Parodė kepimo skardų valymo gudrybę: rezultatas pranoks lūkesčius

Kad ir kaip stengtumėtės dažnai valyti ar prižiūrėti kepimo skardas, jos neišvengiamai apkimba riebalais. Kepimo skardas būtų galima išvalyti iškart ištraukus iš orkaitės, kol pridegę riebalai yra karšti ir lengviau nuplaunami, tačiau dažniausiai juk norisi sėsti greičiau prie stalo, o ir imti į rankas įkaitusias skardas – ne itin norisi.

Socialinio tinklo „Tik Tok“ paskyroje hazz_jazz paviešintas vaizdo įrašas, kaip lengvai išvalyti net ir labiausiai prikepusias skardas netruko išpopuliarėti. Tūkstančiai žmonių tikino, kad apie šį būdą niekuomet nežinojo, o rezultatas – gerokai nustebino.

Lietuviai seniai puikiai žino, kad namuose užtenka turėti sodos arba acto, jei nesinori naudoti cheminių valiklių. Tačiau dažniausiai šios priemonės yra naudojamos atskirai po vieną.

Masiškai išplitusiame vaizdo įraše skelbiama, kad geriausiai prikepusias skardas valo sodos ir acto mišinys, sukurdamas nedidelę cheminę reakciją ir atitirpindamas visus pridegusius riebalus.

Apiberkite skardą soda ir užpilkite paprasto acto. Leiskite mišiniui užputoti. Naudodami kempinę ar kitą valymo priemonę, užputojusį mišinį paskirstykite per visą skardą, t. y. kraštus ar pridegusį viršų. Užputojusį mišinį skardoje palikite geram pusvalandžiui.

Po to dar kartą pavalykite, nuplaukite ir kartu nusivalys didžioji dalis riebalų. Jei manote, kad šveisti neteks, deja, taip nebus. Net ir nuplovus sodos ir acto mišinį, skardą teks pašveisti kempine, tačiau tai priklauso tik nuo skardos būklės.

Galiausiai, dar kartą viską nuplovus, rezultatas pranoks visus lūkesčius.


Rašyti komentarą...
m
mama
2020-12-08 19:27:44
Pranešti apie netinkamą komentarą
I prikepinta skarda pilat sodos sauksta stambios druskos gera sauksta, fairy siek tiek,vandens iki prikepe, pakaitinat iki uzvirimo, po to paliekat valandelei, po val. ispilat, isskalaujat ir tviska:)mama
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (1)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų