REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ne vienas žmogus ryžtasi sau mesti įvairius iššūkius tam, kad praskaidrintų kasdienybę, pasiektų naujų tikslų, o galbūt ir akivaizdžiai matomų rezultatų.

Ne vienas žmogus ryžtasi sau mesti įvairius iššūkius tam, kad praskaidrintų kasdienybę, pasiektų naujų tikslų, o galbūt ir akivaizdžiai matomų rezultatų.

REKLAMA

Jesse Klein sako, kad yra pakankamai aktyvus žmogus – lanko asmenines bokso treniruotes, užsiima joga ir pilatesu, o savaitgaliais dažnai leidžiasi į žygius ar ilgus pasivaikščiojimus. Todėl ji ilgą laiką nematė prasmės į kasdienį gyvenimo būdą integruoti kokių nors iššūkių.

Tačiau moters dėmesį patraukė internete pamatytas 30 įvairių rūšių 100 pritūpimų per dieną iššūkis, trunkantis mėnesį laiko.

„Padaryti 100 pritūpimų per dieną atrodo daug ir iš tiesų taip yra. Bet man reikėjo vos 3–5 minučių kasdien. Kai kuriomis dienomis pritūpimus dariau du kartus po penkiasdešimt, vėliau – keturis kartus po 25 metus, nes pritūpimai darėsi vis sunkesni.

Atvirai, nesitikėjau pamatyti jokių matomų pokyčių. Dariau tai vos po kelias minutes kasdien, tačiau pamačiau, kad mano šlaunys sustiprėjo, sėdmenys įgavo formą. Devintą iššūkio dieną žiūrėjau į veidrodį ir pamačiau akivaizdų skirtumą.

REKLAMA
REKLAMA

Iššūkio pradžioje ir pabaigoje atlikau kojų ir užpakalio matavimus, tačiau kiekybiškai apibrėžto pokyčio negavau. Bet manau, kad pokytis buvo matomas akivaizdžiai, to tiesiog neatspindi jokie skaičiai.

REKLAMA

Dar vienas teigiamas dalykas – iššūkį aš darydavau tuomet, kai pradėdavau jaustis mieguista. Anksčiau tokioje situacijoje griebdavausi užkandžių, tačiau, kai pradėjau daryti pritūpimus, judesys pažadino mano smegenis ir man nebesinorėjo siekti užkandžių.“

Apie pritūpimų naudą kūnui ir sveikatai insider.com kalba ir kineziterapeutas Jaredas Vagy:

„Pritūpimai yra vienas iš svarbiausių pratimų norint išlaikyti jėgą ir savarankiškumą senstant. Jie sustiprina pagrindinius raumenis ir gali pagerinti judėjimo funkciją bei sumažinti riziką senatvėje sunkiai pasikelti nuo kėdės.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų