REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jamie Oliveris instagrame pasidalino savo žiedinių kopūstų gaminimo patarimais. Nors daugelis naudoja tik jų žiedelius, o kotus išmeta, pasirodo, galima panaudoti ir visą daržovę.

Jamie Oliveris instagrame pasidalino savo žiedinių kopūstų gaminimo patarimais. Nors daugelis naudoja tik jų žiedelius, o kotus išmeta, pasirodo, galima panaudoti ir visą daržovę.

REKLAMA

Profesionalus virtuvės šefas paaiškino: „Žiediniai kopūstai iš tiesų sudaryti iš žiedų pumpurų puokštės, kurie nuskinami dar prieš jiems pražystant. Stambesnius žiedelius galite virti garuose, vandenyje, kepti ar skrudinti. Bet taip pat valgomi ir lapai bei minkšti koteliai, todėl jų neišmeskite!“

Jamie papasakojo, kad jos knygoje „7 Ways Book“ siūloma tokias dalis naudoti konkretiems patiekalams – pavyzdžiui, žiedinių kopūstų ir sūrio makaronams, rašoma dailystar.co.uk.

Jis sako: „Naudokite jas tokiems patiekalams, kaip žiedinių kopūstų ir sūrio makaronai ar žiedinių kopūstų ir avinžirnių karis, iš knygos „7 Ways“. Jei gaminate salotas, žiedelius supjaustykite smulkiau, arba valgykite žalius su namuose gamintais padažais.“

REKLAMA
REKLAMA

Norite išbandyti makaronus su kalafiorais? Visa informacija pateikta žemiau.

Jums reikės: 100 g sukietėjusios duonos iš raugo; dviejų skiltelių česnako; pusės žiedinio kopūsto; alyvuogių aliejus; vieno svogūno; 400 ml pusiau riebaus pieno; 300 g sausų spagečių; 70g sūrio.

REKLAMA

Gaminimo būdas

Duoną sutrinkite trintuve kartu su nuluptu česnaku, žiedinio kopūsto lapais ir lašeliu alyvuogių aliejaus. Kai susiformuos smulkūs trupiniai, viską sudėkite į keptuvę. Kepkite ant vidutinės kaitros 15 minučių, kol viskas įgaus auksinę spalvą – bet nesudeginkite.

Nulupkite svogūnus ir juos stambiai supjaustykite kartu su žiediniais kopūstais – naudokite ir stiebelius. Trupinius sudėkite į dubenėlį, o į keptuvę supilkite pieną ir supjaustytas daržoves.

Kai pienas užvirs, uždenkite keptuvę dangčiu ir trumpam palikite. Makaronus virkite pagal ant pakelio nurodytą instrukciją. Virtuvinio kombaino pagalba sutrinkite kalafiorų ir pieno masę ir įmaišykite į makaronus. Nepamirškite pagardinti trupiniais, druska ir pipirais. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų