REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Lazdijiškių pastatytas namelis sužavėjo šimtus lietuvių (nuotr. asm. archyvo)

Lazdijiškė Neringa Juškelienė savo trejų metų dukros gimtadienio proga sugalvojo išpildyti svajonę ir namuose kartu su vyru pastatė pasakišką namelį, kuriame ji galėtų žaisti. Nors iš pradžių moteris dėl tokio projekto įgyvendinimo šiek tiek dvejojo, dabar šis namelis kiekvieną vakarą sutraukia visus šeimos narius.

13

Lazdijiškė Neringa Juškelienė savo trejų metų dukros gimtadienio proga sugalvojo išpildyti svajonę ir namuose kartu su vyru pastatė pasakišką namelį, kuriame ji galėtų žaisti. Nors iš pradžių moteris dėl tokio projekto įgyvendinimo šiek tiek dvejojo, dabar šis namelis kiekvieną vakarą sutraukia visus šeimos narius.

REKLAMA

Neringos ir jos vyro šeimoje iš viso auga 3 vaikai: vyriausiajam – 13 metų, viduriniam – 10 metų, o jaunėlei dukrai – 3-eji. Būtent mažoji ir buvo priežastis, kodėl Juškelių kieme išdygo žaidimų namelis. Mergaitė iš darželio sutikdavo išeiti tik tada, kai į valias prisisupdavo ir prisičiuožinėdavo nuo čiuožyklos.

„Greitai turėjo būti ir gimtadienis, todėl mes pagalvojome, kad galbūt kažko panašaus reikėtų ir mūsų kieme, nors, atrodo, turime ne vienas supynes, bet jai labiausiai patikdavo čiuožinėti. Pagalvojau, kad toks žaidimų namelis būtų labai gera dovana jai“, – šypsosi trijų vaikų mama.

REKLAMA
REKLAMA

Žaidimų namelis tapo tikra daugiafunkcine pramogų vieta arba, kaip ją pavadino pati Neringa, namelis „penki viename“. Jį sudaro smėlio dėžė, dvejos sūpynės, kurių vietoje panorus galima pakabinti hamaką, čiuožykla, žaidimų namelis su terasa ir vieta krepšiniui žaisti.

REKLAMA

Statybos truko apie mėnesį

Sugalvoję statyti namelį, vyras su žmona pavyzdžių pradėjo ieškoti internete. Toks namelis jiems labai patiko, o ir internete buvo siūloma nusipirkti jau pagamintą, kurį tereikėtų pastatyti savo kieme.

Tačiau jo kaina pasirodė labai didelė, tad šeima pagalvojo, kad geriau nusipirkti medžiagų ir pasamdyti žmogų, kuris jį pastatytų. Bet ir tada išlaidos pasirodė per didelės, todėl galiausiai nusprendė pastatyti namelį savomis rankomis.

„Teko įkalbinėti vyrą, nes jis buvo įsitikinęs, kad jam nepavyks to padaryti, bet sakiau, jog jis tikrai gali ir aš jam padėsiu. Taip ir pradėjome. Kiekvieną vakarą vienas matavo, kitas pjovė, dažė ar suko.  Įsitraukėme į tą veiklą ir mums visai patiko.

REKLAMA
REKLAMA

Neseniai baigėme paskutinius dažymo darbus: vidų nuspalvinome balta ir geltona spalvomis, nes  norėjome švelnesnių spalvų. Taip pat pastatėme baltą staliuką ir geltonas kėdutes“, – pasakodama šypsosi Neringa.

Kasdien grįžę po darbų, ji su vyru eidavo dirbti prie namelio ir praleisdavo maždaug po 3 valandas, taip statybos tęsėsi beveik visą mėnesį. Tiesa, jie tai darydavo ne kiekvieną dieną, pasilikdavo savaitgalius sau, nes turėjo ir kitų darbų.

Pasak Neringos, sunkiausia buvo padaryti laiptus, nes norėjosi juos sukurti tokius, kad trimetei dukrai būtų patogu lipti ir laikytis už turėklų. Taip pat sudėtingą buvo padaryti ir stogą, nes reikėjo lipti į beveik keturių metrų aukštį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ant tų stelažų buvo baisoka lipti, bet mes susitvarkėme. Iš tikrųjų man visai patiko, todėl galvojame dar kažką pastatyti savo kieme“, – juokiasi moteris.

Iš tiesų namelis šeimai atsiėjo nepigiai: susumavus visas išlaidas, šeima pamatė, kad jis kainavo 1050 eurų. Brangiausiai kainavo mediena, nes savo miško šeima neturi, tad lentas turėjo pirkti iš kitų.

„Per akcijas nusipirkau pigiau čiuožyklą. Krepšinio lentą pirkome šiek tiek brangesnę, nes sūnūs prašė nupirkti geresnės kokybės. Šiek tiek turėjome medienos iš anksčiau, tačiau teko jos nusipirkti daugiau. Labai daug medvaržčių reikėjo. Dažus nameliui pirkome vandens pagrindu“, – pirkinių sąrašą vardija Neringa.

REKLAMA

Namelio nuotraukomis „Facebook“ pasidalinusi moteris sulaukė daugiau nei tūkstančio „patinka“ paspaudimų, o komentaruose žmonės skubėjo pagirti šeimos darbą bei apipylė įvairiais klausimais.

Išlaidas atperka emocijos

„Dukra buvo labai patenkinta. Kai mes tik darėme namelį, ji vaikščiojo aplink kartodama, kad čia jos namas. Nuėjus į darželį visiems gyrėsi, kad turi didelį namą ir galės čiuožti. Vyresniems vaikams irgi labai patinka, kad jie gali žaisti krepšinį.

Prieš tai juos išvaryti į lauką buvo labai sunku, nes visas jų dėmesys buvo sutelktas į kompiuterį ir telefoną. Dabar ir sūnūs, ir vyras vakarais kartu žaidžia krepšinį. Mes su vyru irgi mėgstame vakarais ten atsisėsti, pasisupti ir kavos išgerti. Visa šeima gali jame pramogauti“, – džiaugiasi moteris.

REKLAMA

Dabar mažoji Neringos dukra labai noriai keliauja namo iš darželio, tačiau atsirado nauja problema – dabar kur kas sunkiau parsivesti mažylę iš lauko.

„Vos grįžusi iš darželio ji lekia į namelį ar smėlio dėžę. Pažaidusi smėlyje, pasisupa, tada pačiuožinėja, tada namelyje pažaidžia – veiklos tikrai netrūksta“, – juokiasi trimetės mama. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų