naujienų portalas tv3.lt
2020.01.24 11:30

Tinklaraštininkė Rasa siūlo išbandyti labai gardžią vištienos mišrainę. Ji tinka ne tik šventėms, bet ir ant įprasto kasdienio stalo. Tai – karališkos, pasakiškai skanios.

Karališka mišrainė pagal Rasą: tikrai kartosite

Karališka mišrainė pagal Rasą: tikrai kartosite

Jums reikės:

300 gramų vištienos filė, 250 gramų virtų arba konservuotų raudonųjų pupelių, 300 gramų marinuotų pievagrybių, 50 gramų graikiškų riešutų, 1 mėlynojo svogūno, šviežių krapų, kario, majonezo.

Svogūnų marinatui: pusės šaukšto verdančio vandens, 2 šaukštų obuolių acto, 1 šaukštelio cukraus, pusės šaukštelio druskos.

Iš pradžių vištienos filė nuplauname po šaltu vandeniu ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.

Vištieną įtriname druska bei kario prieskoniais iš abiejų pusių. Įkaitiname augalinį aliejų keptuvėje ir įdedame paruoštą vištienos filė, kepame po maždaug 2 minutes kiekvieną pusę.

Paskui įpilame į keptuvę pusę stiklinės verdančio vandens, uždengiame dangčiu ir dar kepame maždaug 15-20 min.

Iškepusią vištieną atvėsiname ir supjaustome mažais gabaliukais.

Marinuokite svogūną: Supjaustome svogūną nedideliais kubeliais. Į indelį sudedame supjaustytą kubeliais svogūną, įberiame cukraus, druskos, įpilame acto ir verdančio vandens, išmaišome ir paliekame marinuotis maždaug 15 minučių. Sausoje keptuvėje paskrudiname graikinius riešutus. Pravėsusius riešutus smulkiai sukapojame peiliu (bet ne iki miltų).

Į dubenį sudedame supjaustytus pievagrybius, vištieną, nuspaustus marinuotas svogūnus, pupeles, susmulkintus riešutus ir krapus.

Įdedame majonezo arba grietinės ir viską gerai išmaišome. Lepinamės!

Šaltinis: Rasos virtuvės užrašai 

Lilija
2020-01-24 22:13:46
Aš pilu piena baigiant virti kukuliukam ir dar paverdu kelias minutes
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Lilija 2020-01-24 22:13:46
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Aš pilu piena baigiant virti kukuliukam ir dar paverdu kelias minutes   ATSAKYTI
aha 2020-01-24 19:38:37
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Jei karaliai taip skurdziai maitintusi jie butu kaimieciai...   ATSAKYTI

Top Video

Farai. Ne iš kelmo spirta pardavėja tapo didvyre – lietuvės gudrybė sustabdė vagišių
DABAR RODOMA
Farai. Ne iš kelmo spirta pardavėja tapo didvyre – lietuvės gudrybė sustabdė vagišių
DABAR RODOMA
Farai. Vairuotojo elgesys pareigūnus išvertė iš koto: mašina nevažiavo, o vyras „vairavo“
DABAR RODOMA
Pasidalijo, ką mama išdarinėjo lėktuve: dukrai teliko rausti iš gėdos
DABAR RODOMA
Pamačius, kaip bandoma išvažiuoti iš automobilių aikštelės aplinkiniai susiėmė už galvų
DABAR RODOMA
Košmaras autobuse: nufilmuota, kas dėjosi viduje per siaubingą avariją
DABAR RODOMA
Internautai negali patikėti savo akimis: neatskiria, kuri yra dukra, o kuri – mama
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Skambinas įvardijo skyrybų su Krysko priežastį: galutinis taškas padėtas tik dabar
DABAR RODOMA
Gero vakaro šou. „TV Pagalbos“ žvaigždė Navickas prisiminė, kaip saugojo Landsbergį: pas jį prie durų miegodavom
DABAR RODOMA
Lietuvis įsiuto: bejėgio vilkiko vairuotojo nelaimė policijai sukėlė juoką
DABAR RODOMA
Gerbėjai dalijasi įrašu ir sako, kad princas Harry – svajonių vyras
REKLAMA
Blyneliai su obuoliais ir bananais (nuotr. Organizatorių)
Šį sekmadienį TV3 laidos „La Maistas“ studijoje šeimininkaus vyrai – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias Dominykas Bagdonas iškeps gausybę ...
Bulvių plokštainis (Nuotr. Mukatanas)
Pasiilgote skanaus ir itin lietuvių numylėto bulvių plokštainio? Siūlome šį savaitgalį jums prisiminti tobulą jo receptą. Reikės: 200 g karštai rūkytos kiaulienos ...
Morenginiai blyneliai su bananais ir šokoladiniu padažu (nuotr. stop kadras)
Šeštadienį „Gardu Gardu“ vedėjai kvietė švęsti Užgavėnes. Nors šiais metais ir neturime, ką vyti iš kiemo, tačiau tikrai galime švęsti vis dažniau mus džiuginančios saulės ...
Aušra pasakė, kaip pagaminti skaniausius cepelinus: bus minkšti ir glotnūs (nuotr. Organizatorių)
Prieš daugiau nei 100 metų Lietuva atkūrė nepriklausomybę ir ta proga „La maistas“ laida buvo skirta būtent lietuviškai virtuvei. Vasario 16-osios proga laidos viešnia tapo ...
Užgavėnėms - soti karka ir prancūziški blyneliai su apelsinų padažu (nuotr. Organizatorių)
Šį šeštadienį „Gardu Gardu“  vedėjai kvies švęsti Užgavėnes. Nors šiais metais ir neturime ką vyti iš kiemo, tačiau tikrai galime švęsti vis dažniau mus džiuginančios ...
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų