Jums reikės: 300 gramų marinuotos arba sūdytos silkių filė, 2 virtų bulvių, pusės stiklinės virtų pupelių, 1 obuolio, šaukšto citrinos sulčių, 2 pomidorų, marinuotų kelmučių arba voveraičių, garstyčių, 3 šaukštų aliejaus, svogūnų laiškų, druskos, pipirų, cukraus.
Pirmiausia, jeigu obuolys pirktinis bei padengtas parafinu, nuskuskite jo žievelę. Perpjaukite obuolį į ketvirčius, jį išvalykite nuo sėklalizdžių, supjaustykite maždaug 1 centimetro dydžio kubeliais, apliekite citrinos sultimis ar actu.
Tuomet 1-2 centimetrų dydžio kubeliais supjaustykite sikes, bulves, pomidorus arba agurkus. Stambesnius grybus supjaustome į maždaug 2-3 centimetrų dydžio gabalėlius. Dubenyje lengvai sumaišykite silkes, visas daržoves, grybus bei pupeles, išskyrus svogūną.
Po to puodelyje šakute suplakite garstyčias, aliejų bei prieskonius. Paruoštu padažiuku apliekite mišrainę. Pabarstykite smulkiai supjaustytais žaliais svogūnų laiškais. Skanaukite!
Šaltinis: https://worldrecipes.eu/lt