naujienų portalas tv3.lt
2020.01.16 11:30

Jei mėgstate bulves ir norite iš jų pagaminti gardų patiekalą, išmėginkite būdą, kuris sužavėjo visus valgytojus.

Keptų bulvės sužavės visus ragautojus: norėsite dar  (worldrecipes nuotr.)

Keptų bulvės sužavės visus ragautojus: norėsite dar (worldrecipes nuotr.)

Jums reikės: 8 bulvių, 30 gramų sviesto, kelių šaukštelių rozmarino, 5 skiltelių česnako, 40 ml alyvuogių aliejaus, jūros druskos.

Pirmiausia paimame aštuonias bulves ir kruopščiai jas nuplauname. Išvirkite bulves ir leiskite joms atvėsti. Dabar kiekvieną šaukštu prispaudžiame iš viršaus.

Bulvė privalo lengvai suskilti, bet tik ne sutrupėti. Tada išsirenkame formą, kurioje kepsime. Įpilame į ją alyvuogių aliejų. Supjaustome česnako skilteles plokštelėmis. Jas reikia tolygiai paskirstyti ant dugno.

Dėkite bulves į formą sprogusia puse į viršų. Bulvės turi būti prispaustos viena prie kitos. Pabarstome bulves rozmarinu ir stambia jūros druska.

Po to supjaustome sviestą kubeliais. Dedame po 1-2 kubelius ant kiekvienos bulvės. Viršų galite palaistyti nedideliu kiekiu alyvuogių aliejaus (pagal skonį).

Nustatykite orkaitės temperatūrą maždaug 180-200 laipsnių.

Šaltinis: https://worldrecipes.eu/lt

Birutė
2020-01-16 20:43:49
Jau kiek kalba kad jūros druska labai užteršta, bet kažkokia "žinovė"vėl siūlo
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Vaje 2020-01-17 14:04:06
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
O jei nuo rozmarino kvapo noriu vemti? Tai kai gali būti skanu?   ATSAKYTI
Oi 2020-01-17 09:32:18
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Nepasitvirtino sis receptas taip pat kaip ir zemaitiski blynai   ATSAKYTI
Birutė 2020-01-16 20:43:49
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Jau kiek kalba kad jūros druska labai užteršta, bet kažkokia "žinovė"vėl siūlo   ATSAKYTI
Vicka 2020-01-16 20:42:36
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Paėmiau 7 ir vieną mažesnę- gavosi š**as   ATSAKYTI
As 2020-01-18 09:02:04
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Nebemokat senoviškai skaniai gaminti tai net nerasykit tu nesamoniu  

Top Video

Farai. Ne iš kelmo spirta pardavėja tapo didvyre – lietuvės gudrybė sustabdė vagišių
DABAR RODOMA
Farai. Ne iš kelmo spirta pardavėja tapo didvyre – lietuvės gudrybė sustabdė vagišių
DABAR RODOMA
Farai. Vairuotojo elgesys pareigūnus išvertė iš koto: mašina nevažiavo, o vyras „vairavo“
DABAR RODOMA
Pasidalijo, ką mama išdarinėjo lėktuve: dukrai teliko rausti iš gėdos
DABAR RODOMA
Pamačius, kaip bandoma išvažiuoti iš automobilių aikštelės aplinkiniai susiėmė už galvų
DABAR RODOMA
Košmaras autobuse: nufilmuota, kas dėjosi viduje per siaubingą avariją
DABAR RODOMA
Internautai negali patikėti savo akimis: neatskiria, kuri yra dukra, o kuri – mama
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Skambinas įvardijo skyrybų su Krysko priežastį: galutinis taškas padėtas tik dabar
DABAR RODOMA
Gero vakaro šou. „TV Pagalbos“ žvaigždė Navickas prisiminė, kaip saugojo Landsbergį: pas jį prie durų miegodavom
DABAR RODOMA
Lietuvis įsiuto: bejėgio vilkiko vairuotojo nelaimė policijai sukėlė juoką
DABAR RODOMA
Gerbėjai dalijasi įrašu ir sako, kad princas Harry – svajonių vyras
REKLAMA
Blyneliai su obuoliais ir bananais (nuotr. Organizatorių)
Šį sekmadienį TV3 laidos „La Maistas“ studijoje šeimininkaus vyrai – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias Dominykas Bagdonas iškeps gausybę ...
Bulvių plokštainis (Nuotr. Mukatanas)
Pasiilgote skanaus ir itin lietuvių numylėto bulvių plokštainio? Siūlome šį savaitgalį jums prisiminti tobulą jo receptą. Reikės: 200 g karštai rūkytos kiaulienos ...
Morenginiai blyneliai su bananais ir šokoladiniu padažu (nuotr. stop kadras)
Šeštadienį „Gardu Gardu“ vedėjai kvietė švęsti Užgavėnes. Nors šiais metais ir neturime, ką vyti iš kiemo, tačiau tikrai galime švęsti vis dažniau mus džiuginančios saulės ...
Aušra pasakė, kaip pagaminti skaniausius cepelinus: bus minkšti ir glotnūs (nuotr. Organizatorių)
Prieš daugiau nei 100 metų Lietuva atkūrė nepriklausomybę ir ta proga „La maistas“ laida buvo skirta būtent lietuviškai virtuvei. Vasario 16-osios proga laidos viešnia tapo ...
Užgavėnėms - soti karka ir prancūziški blyneliai su apelsinų padažu (nuotr. Organizatorių)
Šį šeštadienį „Gardu Gardu“  vedėjai kvies švęsti Užgavėnes. Nors šiais metais ir neturime ką vyti iš kiemo, tačiau tikrai galime švęsti vis dažniau mus džiuginančios ...
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų