REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Marija Plenkina iš Rusijos dukrą paliko su trupučiu maisto purviname bute ir išėjo linksmintis visai savaitei, rašoma mirror.co.uk. Mergaitę negyvą rado jos močiutė.

Marija Plenkina iš Rusijos dukrą paliko su trupučiu maisto purviname bute ir išėjo linksmintis visai savaitei, rašoma mirror.co.uk. Mergaitę negyvą rado jos močiutė.

REKLAMA

„Blogoji“ motina prisipažino nužudžiusi savo trejų metų dukrą, kai paliko ją vieną namuose ir išėjo į savaitę trukusį vakarėlių maratoną. Teisme buvo pareikšta, kad 21–erių Marija Plenkina tragiškai mirusią dukrą Kristiną paliko tokią alkaną, kad vaikas bandė valgyti skalbimo miltelius.

Mergaitė buvo rasta nuoga, mirusi iš bado šaltame kambaryje, esančiame šiukšlių pilname bute, prieš tai suvalgiusi nedidelį maisto kiekį – truputį jogurto, vištienos ir dešrelių, kurį jai paliko mama. Prieš išeidama į savaitę trukusį vakarėlių maratoną, kuris vyko Valentino dienos laikotarpiu praėjusiais metais, M. Plenkina bute atjungė vandenį.

Mergaitės kūną rado jos močiutė Irina Plenkina (47), kuri užėjo anūkę pasveikinti su trečiuoju gimtadieniu. Mergaitės mamai, kurią kaimynai vadina bloga mama, gresia nuo 8 iki 20 metų kalėjime už žiaurų vaiko nužudymą. Kriminalinis „išskirtinio žiaurumo nužudymo“ tyrimas atskleidė, kad M. Plenkina dukrą užrakino bute vasario 13 dieną ir grįžo tik vasario 20 dieną. Teisme buvo pranešta, kad psichiatrai nustatė, jog moteris buvo sveika ir iki galo suvokė savo veiksmus.

REKLAMA
REKLAMA

Motina laiką leido su drauge Anastasija Kurpina, kuri teigė, kad M. Plenkina jai melavo dukrą palikusi su kita drauge. Anastasija tyrėjams sakė, kad mokėjo už draugės kasdienius vizitus į naktinius klubus ir kavines bei pirko jai alkoholį. Savaitę trukusio vakarėlių maratono metu M. Plenkina buvo neseniai išsiskyrusi su savo vaikinu.

REKLAMA

Prisipažinusi dėl nužudymo, bet teigdama, kad jis buvo netyčinis, M. Plenkina sakė, kad vaikui maisto paliko, nors jos parodymai buvo prieštaringi.

Kūkčiodama teisme ji sakė: „Aš tikrai nenorėjau, kad ji mirtų.“

Komiteto atstovė teigė: „Mergaitės motina teigė, kad laisva valia uždarė buto duris ir išėjo iš namų.“ Ji „linksmai leido laiką su draugais“ ir „dalyvavo išgertuvėse“.

Kai moteris buvo suimta, ji neverkė ir nerodė gailesčio, teigia įstatymų įgyvendinimo šaltiniai.

„Ji šaltai pasakė: „Taip, aš išėjau, užsukau vandenį ir palikau vaiką be maisto ir vandens.“ – sako jie.

REKLAMA
REKLAMA

Siaubo apimta vaiko močiutė sakė, kad būtų galėjusi mergaite pasirūpinti, jei tik būtų žinojusi, kad jos dukra išeina.

„Ji man melavo, kad viskas gerai.“ – sakė ji. – „Ji visiems melavo. Jei tik būčiau pagalvojusi, kad Marija gali taip pasielgti... Jei tik būčiau pastebėjusi, kad kažkas ne taip, būčiau pasiėmusi mergaitę.“

Ji sakė, kad anksčiau smurto ženklų nepastebėjo.

„Ji parodė aukščiausios klasės vaidybą – kaip įmanoma taip visus apgaudinėti. Pasirodo, aš visiškai nepažinojau savo dukters.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų