REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Piktinasi dėl mirusios mergytės mamos: užkliuvo kelios detalės

Sekmadienio vakarą Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pranešė apie Minijos gatvėje esančiame bute rastą mirusios mergytės kūnelį.

4

Sekmadienio vakarą Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pranešė apie Minijos gatvėje esančiame bute rastą mirusios mergytės kūnelį.

REKLAMA

Pirminiais duomenimis, miręs kūdikis galėjo būti paliktas bute apie savaitę. Per pirminę apžiūrą smurto požymių ant kūdikio kūnelio nenustatyta.

Gruodžio 8 d. apie 14 val. Klaipėdos pareigūnai Minijos gatvėje esančiuose namuose, lovoje, rado 2,5 mėnesio negyvą kūdikį, irimo stadijoje.

Iškart pranešta, kad pareigūnai pradėjo kūdikio mamos A.S., gim. 1989 m., ir jos sugyventinio M.R., gim. 1987 m., paiešką.

Šio pirmadienio rytą patvirtinta, kad Telšių apskrities VPK Kelmės policijos pareigūnai sulaikė 1989 m. gimusią kūdikio motiną bei 1987 m. gimusį jos sugyventinį.

REKLAMA
REKLAMA

Užkliuvo feisbuko įrašai

Socialiniame tinkle netrukus pasklido žinia ir tarp internautų apie ieškomą porą. Pasipylė pasipiktinę komentatoriai, kuriems už akių užkliuvo A.S. socialinio tinklo profilis.

REKLAMA

Žmonės rašė apie tai, kad moteris, neseniai tapusi mama, pardavinėjo vaiko daiktus. Štai rugsėjo pradžioje moteris įdėjo skelbimą apie parduodamą mišinį ir buteliuką. Daugeliui kliuvo ir faktas, kad moteris ieško daiktų savo naujagimiui. Po jos viešais prašymais pasipylė nuorodos į straipsnius, kuriuose buvo skelbiama moters paieška. 

Lapkričio 16-ąją moteris dalijosi muzikiniu video, kuris po žinios apie kūdikio mirtį, papiktino internautus. „Turbūt buvo narkotikų apsirijusi.“, „Vaikas miręs, o jinai tūsinasi“, – rašoma komentarų skiltyje.

REKLAMA
REKLAMA

Lapkričio 9-ąją moteris feisbuke ieškojo žmonių, galinčių padovanoti vaikišką gultuką. Iš pradžių manyta, kad tuo metu kūdikis buvo jau negyvas, tačiau vėliau paaiškėjo, kad kūdikis mirė prieš savaitę, lapkričio pabaigoje. 

Močiutė iškėlė versiją

Naujienų portalas tv3.lt susisiekė su A.S. mama Jolanta, kuri papasakojo pati radusi mergytės kūnelį lovelėje. Taip pat užsiminė apie praėjusią savaitę nutrūkusį ryšį su dukra ir iškėlė versiją, kas galėjo nutikti kūdikiui, kurį jau netrukus ketina palaidoti šalia promočiutės, bendrame kape.

„Aš pati su dukterėčia radau kūdikį. Mes visą darbą atlikome, suradome kūnelį. Mano ryšys su dukra nutrūko lapkričio 28-ąją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo tos dienos nei ji, nei jos draugas telefonu nebuvo pasiekiami. Telefonai atjungti, žinučių, kurias rašydavau, ji negaudavo.

Nuėjau į policiją ir paskelbiau dukros paiešką. Pranešiau, kad dingo mano dukra su draugu bei kūdikis.

Vis dėlto, net ir paskelbus paiešką, negalėjau nurimti – į butą, kuriame gyveno dukra, iškvietėme ugniagesius, pareigūnus, tačiau niekas laužti durų negalėjo be savininko leidimo“, – pasakojo sutrikusi mirusio kūdikio močiutė.

Kūdikį rado močiutė

Moteris rankų nenuleido – vakar su dukterėčia pasitarė ir nusprendė dar kartą važiuoti į bendrabutį ir bandyti patekti į vidų. „Sugalvojome, kad reikėtų atidaryti pašto dėžutę ir tarp laiškų surasti buto savininko duomenis. Mums pasisekė labiau, nes atidarius pašto dėžutę radome buto raktą.

REKLAMA

Atrakinome buto duris ir įbėgome į vidų. Aš instinktyviai, kaip močiutė, nubėgau prie lovytės. Atidengiau pleduką ir pradėjau staugti – mergytė buvo pilkai žalios spalvos, pakeitusi spalvą.

Aš pradėjau staugti kaip vilkas, o dukterėčia, pamačiusi, išlėkė į lauką. Aš niekada nepamiršiu šito vaizdo, kad mano angeliukas galėjo taip atrodyti“, – verkė Jolanta.

Mama mergytę mylėjo

Netrukus į butą atvyko ekspertai ir kriminalistai. Moteris kelia versiją, kad dukra su sugyventiniu galėjo pabėgti pamatę jau mirusią mergytę.

„Ekspertai apžiūrėjo, nerado jokių smurto žymių. Mergytė gimė su vilko gomuriu. Gali būti, kad ji valgydama paspringo, o mama, pamačiusi ją mirusią, išsigando ir pabėgo.

REKLAMA

Ekspertai sako, kad mergytė negyva buvo septynias dienas. Šiuo metu tiriama ir jau greitai paaiškės, kokia mirties priežastis.

Aš netikiu, kad kas nors galėjo jai ką nors padaryti.

Mano dukra turėjo daug problemų su alkoholiu, tačiau mergytę mylėjo – man vis siuntė nuotraukas, pasakojo, kaip auga ir ką valgo. Sunku ją buvo maitinti, mat ji vis springo“, - prisiminė moteris.

Mergytės tėvas mirė po sumušimo

Ji neslepia – dukrai buvo apribotos teisės su keturiais vaikais. Ši mergytė – penktasis A.S. vaikas. „Aš turėjau su ja daug problemų. Ji buvo stipriai įklimpusi, bet kad ji bėgtų savo valia, aš netikiu. Gali būti, kad ir draugas iš išgąsčio paskatino ją bėgti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tas draugas, su kuriuo ji gyveno, nebuvo mergytės tėtis. Tikrasis tėvelis mirė dukros nėštumo metu. Jis buvo stipriai sumuštas, komoje pragulėjo kelis mėnesius.

Tik vėliau ji susipažino su dabartiniu draugu, jis atrodė geras, rūpestingas, net gimdyme dalyvavo. Gal kiek agresyvokas, bet pati dukra niekada nesiskundė“, – į prisiminimus leidosi moteris.

Laidos prie promočiutės

Šiuo metu keturi A.S. vaikai auga skirtingose vietose – du berniukai auga su tėčiu, o abi dukrytės – įvaikintos. Viena auga su įtėviais Plungėje, o kita – užsienyje.

„Aš nežinau, kaip toliau reikės gyventi. Dabar svarbiausia palaidoti mergytę, gal šalia promočiutės, kad nesijaustų tokia vieniša. Netikiu, kad nebeturiu savo angeliuko“, – verkdama šnekėjo Jolanta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų