„Dar iš vaikystės prisimenu kaip su mama lipdėme cepelinus, pagamindavome jų daug, kad užtektų pavalgyti visai šeimai ir dar rytojui liktų, tada juos apkepdavome aliejuje, skanumėlis“, – sako tinklaraštininkė.

Cepelinai (Nuotr. Baltoje lekštėje)

Cepelinai (Nuotr. Baltoje lekštėje)

Tešlai: 3,1 kg skustų bulvių; druskos.

Mėsos įdarui: 500 g maltos kiaulienos; 1 kiaušinis; druskos, juodųjų pipirų; 4 skiltelės česnako.

Spirgučiams: 300 g šoninės; 4 svogūnai.

Virimui: 1 svogūno; lauro lapų; juodųjų pipirų žirneliais.

GAMINIMAS

Į maltą mėsą įmušame kiaušinį, įberiame druskos, pipirų, susmulkintas česnakų skilteles. Viską sumaišome ir paliekame pasimarinuoti.

Į 6 l indą įpilame vandens, pasūdome ir pastatome ant ugnies, kad vanduo užvirtų.

Nuskustas ir išplautas bulves sutarkuojame ir į atskirą indą išspaudžiame iš jų nereikalingą skystį, čia svarbų neišspausti per daug, nes cepelinai bus kieti ir sausi ir na per mažai, kitaip jie nelaikys savo formos.

Reikia gauti tokios konsistencijos tešlą, kad galima būtų iš jos lipdyti cepelinus. Iš indo su išspaustų skysčiu atsargiai nupilame skystį, o ant dugno likusį krakmolą sudedame į išspaustą tešlą, pasūdome ir maišome, kad druska ir krakmolas pasiskirstytų.

REKLAMA

Kai vanduo užverda įdedame lauro lapus, juodųjų pipirų ir visą svogūną. Formuojame cepelinus: ant delno paimame šaukštą su geru kaupu tešlos masės padarome blyną, į jo vidurį sudedame įdaro ir apvelkame mėsą tešlos mase, rankomis suformuojame pailgą formą ir lėtai paleidžiame į vandenį.

Taip suformuojame visus cepelinus, kai vanduo su cepelinais užvirs, verdame apie 40 min. Spirgučiams skirtą šoninę supjaustome kubeliais ir apkepame. Susmulkiname svogūnus ir juos apkepame aliejuje.

Cepelinus patiekiame su spirgučiais, ir/ar grietine.

Šaltinis: Baltoje lekštėje

 

Zita
2019-11-29 19:46:08
Įdaras tikrai neišverda per 15 min, nebent ver
dat be įdaro, ar jau su išvirta mėsa.
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Jore 2019-12-06 14:36:39
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Kažkada kalendoriuje radau receptą,be virtu bulviu,tuomet nusunkta krakmolo reikia uzplikyti verdančiu vandeniu ir gerai greitai išmaišyti,krakmolo mase padidės dvigubai.Cepelinai gausus skanus,nereikia deti virtu bulviu,pameginkite   ATSAKYTI
Jarys 2019-12-05 19:52:01
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Nereikia virtos bulvės.   ATSAKYTI
Jovita 2019-11-30 20:48:20
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
dar į maltą mėsą dedu didelį pakapinta svogūno galvą.   ATSAKYTI
Ona 2019-11-30 13:36:12
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Kaip nusibodo tie receptai su pavadinimais.taip darė mociutė,taip darė mamytė,ir visi su receptai su zodziu senoviškas   ATSAKYTI
Gyncia 2019-11-30 10:21:08
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Cepelinu gamint nemokat? Taigi gumos gabalas su mesa vidury,gausis. Jei nemokat - atvaziuokit,pamokysiu   ATSAKYTI
Kacaps 2019-11-30 04:12:29
Pranešti apie netinkamą komentarą
-3
P*ze kiek cia "ekspertu" vel susirinko :D
Galiu pasakyti viena jai kazkas nepatinka tai negaminkit, eikit pro sali. Ir kiek vienas zino kiek vireju tiek ir receptu, visi skirtingai gamyna ir nereikia cia savo purvo liet... Kaip pasiutlige sergantis sabakos, jomajo..   ATSAKYTI
Nuomone 2019-11-29 17:32:06
Pranešti apie netinkamą komentarą
-4
Ismatos, o ne cepelinai. Teko panasiu ragauti, tai ir issileidzia, ir kietoki. Skanesniu, kaip mano, dar nevalgiau, tad galit ir nemokyti.   ATSAKYTI
Irena 2019-11-29 16:53:42
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Tikrai labai skanus ir minksti cepelinai irbe virtu bulviu tik krakmola uzplikau verdanciu vandeni ir tik tada dedu i tarkius   ATSAKYTI
ANGELĖ 2019-11-29 15:49:02
Pranešti apie netinkamą komentarą
-6
O KUR VIRTOS TRINTOS BULVĖS?VIEN IŠ TARKIŲ ABEJOJŲ AR BUS MINKŠTI SKANŪS CEPELINAI.TAI RECEPTAS NUO SENŲ LAIKŲ IR NEIŠRADINĖKIT DVIRAČIO.TURBŪT SKANESNIŲ UŽ SAVO NEVALGĖT.TAI IR SKANU. O VERDU TIK 15MIN.
   ATSAKYTI
Gerb.Angele 2019-11-29 19:45:25
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Minkšti cepelinai man gaunasi ir be virtų bulvių,tiesiog nereikia perspausti.Aprašytas receptas,mano nuomone,klasikinis,tik abejočiau,ar reikia virti su lauro lapais ir pipirais.Į įdarą vargiai reiktų česnako.Virti 15 min. neužtektų dėl nevirtos mėsos,termiškai apdoroti patartina apie 35 min.  
Zita 2019-11-29 19:46:08
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Įdaras tikrai neišverda per 15 min, nebent ver
dat be įdaro, ar jau su išvirta mėsa.  
Profanas 2019-11-29 14:24:12
Pranešti apie netinkamą komentarą
-3
Na, nežinau kokie čia cepelinai gausis jei virti 40 min. Šiaip užtenka 16 ar 20 min, na ir receptas nieko gero    ATSAKYTI
Jolanta 2019-11-29 13:13:55
Pranešti apie netinkamą komentarą
-4
Bus kieti ir guminiai.Trečdalis tešlos turi būti maltos virtos bulvės. Į mėsą reikia įpilti vandens,o ne kiaušiniį.Tada bus minkšta ir sultiga mėsa    ATSAKYTI
CCC 2019-11-29 11:52:34
Pranešti apie netinkamą komentarą
-5
Česnakai į cepelinus? Nesąmonė. Tik svogūnai. Be to, krakmolas įmaišomas plikant verdančiu vandeniu.   ATSAKYTI

Top Video

Rusijoje pro langą – neįtikėtinas reginys: atrodė lyg sapnuotų
DABAR RODOMA
Rusijoje pro langą – neįtikėtinas reginys: atrodė lyg sapnuotų
DABAR RODOMA
Važiuojant kelyje bauginantis vaizdas iš dangaus sukėlė nerimą
DABAR RODOMA
Vairuotojai kelyje sutiko Eloną Muską: jo automobilis – priverčia išsižioti
DABAR RODOMA
NBA išplatino įrašą Kobe Bryanui atminti: griebia už širdies
DABAR RODOMA
Pamatykite: 10 Kobe Bryanto metimų, atnešusių komandai pergalę
DABAR RODOMA
40 įspūdingiausių Kobe Bryanto karjeros dėjimų
DABAR RODOMA
Bryanto karjeros kelias NBA
DABAR RODOMA
Tarasovai atvirai prabilo apie skyrybas: negailėjo kritikos strėlių
DABAR RODOMA
Neįtikėtina Algimantės kova: dvidešimtmetė net du kartus įveikė vėžį
DABAR RODOMA
Klientas nustėro: kartu su maistu – šokiruojantis radinys lėkštėje
REKLAMA
Taip ruoštų bulvių tikrai neatsisakysite
Jei norite greitos ir sočios vakarienės, keptos bulvės tiks visada. O jeigu jas ruošite pagal specialų graikišką receptą, liksite dar labiau sužavėti. Prireiks: kilogramo ...
Rauginti agurkai (Nuotr. Skanus gyvenimas)
Žiemą ypač mėgstate raugintas daržoves? Pasak atliktų tyrimų, jose yra ypač daug naudingų medžiagų, todėl šiandien dalijamės paprastu raugintų agurkų receptu. Reikės: 1 ...
Cepelinai (Nuotr. Gamink su Audrone)
„Jeigu norite skanių, minkštų, tirpstančių burnoje cepelinų ir kad nė vienas neiširtų, rašykitės receptą. Cepelinus gaminu tik iš bulvių tarkių ir man pakanka iš tarkių ...
Amerikietiška bulvių mišrainė (Nuotr. Lithuanian in the USA)
„Sočių salotų mėgėjų džiaugsmas – amerikietiškos bulvių salotos. Labai lengvai paruošiamos ir visada pavykstančios. Keletas paprastų ingredientų ir gardžios salotos, tinkančios ...
Karališka mišrainė pagal Rasą: tikrai kartosite
Tinklaraštininkė Rasa siūlo išbandyti labai gardžią vištienos mišrainę. Ji tinka ne tik šventėms, bet ir ant įprasto kasdienio stalo. Tai – karališkos, pasakiškai skanios. ...
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų