REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vėžiu sergantis vyras atsisakė chemoterapijos bijodamas, kad nebegalės tapti tėčiu. Gydytis jis nusprendė sulčių dieta, rašoma dailystar.co.uk.

Vėžiu sergantis vyras atsisakė chemoterapijos bijodamas, kad nebegalės tapti tėčiu. Gydytis jis nusprendė sulčių dieta, rašoma dailystar.co.uk.

REKLAMA

Kai 29 metų vyrui buvo diagnozuotas sėklidžių vėžys, jis ligą įveikti vylėsi „natūraliu būdu“. Aaronas Abis mirtiną vėžį gydėsi gerdamas sultis ir vartodamas kanapių produktus. Jis bijojo, kad chemoterapija užkirs jam kelią ateityje tapti tėčiu, todėl pasiryžo visomis išgalėmis jos vengti.

Nepaisant jo pastangų vėžį įveikti naminiais vaistais, kovos menų profesionalui buvo prognozuojama išgyventi dar tris – šešis mėnesius. Galiausiai jis sutiko su chemoterapija ir dvejomis operacijomis. Paaiškėjo, kad tai buvo lemtingas sprendimas – vyras per stebuklą vėžį išsigydė.

Jis prisimena, kad mirtinos ligos simptomai prasidėjo prieš dvejus metus, kai dėl lėtinių nugaros ir kirkšnių skausmų jis nebegalėjo dalyvauti kovos menų rungtynėse.

REKLAMA
REKLAMA

Jis aiškino: „Simptomai pasireiškė man besiruošiant paskutinei kovai. Nežinojau, ar tai dėl streso, ar dėl kovos metu gauto smūgio. Skaudėjo vieną sėklidę ir nugarą.“

REKLAMA

Apie šias problemas savo gydytojui papasakojęs sportininkas 2017 metais išgirdo trečios stadijos sėklidžių vėžio diagnozę. Diagnozė Aaroną ir visą jo šeimą tiesiog pribloškė, tačiau iš pradžių jis norėjo išsisukti nuo gydymo.

Vėžį išgyvenęs vyras pasakojo: „Kadangi dėl gydymo būčiau praradęs galimybę tapti tėčiu, atsisakiau chemoterapijos – ligą įveikti norėjau natūraliais būdais. Išbandžiau visus įmanomus natūralius būdus, pavyzdžiui, kanapių produktus ir sultis, tačiau vėžys ir toliau progresavo ir išplito į skrandį. Gydytojai pasakė, kad man gyventi liko nuo trijų iki šešių mėnesių.“

REKLAMA
REKLAMA

Laimei, liūdnų prognozių pakako, kad Aaronas patikėtų, jog būtina gydytis.

Jis sako: „Kai nusprendžiau pradėti chemoterapiją, pagalvojau – gerai, dabar darysiu bet ką, kad tik išgyčiau.“

Kovos menų sportininkui buvo atliktos dvi operacijos, kad vėžys būtų pašalintas – vienos iš jų metu buvo išoperuotas skrandyje buvęs 15cm dydžio auglys. Jis nerimavo, kad šios operacijos neištvers dėl narkozės ir jo cistinės fibrozės apimtų plaučių, tačiau nepaisant nerimavimų, operacija buvo sėkminga.

Praėjo jau dveji metai, vyras dabar vėžį yra galutinai išsigydęs ir nekantriai laukia pirmosios kitą mėnesį vyksiančios kovos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų