REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Miego ekspertas Neilas Stanley‘is atskleidė savo paslaptis, kaip geriau miegoti, rašoma mirror.co.uk.

Miego ekspertas Neilas Stanley‘is atskleidė savo paslaptis, kaip geriau miegoti, rašoma mirror.co.uk.

REKLAMA

Kaip neprarasti pusiausvyros ir sugebėti kasnakt gerai išsimiegoti – regis, šis iššūkis su amžiumi darosi vis labiau nepasiekiamas. Kai buvome maži, visi norėjome dar nors valandą neiti miegoti, o suaugę džiaugiasi kiekviena proga pamiegoti nors kiek ilgiau.

Miegą apsunkina paprasti dalykai – stresas, košmarai ar šalia knarkiantis partneris, o taip pat yra žmonių, kenčiančių nuo nemigos ir miego apnėjos. Naktį gerai neišsimiegojus gali kilti įvairiausių problemų, ne tik nekokia savijauta kitą dieną. Miego kiekis veikia svorį ir mūsų pažeidžiamumą susidūrus su rimtomis problemomis, pavyzdžiui, širdies ligomis ar insultu. Miegos ekspertas Neilas Stanley‘is, knygos „How To Sleep Well“ autorius, atsako į visus mūsų klausimus apie miegą.

Kiek iš tiesų reikėtų miegoti?

Neilas aiškina, kad tai – individualus dalykas, todėl konkretus miego valandų skaičius priklauso nuo atskiro žmogaus. Skirtingiems žmonėms gali būti normalu miegoti 4 ar 11 valandų per parą, o šį laiką sutrumpinus bent valanda gali būti jaučiamos drastiškos pasekmės.

REKLAMA
REKLAMA

Suaugusiems paprastai rekomenduojama miegoti nuo 7 iki 9 valandų – tiek daugeliu atvejų turėtų užtekti. Neilas pataria miego valandų skaičių reguliuoti pagal tai, kaip jaučiamės. Jei dažnai jaučiatės pavargę, reiškia, kad gerai neišsimiegate.

REKLAMA

Kaip užmigti

Visi norėtume žinoti stebuklingą atsakymą į šį klausimą. Idealios sąlygos užmigimui yra tamsus ir tylus kambarys, kuriame yra kuo mažiau dėmesį blaškančių dalykų.

Taip pat svarbu turėti rutiną, kuri padėtų paruošti kūną miegui – tai reiškia, jokių mėlynųjų šviesų iš telefono ar kitų įrenginių, o taip pat ėjimas miegoti visuomet tuo pačiu metu. Taip pat gali padėti kofeino nevartojimas ir tinkama kūno temperatūra. Jei visa nepadeda, Neilas rekomenduoja išbandyti užmigti padedančias programėles ar net pasitarti su gydytoju, jei problema iš tiesų rimta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų