REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Plaukų plovimas (nuotr. 123rf.com)

Vienas iš moteriškumo simbolių yra tankūs ir žvilgantys plaukai. Visgi, po saulėtų vasaros dienų ir sūraus jūros vandens, nemažai dailiosios lyties atstovių susiduria su nepaklusniais plaukais ir skilinėjančiais jų galiukais, rašoma pranešime spaudai.

4

Vienas iš moteriškumo simbolių yra tankūs ir žvilgantys plaukai. Visgi, po saulėtų vasaros dienų ir sūraus jūros vandens, nemažai dailiosios lyties atstovių susiduria su nepaklusniais plaukais ir skilinėjančiais jų galiukais, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Siekiant susigrąžinti normalią plaukų būklę ir norint vėl mėgautis puriais bei sveikais plaukais, vertėtų vadovautis keliais veiksmingais patarimais.

Kasdienė plaukų priežiūra 

Po vasaros karščių ir saulės vonių mūsų plaukai praranda įprastą drėgmės balansą, todėl jie tampa itin nualinti bei nusilpę. Pasak plaukų priežiūros priemonių prekės ženklo „RICH Hair Care“ ambasadorės, plaukų stilistės Liudos Šluinskytės, kitaip žinomos kaip „Jazz’as plaukuose”, į kasdienės plaukų priežiūros ritualus reikėtų įtraukti ne tik drėkinantį šampūną, kondicionierių ar kaukę, bet ir kitas svarbias priemones. 

„Be gero šampūno, kondicionieriaus ar kaukės, taip pat reikia išsirinkti tinkamą plaukų šepetį. Aš pati naudoju antistatinį šepetį su ypač lanksčiais šereliais, kurie neapsunkina šukavimo ir nepeša plaukų. Taip pat, prieš einant miegoti nepamirškite plaukų galiukus reguliariai palepinti aliejų kaukėmis. Jokiais būdais nenaudokite šios priemonės prieš džiovinant plaukus, nes karščiui sąveikaujant su aliejumi, plaukai tik dar labiau išsausėja”, – sako plaukų meistrė.

REKLAMA
REKLAMA

Kitas ne mažiau svarbus žingsnis – tinkamas plaukų trinkimas, kuris anot „Jazz’as plaukuose”, dažnai atrodo įprastas ir ganėtinai aiškus procesas, tačiau ne visos moterys žino, kad plaukus vertėtų trinkti ne vieną, o du kartus.

REKLAMA

„Per pirmąjį plaukų trinkimą mes tik nuplauname išorinius nešvarumus, tokius kaip dulkės ar formavimo priemonių likučiai. Antrasis kartas yra skirtas nuplauti riebalinį sluoksnį nuo mūsų galvos odos”, – pabrėžia plaukų priežiūros ekspertė. 

Plaukų lepinimui ne tik kaukės, bet ir procedūros

Plaukų priežiūros specialistė pataria pernelyg neeksperimentuoti su naminėmis kaukėmis ir geriau rinktis patikrintas profesionalias plaukų priežiūros priemones. 

„Aš pati nesu naminių kaukių mėgėja, todėl visada renkuosi profesionalias priemones. Plaukų kaukę reikia tepti ant šampūnu ištrinktų bei rankšluosčiu nusausintų plaukų, nes tokiu būdu priemonė giliau įsiskverbia į plauką. Užteptą kaukę įprastai reikia laikyti 5-20 minučių, priklausomai nuo produkto”, – atskleidžia plaukų stilistė L. Šluinskytė. 

REKLAMA
REKLAMA

Plaukų stilistė rekomenduoja ir kartas nuo karto save palepinti salonuose atliekamomis atstatomosiomis procedūromis, kurios atgaivina ir primaitina plaukus. Profesionalios plaukų meistrės padeda išsirinkti tinkamą procedūrą, atsižvelgiant į pažeistą plaukų būklę bei kitus svarbius aspektus. 

Tinkamos plaukų priežiūros priemonės 

Vos įžengus į parduotuvę, galvą gali apsukti didelis plaukų priežiūros priemonių pasirinkimas. Nemažai produkcijos yra skirta visų tipų plaukams, tačiau neapsigaukite, siekiant geriausio rezultato, plaukų ekspertė pataria rinktis plaukų priežiūros priemones pagal jūsų plaukų ir galvos odos tipą. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sausų plaukų savininkėms aš rekomenduoju drėkinamąjį šampūną, o turinčioms riebius plaukus – giliai įsiskverbiantį ir valantį ar apimties suteikiantį šampūną”, – patarimais dalijasi minėto prekės ženklo ambasadorė.

Taip pat vertėtų atkreipti dėmesį ir į tinkamą plaukų gumytę. Plaukų rišimas standžiomis ar itin kietomis gumytėmis gali sukelti nemalonių pasekmių. 

„Formuojant plaukus, patariu rišti juos tokia plaukų gumyte, kuri pagaminta iš ekologiško plastiko. Toks pasirinkimas ne taip suspaudžia mūsų plaukus, todėl leidžia juos puoselėti ir išlaikyti sveikus“, – L. Šluinskytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų