Victoria Beckham garsėja savo dailiomis kūno linijomis ir skaisčia veido oda. Tačiau 50-metė savo nuostabią išvaizdą puoselėja kasdien, rašoma express.co.uk.
Moters dailumą lemia disciplinuoti mitybos įpročiai ir Viduržemio jūros regiono dieta. 2019 m. interviu laikraščiui „The Telegraph“ buvusi „Spice Girls“ žvaigždė atskleidė, kad kasdien suvalgo tris-keturis avokadus, kad jos oda „švytėtų“.
Avokadų nauda
Victoria pusryčiams įprastai valgo avokadus, sutrintus ir užteptus ant duonos arba įmaišytus į žaliąjį kokteilį.
Avokaduose gausu natūralių riebalų rūgščių, kurios labai svarbios odos regeneracijai. Šios riebiosios rūgštys turi daug maistingųjų medžiagų, todėl padeda odai ilgiau išlaikyti lygumą ir jaunatvišką išvaizdą.
Avokadai taip pat yra puikus vitamino E šaltinis, kuris gali padėti sumažinti matomus senėjimo požymius. Juose taip pat yra vitamino A, labai svarbaus veiksmingam ląstelių atkūrimui.
2011 m. atliktame tyrime nustatyta, kad avokaduose yra junginių, galinčių apsaugoti odą nuo saulės žalos ir uždegimo. Ultravioletinių (UV) spindulių poveikis gali sukelti raukšles ir kitus senėjimo požymius, taip pat padidinti odos vėžio riziką, praneša „Wales Online“.
2010 m. atliktame tyrime, kuriame dalyvavo daugiau kaip 700 moterų, buvo nagrinėjama sveikų riebalų ir antioksidacinių mikroelementų vartojimo įtaka odos sveikatai.
Rezultatai parodė, kad didesnis riebalų, ypač sveikų mononesočiųjų riebalų, pavyzdžiui, esančių avokaduose, kiekis yra susijęs su geresniu odos elastingumu ir mažesniu raukšlių matomumu.
Avokaduose taip pat gausu B grupės vitaminų biotino. Jis gali padėti kovoti su odos sausumu, be to, jis stiprina plaukus ir nagus, todėl jie mažiau lūžinėja.
Nors Victoria kasdien suvalgo tris-keturis avokadus, dėl didelio riebalų kiekio tai gali būti laikoma per dideliu kiekiu. Kiti sveikųjų riebalų įtraukimo į mitybą būdai galėtų būti salotų papildymas tyru alyvuogių aliejumi arba užkandžiavimas riešutais.
Avokadai yra pagrindinis Viduržemio jūros regiono dietos, kurią mėgsta daugybė įžymybių, produktas. Penelope Cruz anksčiau yra sakiusi, kad laikosi Viduržemio jūros regiono dietos, nes ji atspindi Ispanijos virtuvę, kuria ji mėgaujasi.
Cameron Diaz minėjo šią dietą savo leidiniuose „The Body Book“ ir „The Longevity Book“. Panašiai ir Johnas Goodmanas, laikydamasis šios dietos, atsikratė 200 kilogramų.
Prieš atliekant bet kokius reikšmingus mitybos ar gyvenimo būdo pokyčius, labai svarbu pasitarti su gydytoju.
Kaip ir bet kokio mitybos plano atveju, visada geriausia kreiptis patarimo į sveikatos priežiūros specialistą, kuris gali užtikrinti, kad planas atitiktų jūsų asmeninius poreikius, ir padėti jums atlikti reikiamus pakeitimus.
Kas yra Viduržemio jūros regiono dieta?
Viduržemio jūros regiono dieta akcentai yra augalinis maistas ir sveikieji riebalai. Ji siūlo tokią mitybą, kurioje gausu daržovių, vaisių ir neskaldytų grūdų.
Šioje dietoje pagrindinis riebalų šaltinis yra pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus, kuris gali sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų ir kitų lėtinių sveikatos sutrikimų riziką.
Maistas įtrauktas į Viduržemio jūros regiono dietą:
- daržovės, vaisiai ir neskaldyti grūdai;
- riebios žuvys, pavyzdžiui, lašiša, sardinės ir tunas;
- saikingai vartojama paukštiena ir kiaušiniai;
- nedaug riebalų turintys arba neriebūs pieno produktai;
- riešutai ir pupelės;
- nesotieji riebalai, pavyzdžiui, alyvuogių aliejus.
Viduržemio jūros regiono dieta taip pat riboja raudoną mėsą, saldumynus, maisto produktus su pridėtiniu cukrumi, gėrimus su pridėtiniu cukrumi, alų ir kitą alkoholį.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!