REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Odontologas iš siaubo filmų – taip jau pramintas stalius Artūras Girsas iš Kauno. Apsimetęs dantų specialistu, vyras priimdavo pacientus savo bute, viename iš Kauno daugiabučių. Susivilioję mažesnėmis kainomis vieni per kitus pas A. Girsą plūdo žmonės.

Odontologas iš siaubo filmų – taip jau pramintas stalius Artūras Girsas iš Kauno. Apsimetęs dantų specialistu, vyras priimdavo pacientus savo bute, viename iš Kauno daugiabučių. Susivilioję mažesnėmis kainomis vieni per kitus pas A. Girsą plūdo žmonės.

REKLAMA

Prieš kelias savaites pareigūnai patikrino A. Girso darbo vietą, kuri nė iš tolo nepriminė odontologo kabineto. Pranešama, kad vyro bute nebuvo odontologo kėdės, buvo nešvaru ir nehigieniška. Be to, jis neturėjo visų reikiamų odontologo įrankių. Tiesa, užsimena, kad iš jo besimokydama dukra naudoja nagų dildę.

„Visas mano priemones atėmė. Dukra buvo nusipirkusi nagams priemonę, nes ji mokosi, nori eiti studijuoti. Tai aš ją šiek tiek pamokinu“, - teigė A. Girsas.

Šių metų vasario 14 d., specialios slaptos operacijos metu, nusikalstamos veikos padarymo vietoje, Kauno ekonominės policijos pareigūnai sulaikė 1959 m. gimusį vyrą, kuris ne tik, kad neturėjo licencijos, antisanitarinėmis sąlygomis bute teikė odontologijos bei dantų protezavimo paslaugas, bet ir neturi jokio medicininio išsilavinimo.

REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2016 m. rugpjūčio 4 d. Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate (toliau – Kauno apskr. VPK), gavus 1963 m. gimusios moters pranešimą, kad pagal skelbimą laikraštyje apie pigiai teikiamas dantų protezavimo paslaugas kreipėsi į minėtą vyrą, kuris 2016 m. gegužės – liepos mėnesį bute, V. Krėvės pr., Kaune, už 1 500 eurų antisanitarinėmis sąlygomis suteikė nekokybišką dantų protezavimo paslaugą. Pareikalavus grąžinti pinigus, vyras pinigų negrąžino. Minėta moteris į policijos pareigūnus kreipėsi tik perskaičiusi liepos 12 dienos straipsnį laikraštyje apie tai, kad Kauno apylinkės teismas vyro atžvilgiu priėmė nuosprendį.

REKLAMA

2016 m. liepos 12 d. Kauno apylinkės teismas Artūrą Girsą pripažino kaltu, padariusiu nusikalstamą veiką, numatytą Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 202 str. 1 d., ir nuteisė dėl neteisėto vertimosi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla, laisvės apribojimu 2 metams, uždraudžiant visos bausmės vykdymo laikotarpiu turėti, naudoti įgyti, saugoti pačiam ar perduoti saugoti kitiems asmenims daiktus ir įrankius, susijusius su dantų gydymu ir protezavimu.

Asmenims paslaugos buvo suteiktos nekokybiškai, antisanitarinėmis sąlygomis, tačiau liudytojams pareiškus pretenzijas, sumokėtų už dantų protezus pinigų Artūras Girsas nei vienu atveju negrąžino. Iš šių asmenų Artūras Girsas gavo daugiau nei dvylika su puse tūkstančio eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Nustatyta, kad vyras, neturėdamas licencijos verstis odontologo praktika, neturėdamas jokio medicininio išsilavinimo, neturėdamas tam tinkamų sąlygų, antisanitarinėmis sąlygomis, primityviausiais įrankiais teikė dantų protezavimo paslaugas. Be to, vidurinį išsilavinimą ir staliaus specialybę įgijęs vyras turto neturi yra registruotas darbo biržoje, oficialiai jokios veiklos nevykdo.

A. Girsas neturi nei specialaus išsilavinimo, nei reikiamų įgūdžių. Dalį odontologijos priemonių jis paveldėjo iš savo tėvo, dirbusio odontologu.

„Reikia mokytis, o kur aš, senas žmogus, eisiu mokytis? Dabar dukra mokosi, aš ją pamokau. Tėvas mane pamokė“, - teigė be licencijos odontologu dirbęs vyras.

Net ir po to, kai pernai buvo pripažintas kaltu dėl nelegalaus dantų „gydymo“, tęsė savo nelegalią veiklą.

Išsamiau žiūrėkite vaizdo įraše.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų