REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės saugumo departamento (VSD) generalinis direktorius Gediminas Grina trečiadienį po Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto posėdžio tikino, kad remiantis vien melo detektoriaus duomenimis pareigūnams atimti leidimus dirbti su slapta informacija yra teisėta ir teisinga.

REKLAMA
REKLAMA

Tai, pasak jo, yra principo klausimas – kokią kartelę kiekviena institucija toleruoja. „Jeigu tai būtų VSD pareigūnai, jie būtų atleisti kitą dieną“, – po NSGK posėdžio žurnalistams sakė G. Grina, kuris ir įdiegė VSD poligrafo tradiciją.

REKLAMA

Pasak G. Grinos pažymoje vidaus reikalų ministrui Raimundui Palaičiui dėl atleistų FNTT vadovų tikrinimo poligrafu VSD tik siūlė priimti sprendimą, o nutarti reikėjo pačiam ministrui.

Vidaus reikalų ministrui Raimundui Palaičiui buvo duota atskira pažyma, kaip „subjekto vadovui“, o pirminė pažyma buvo duota visiems šalies vadovams vadovams.

Balsas.lt primena, kad tiek NSGK, tiek Antikorupcijos komisija Seime aiškinasi ar teisėtai iš tarnybos buvo atleisti Finansinių nusikaltimų tarnybos vadovai Vitalijus Gailius ir Vytautas Giržadas. Pastaruosius premjeras Andrius Kubilius ligi šiol tebereikalauja gražinti į tarnybą. Jis trečiadienį teigė, kad FNTT buvusiam vadovui poligrafo parodymai buvo palankūs. Maža to, V. Gailius aiškina buvęs spaudžiamas atleisti pavaduotoją. To esą reikalavusi ir prezidentė Dalia Grybauskaitė, kuri tvirtina tik rėmusi teisinių procedūrų besilaikiusį ministrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų