REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

15:26 val. Darbo partija dėl to, su kuo eiti į valdančiąją koaliciją Vilniuje, žada apsispręsti kitą savaitę. Su „darbiečiais“ kalbasi tiek Artūras Zuokas, tiek konservatoriai.

15:26 val. Darbo partija dėl to, su kuo eiti į valdančiąją koaliciją Vilniuje, žada apsispręsti kitą savaitę. Su „darbiečiais“ kalbasi tiek Artūras Zuokas, tiek konservatoriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sutarimo nėra, bet gerai, kad vyksta tie pokalbiai, iš tikrųjų galiu pasakyti, kad su Zuoku nueita daug toliau, bet galutinio sprendimo irgi nėra. Kitą savaitę jau bus taškai sudėti“, – Eltai sakė V. Uspaskichas.

REKLAMA

Penktadienį A. Zuokas apsiskelbė sutaręs dėl valdančiosios koalicijos „4+“, kurioje būtų 26-27 nariai: 12 – iš A. Zuoko ir Vilniaus koalicijos, 8 – darbiečiai, 5 – socialdemokratai ir vienas arba du – Rusų aljanso atstovai. Bet po to „darbiečiai“ pareiškė galutinio sprendimo dar neturį.

V. Uspaskichas pripažino penktadienį kalbėjęsis ir su TS-LKD, kurie per rinkimus gavo 10 mandatų. Lieka dar Lietuvos lenkų rinkimų akcija, kuri per rinkimus kartu su Rusų Aljansu iš viso gavo 11 vietų savivaldybės taryboje.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto tarybą sudaro 51 narys.

15:00 val. Darbo partijos frakcijos Seime seniūnas Vytautas Gapšys portalui Balsas.lt patvirtino, kad šiuo metu vyksta neoficialūs pokalbiai tiek su konservatoriais, tiek su A. Zuoku. „Daugiau kažko pasakyti negaliu, su ponu A. Zuoku pokalbiai yra šiek tiek gilesni“, – sakė V. Gapšys

14:36 val. Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) lyderis Valdemaras Tomaševskis sako, kad jo vadovaujama partija netrokšta valdžios bet kokia kaina.

Taip jis komentavo žiniasklaidoje pasirodžiusią žinią, kad Vilniuje Artūro Zuoko ir Vilniaus koalicija, Darbo partija, Lietuvos socialdemokratų partija ir Rusų aljanso atstovai susitarė dėl valdančiosios koalicijos savivaldybės taryboje sudarymo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes netrokštame valdžios bet kokia kaina. Sąžininga veikla, skaidrus valdymas – tai yra mūsų principinė nuostata“, – sakė Eltai sakė V. Tomaševskis.

Politikas skeptiškai vertina kalbas apie jau sudarytą koaliciją Vilniuje. „Apie koalicijos sudarymą buvo skelbta mažiausiai kelis kartus. Manau, arba niekas nematė šitų parašų, arba pasirašė žmonės be įgaliojimų“, – sakė V. Tomaševskis.

Atsakydamas į klausimą, kaip vertina Rusų aljanso atstovų poziciją, LLRA lyderis teigė: „Jau yra faktas, kad mes – LLRA ir Rusų aljansas – sukūrėme bendrą frakciją prieš porą savaičių, todėl visos kalbos, manau, žiniasklaidos interpretacijos. Aš tikiu, kad 2011 metais nebus skandalingo tarybos narių papirkinėjimo, kuris yra buvęs anksčiau. Manau, kad visoms politinėms partijomis yra svarbu, kad tokių negražių ir skandalingų faktų nepasikartotų“.

REKLAMA

Pirmasis posėdis, kuriame bus renkamas Vilniaus meras bei vicemerai, vyks balandžio 19-ąją.

11:37 val. Dabartinis sostinės meras, Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų atstovas  Raimundas Alekna portalui „Balsas.lt“ sakė esąs nustebęs dėl tokių A. Zuoko pareiškimų. „Už penkiolikos ar dvidešimties minučių susitinku su Darbo partijos vadovu Viktoru Uspakich. Ir susitinku jo iniciatyva. Jei jie jau sudarė koaliciją, tai ko tada dar iš mūsų norima. Kita vertus, o jūs sutartį su parašais matėte? Pasiskelbti visi galime viską. Tai priklauso tik nuo fantazijos apimčių“, – sakė R. Alekna.

REKLAMA

-------

Artūro Zuoko ir Vilniaus koalicija penktadienį paskelbė su  Darbo partija, Lietuvos socialdemokratų partija ir Rusų aljanso atstovai sutarusi bendradarbiauti Vilniaus miesto savivaldybės taryboje, sudarant valdančiąją daugumą.

Partneriai koaliciją pavadino „4+“.  Tia esą simbolizuoja ne tik keturių politinių jėgų sąjungą, bet ir atvirumą kitiems, taip pat – darbų planavimą ilgesnei nei keturi tarybos kadencijos metai perspektyvai.

„Vienijamės, nes jaučiame atsakomybę savo rinkėjams ir norime pažadinti Vilnių iš sąstingio, kuriame jis yra dabar“, – teigė Artūras Zuokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Romo Adomavičiaus teigimu, koalicija sieks neatidėliotinų permainų mieste, kurios padės miestiečiams gyventi patogiau, saugiau, ekonomiškiau: „Esame pradėję ne vieną svarbų miestui darbą, kuriuos tikimės įgyvendinti šioje Taryboje su patyrusiais koalicijos partneriais“.

Vilnius – išskirtinis savo daugiatautiškumu, todėl tautinių mažumų integracija bus vienas iš prioritetinių darbų. Vilnių kuria ne konfliktuojantys, o bendradarbiaujantys miestiečiai“, – sako Olga Gorškova.

Pasak A. Zuoko, valdančioji koalicija yra atvira: „kviečiame ir kitas partijas Vilniaus miesto savivaldybės taryboje prisijungti prie šio susitarimo ir dirbti bendrai“.

REKLAMA

Koalicijos partnerių suburta darbo grupė parengė bendrą darbų programą. Koalicija „4+“ pagrindiniais savo tikslais įvardino: bedarbystės sostinėje mažinimą, ekonomikos skatinimą ir gyventojų pajamų didinimą, smulkaus ir vidutinio verslo plėtrą, šilumos kainų mažinimą bei konkurencijos būsto administravimo srityje didinimą, ypatingą dėmesį švietimui ir kultūrai bei tautinėms bendrijoms.

„4+“ koalicija į Vilniaus merus siūlys judėjimo „Taip!“ lyderį Artūrą Zuoką, į vicemerus – Darbo partijos atstovą Joną Pinskų ir socialdemokratą Romą Adomavičių. Pirmasis posėdis, kuriame bus renkamas meras bei vicemerai, vyks balandžio 19-ąją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų