• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos tradicijos ir praktika yra palanki skandalingai pagarsėjusiam sostinės merui Viliui Navickui.

REKLAMA
REKLAMA

Kvies pakalbėti

TS-LKD priežiūros komiteto vadovas Alfonsas Andriuškevičius antradienį portalui „Balsas.lt“ patvirtino, jog ketvirtadienį, tarp kitų klausimų, bus svarstomas ir partijos Vilniaus skyrių sueigos prašymas pašalinti iš partijos V. Navicką. „Būtinai bus kviečiamas ir jis, ir kiti šioje istorijoje veikiantys asmenys. Taip pat ir savivaldybės kontrolierius Šarūnas Skučas“, – patvirtino A. Andriuškevičius.

REKLAMA

Į komitetą V. Navickui teks ateiti po to, kai „Balsas.lt“ paviešino pokalbio įrašą, kuriame girdėti, kaip meras spaudžia savivaldybės kontrolierių Š. Skučą nevykdyti sostinės tarybos Kontrolės komiteto sprendimo ir netirti Vilniaus šilumos tinklų nuo,mos reikalų, o taip pat vilkinti bet kokius TS-LKD nenaudingus tyrimus. Pats meras spjovė į viską ir pareiškė, kad kažkas su juo suvedinėja sąskaitas, tad nei iš partijos, nei iš mero posto jis nesitrauks.

REKLAMA
REKLAMA

Greitai neišmes

Sostinės konservatorių skyrių taryba, frakcijos Seime seniūnas Jurgis Razma, frakcijos narys Kęstutis Masiulis jau paskelbė negalį toleruoti mero kalbos turinio ir vartotų rusiškų keiksmažodžių. Nepaisant to, partinės drausmės prievaizdų vadas tvirtina, kad išmesti ką nors iš šios partijos yra labai sunku.

A.Andriuškevičius portalui „Balsas.lt“ sakė negalįs nė atsiminti, ar tokių atvejų buvo ir kokia jų specifika. „Paprastai pašalinti labiausiai skuba skyriai. O aš dabar negalėčiau pasakyti, ar buvo tokių atvejų, kai būtų šalinama komiteto teikimu. Nepažiūrėjęs dokumentų bijau ir pasakyti“, – sutriko pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, pašalinti iš partijos gali ir pati skyriaus taryba, tačiau tai dar nebūtų galutinis sprendimas. „Jeigu paskui jis per dešimt dienų tai apskųstų, tuomet mes vėl turėtume spręsti, ar taip buvo pagrįstai nutarta“, – aiškino A. Andriuškevičius.

Labai nusipelnęs

Nors TS-LKD partinės drausmės sargų vadas ir negalėjo pasakyti, už ką tiksliai ir kiek asmenų yra pašalinta, reikia pripažinti, kad V. Navickas prieštaringais poelgiais garsėjo ir „nuopelnus“ rinkosi ilgokai dar iki šios istorijos. Dosnūs priedai išrinktiesiems asmenims, kurių fone skambėjo partijos lyderio, premjero Andriaus Kubiliaus pagyrimai už neva gerą  ir išradingą taupymo politiką. Neaiškiais interesais ar įsitikinimais pagrįsta prieš Tibeto vardo skvero atidarymą, mėginimai žūtbūt pratęsti Vilniaus šilumos tinklų nuomos sutartį, kurios vykdymą ir tyrė savivaldybės kontrolierius. Galiausiai – vieši šokiai apsinuoginus ir ant pilvo užsirašius vulgarius pageidavimus anglų kalba. Tai dar turbūt ne visai pilnas „nuopelnų“ sąrašas.

REKLAMA

Bėda ta, kad partijai meras, kuris nūnai iškeliavo į tarnybinę komandiruotę – JAV atidengti  Franko Zappos paminklą, turi kitų „nuopelnų“, kurių negali ignoruoti nei tarybos, nei komitetai. Jis yra premjero A. Kubiliaus giminaitis, partijos ir premjero žmonos vadovaujamo  Mstislavo Rostropovičiaus fondo finansinis rėmėjas. Tad komitetai, tarybos ir visa partija neįgali greitai nutarti – kas svarbiau.

Patys kalti

Apžvalgininkė Aušra Maldeikienė portalui „Balsas.lt“ sakė, kad jai kelia juoką TS-LKD institucijų ir vadovų muistymasis. „Ši partija yra ypač akyla ir greita, kai kalbama apie kieno nors kito prasižengimus“, - pabrėžė ji.

REKLAMA

Pasak A. Maldeikienės, TS-LKD vadovybė vėliau neturėtų verkšlenti dėl žmonių meilės populistams. „Yra paviešintas įrašas, kuriame savivaldybės kontrolierius spaudžiamas nesilaikyti įstatymų. Kai toks faktas dar pateikiamas, kaip labai sudėtinga dilema – nereikėtų paskui pykti, jog žmonės renkasi radikalus ir paribio organizacijas. Visi juk tada pagrįstai ima manyti, kad ponas meras yra susijęs kažkokiais finansiniais ar giminės, bet ne normaliais politiniais interesais“, - sakė ji.

Daugiau istorijų apie TS-LKD veido dalimi tapusią „navickiadą“ skatykite čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų