vištienos apkepas
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „vištienos apkepas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „vištienos apkepas“.
            
 Receptas. Vištienos krūtinėlė su mocarela
                                Norint paįvairinti vištienos paruošimą, puikiai tinka toks receptas.  
 INGREDIENTAI:    4 vienetai   vištos filė    2 vienetai   pomidorų pastos    200 mililitrų   grietinėlės    125 gramai   mocarelos sūrio    100 gramų   lydyto sūrelio    1 saujelė   bazilikų    1 žiupsnelis   druskos    1 žiupsnelis   pipirai    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 5   PARUOŠIMO BŪDAS:   Grietinėlę paskaninkite lydytu sūreliu ir virkite, kol užvirs.
                            
 Receptas. Bulvių ir vištienos apkepas
                                Sotus patiekalas. Tinkantis užsiėmusiai namų šeimininkei, kuri nemėgsta stovėti prie puodų. Paruoštas patiekalas puikus variantas pietums ar vakarienei.  
 INGREDIENTAI:    400 gramų   vištos filė    5 vienetai   bulvių    1 vienetas   svogūnų    50 gramų   sūris    4 valgomieji šaukštai   majonezo    1 arbatinis šaukštelis   sviesto    1 žiupsnelis   pipirai    1 žiupsnelis   druskos    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Kepimo indą ištepkite sviestu.
                            
 Receptas. Orkaitėje kepta vištiena su mocarela
                                Šitas receptas gana greitai ir lengvai pagaminamas. Užtrunka tik kepimas. Jei nesinori stovėti prie keptuvės - mėsą galimą iškart dėti į orkaitę. Mocarelą galima neplėšyti, o sutarkuoti. Jeigu patinka svogūnai, galima juos dėti į padažą su paprikomis, česnakais ir pomidorais. Galima patiekti kartu su salotomis ar ryžiais. Puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Vištiena – ne tik skani, bet ir naudinga
                                Medikai tvirtina, kad neteisūs tie, kurie mano, jog reikia visiškai atsisakyti riebalų, taigi ir mėsos produktų. Nenorintieji valgyti kiaulienos, jautienos ar kitokio gyvulio mėsos gali rinktis paukštieną, kuri maistingosiomis savybėmis kur kas pranašesnė. Vištiena – geriausias visaverčių baltymų šaltinis. Pavyzdžiui, 100 g kiaulienos yra 10–15 proc., o vištienos – 20–23 proc. baltymų. Ši mėsa mažiau kaloringa ir mažiau riebi. Ypač vertingos vištų krūtinėlės, jose yra net 92 proc.
                            
 