virtuvės patarimai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „virtuvės patarimai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „virtuvės patarimai“.

Šiukštu nedėkite šio maisto į mikrobangų krosnelę: padarys daugiau žalos nei naudos

Turbūt visiems yra pasitaikę atvejų, kai pasigaminus maistą ir pusę jo suvalgius dar pusė keptuvės lieka. Tokiais atvejais ne vienas likusį maistą sudeda į šaldytuvą, o vėliau šildo mikrobangų krosnelėje. Vis tik yra tam tikrų maisto produktų, kurių šildyti nevertėtų. Kai kurių maisto produktų nerekomenduojama šildyti mikrobangų krosnelėje.
2025-09-17

Puode nesuskils nė vienas kiaušinis: veikia 100 proc.

Visiems yra tekę tai patirti – norėdami išvirti tobulą kiaušinį, nusiviliame dėl įtrūkusio lukšto. Tačiau naudodami keletą paprastų patarimų ir gudrybių, galite sužinoti, kaip išvirti kiaušinius, kad puode nesuskiltų nė vienas.  Pradėkite nuo kambario temperatūros kiaušinių. Prieš pradėdami virti kiaušinius, būtinai išimkite juos iš šaldytuvo ir leiskite jiems pasiekti kambario temperatūrą.
2025-03-11

Atskleidė svogūnų pjaustymo gudrybę: akys daugiau nebeašaros

Be svogūnų neįsivaizduojami daugelis patiekalų: jie dedami į sriubas, troškinius, karius, svogūnais gardinamos salotos, užtepėles, mėsainiai, įvairiausi žuvies ar mėsos patiekalai. Ir nors juos pjaustant neretam ištrykšta ašara, Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad svogūnai savo populiarumo nepraranda ištisus metus. „Svogūnai – viena tų daržovių, be kurios neįsivaizduojamas pirkėjų krepšelis.
2022-08-23
REKLAMA
REKLAMA

Praktinis patarimas pagelbės virtuvėje: parodė, kaip lengvai paskirstyti maltą mėsą prieš ją užšaldant

Šeštadienį „galvOK“ žaidimo studijoje ir vėl virs arši intelektinė dvikova. Šįkart laidoje svečiuojasi virtuvės šefas, italas Gian Luca Demarco ir buvęs olimpietis, o dabar sporto ir asmeninio efektyvumo treneris Mantas Strolia. Jiems talkins komandų kapitonai – atlikėjas Marijonas Mikutavičius ir humoristas Mantas Katleris. Kiekvienas žaidimo dalyvis išgirdo po aštuonis klausimus, o nugalėtojas paaiškėjo tik pačioje laidos pabaigoje.
2021-10-30

Išbandykite šį virdulio valymo metodą: veikia kiekvieną kartą

Valymo entuziastai socialiniuose tinkluose pasidalino patarimu, kaip nuvalyti sukalkėjusius virdulius su citrina. Žymios tinklaraštininkės, pasidalinusios šiuo patarimu gerbėjai tvirtina, kad dėl šio „išradimo“ virdulys atrodo „kaip naujas“. Tinklaraštininkė panelė Hinch, kurios tikrasis vardas Sophie Hinchliffe, išgarsėjo po to, kai socialiniuose tinkluose pradėjo sparčiai plisti jos valymo patarimai. Šiuo metu ji „Instagram“ paskyroje turi daugiau nei 4 milijonus sekėjų.
2021-07-11

Nedidelė gudrybė padės česnaką nulupti greičiau

Šeštadienį specialiai Helovynui skirtame TV3 žaidime „galvOK“ netrūks klausimų apie Vakarų šalyse itin populiarią vaiduoklių šventę, įvairias laidotuvių tradicijas, o laidos svečiais tapo garsi lietuvių pora. Operos dainininkas Edmundas Seilius varžysis su savo žmona, taip pat operos atlikėja Kristina Zmailaite. K. Zmailaitė pasirinko klausimą apie puotas.
2020-10-31
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
Svogūnų pjaustymas (nuotr. Shutterstock.com) Svogūnų pjaustymas (nuotr. Shutterstock.com)

Patarė, kaip lengvai supjaustyti svogūną

Norint kuo greičiau ir lengviau supjaustyti svogūną, negalima nupjauti per daug jo apačios, nes būtent ji ir laiko visą svogūno galvą vientisą, o kai jis vientisas – lengviau pjaustyti kubeliais.  Pjaustant svogūną patogiausia atsistoti priešais jį ties 12 valanda ir taip pat laikyti peilį, t.y. tiesiai ir lygiai prieš svogūną. Yra trys pagrindiniai pjaustymo būdai: paprastas pjaustymas, kapojimas ir pjaustymas, uždėjus ranką ant peilio.
2020-09-22

Česnaką namuose laikykite šioje vietoje: mėgausitės juo ilgiau

Daugybė žmonių neįsivaizduoja kai kurių patiekalų be subtilaus česnako duodamo skonio, todėl visada virtuvėje turi bent vieną jo galvą. Nors šis prieskonis gali būti laikomas spintelėje ištisus mėnesius, tačiau labai svarbu tam užtikrinti tinkamas sąlygas. Štai, ką turite žinoti, jeigu norite, kad laikui bėgant česnakas nesuminkštėtų ir neprarastų skonio. Jeigu namuose turite didesnį kiekį česnako, gali būti sunku išlaikyti jį šviežią.
2020-09-06

Atskleidė gudrų svogūno pjaustymo būdą: ašaroti nebereikės

Nuo svogūno perštinčios akys, išsibarsčiusios paprikos sėklytės, nelygiai supjaustyti pomidorai – ar ir jūs virtuvėje susiduriate su šiais iššūkiais? Maisto ekspertai dalijasi gudrybėmis, padėsiančiomis paprasčiau susmulkinti šviežias daržoves. Nors šiandien galime rinktis iš pačių įvairiausių daržovių rūšių, vasarą daugelis į savo pirkinių krepšelį deda šviežias Lietuvoje užaugintas gėrybes.
2020-08-11
REKLAMA
REKLAMA

Virtuvėje naudojate medinius šaukštus? Atkreipkite į tai dėmesį

Australijoje gyvenanti mama, kuri sužinojo, kiek purvo slepiasi jos mediniame šaukšte, prisiekė niekada daugiau jo nebenaudoti. Nors galite manyti, kad šaukšto šveitimas kempine ir indų plovimo skysčiu arba jo plovimas indaplovėje pašalins mikrobus iš indo, jūs suklydote, kaip išsiaiškino ši moteris. Ji paklausė „Facebook“ vartotojų, ar jie reguliariai mirko medinius šaukštus verdančiame vandenyje – ir paaiškėjo, kad daugelis žmonių to nedaro, praneša news.com.au.
2020-07-05

Įvardijo dažniausias daržovių šaldymo klaidas: pasitikrinkite, ar jų nedarote

Niekas neabejoja šviežių daržovių nauda mūsų organizmui, tačiau nereikėtų nuvertinti ir šaldytų daržo gėrybių. Pasirodo, užšaldytose daržovėse išsilaiko net iki 90 proc. vitaminų ir kitų naudingųjų medžiagų. Nors daržovių užšaldymas iš pirmo žvilgsnio atrodo paprastas procesas, tik įdėti jas į šaldiklį nepakanka. Maisto ekspertė Vilma Juodkazienė atskleidžia keletą svarbių triukų, kurie pagerins šaldytų daržovių kokybę ir padės iš naujo atrasti jų privalumus.
2020-05-01

Atšildydami mėsą daugelis daro tą pačią klaidą: gali baigtis apsinuodijimu

Virimas namuose turi daug privalumų. Tyrimai rodo, kad namuose paruošto maisto valgymas dažniau padeda patenkinti visus būtinus mitybos poreikius. Tačiau tikrai svarbu laikytis tam tikrų taisyklių, kad maistas būtų saugus valgyti. „Bright Side“ įspėja, kad neįmanoma atpažinti pavojingų bakterijų nei pagal maisto išvaizdą, nei pagal skonį. Tačiau net nedidelis tokių bakterijų kiekis gali sukelti sunkų apsinuodijimą maistu.
2020-04-10
REKLAMA
REKLAMA

Pasakė, kiek druskos reikia verdant makaronus: taip gausis tobulai

Nors virti makaronus atrodo labai paprasta užduotis, yra daugybė būdų, kuriais patiekalą galima sugadinti, rašo today.com. Makaronų entuziastas ir Niujorko šefas Albertas Di Meglio „TODAY Food“ pasakojo, kad yra dvi dažniausios klaidos, kurias daro žmonės namuose gamindami makaronus: jie neteisingai apskaičiuoja, kiek reikia druskos (pridedant per daug ar per mažai) ir palieka makaronus vandenyje, 1. Niekada nesūdykite makaronų vandens ir nepridėkite per daug druskos Ar kada pagalvojate, kiek...
2020-03-28

Pasakė, kaip greitai atšildyti mėsą: užtruks vos 5 minutes

Kepsnys vakarienei su šeima, ar kepsnių vakarėlis lauke su draugais... tai akimirkos, kai tikrai norėsite pasigaminti pačios skaniausios mėsos. Tačiau, ką daryti jeigu mėsa nespėjo atšilti ir kaip atitirpinti ją greitai? „Usefulbeutytips.org“ siūlo vieną idėją. Kai kurie žmonės naudoja itin paprastą triuką mėsai atitirpinti. Tai tikrai yra tas būdas, kurį naudoja ir profesionalūs virėjai norėdami per 5 minutes atitirpdyti kepimui skirtą sušaldytą mėsą.
2020-02-22

Pamirškite purviną kriauklę: spindės it nauja

Nerūdijančio plieno kriauklių valymas yra svarbus ne tik dėl estetinių sumetimų, tačiau ir norint išlaikyti jų atsparumą korozijai. Norint išsaugoti paviršiaus išvaizdą ir vientisumą, būtina tam tikra įprastinio valymo forma. Nerūdijančio plieno kriauklės lengvai valomos įvairiais būdais, rašoma justmfg.com. Nerūdijantis plienas gali ilgai išlaikyti savo spindesį, jeigu laikysitės šių paprastų kriauklių valymo patarimų.
2019-08-23
REKLAMA
REKLAMA

Kiaušiniai: nauda, žala ir populiariausi mitai

Kiaušiniai – produktas, be kurio daugelis neįsivaizduoja savo kasdienės mitybos. Apie jų naudą, žalą nuolat sklando įvairios diskusijos, mitai, tad kokia yra ta tikroji tiesa? Apie kiaušinių pliusus ir minusus pasakoja sveikos gyvensenos konsultantė Vidmantė Sabaliauskė. „Mūsų organizmui naudingi kiaušiniai, kurie yra naminių vištų, laikytų dideliuose aptvaruose arba laisvėje bei lesinti natūraliu lesalu be sintetinių priedų ar genetiškai modifikuotų grūdų.
2017-02-25

Konservavimo metas: kokias esmines klaidas daro šeimininkės?

Tinkamiausias metas ruoštis žiemai ir pasirūpinti, kad šaltuoju metų laikotarpiu nepritrūktų vitaminų, yra būtent dabar. Gėrybių marinavimas, rauginimas, šaldymas – puikus būdas užtikrinti gerą savijautą bei atsparų imunitetą nuo puolančių ligų. Žinoma, gėrybes paruošti žiemai, kad šios išliktų vertingos ir pilnos naudingų medžiagų, taip pat reikia mokėti, kadangi dažnai šeimininkės šioje srityje, pasirodo, daro nemenkų klaidų.
2016-08-23

Kulinarinės paslaptys jaunoms šeimininkėms

Maisto gamybos procese apstu paslapčių, kurios retai kada užrašomos – dažniau perduodamos vienos šeimininkės kitai, iš lūpų į lūpas. Ir vis dėlto pamėginsime palengvinti jūsų virtuvės gyvenimą ir pasidalinsime paslaptimis, kaip mažos gudrybės padės įveikti didelius iššūkius.
2010-12-01
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų