Virtos dešrelės

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Virtos dešrelės“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Virtos dešrelės“.

Ar verdant pieniškas dešreles reikia nuimti apvalkalą? Atsakė kartą ir visiems laikams

Vienas iš lietuvių pamėgtų patiekalų, kurį visai nesunku pasigaminti, yra pieniškos dešrelės. Vis tik ne vienam kyla klausimas – ar reikia nuimti dešrelių apvalkalą prieš virimą? Vieni pieniškas dešreles verda, kiti kepa, treti valgo net žalias, bet atsakymas, ką daryti su apvalkalu gaminant pieniškas dešreles, išlieka tas pats. Ar reikia nuimti apvalkalą prieš gaminimą? Kad ir ką darysite – virsite, kepsite ar kitaip ruošite pieniškas dešreles, prieš gaminimą būtina išimti jas iš apvalkalo.
2025-03-15

Receptas. Naminiai dešrainiai

INGREDIENTAI: 1 sauja petražolių (kapotos) 4 valgomieji šaukštai krapų 8 vienetai sūris (griežinėliai, pailgi) 8 vienetai virtų dešrelių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Įdėti prapjautas bandeles į riebalais pateptą kepimo skardą. Kiekvienos bandelės vidų ištepti pomidorų padažu, tada dėti griežinėliais pjaustytą sūrį, dešreles ir gausiai pabarstyti kapotais krapais. Kepti 170- 180 °C orkaitėje 10- 17 minučių.
2022-03-02

Receptas. Skanioji mišrainė su dešrelėmis

INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių (šviežios) 2 česnakų (spausti) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 stiklinė svogūnų laiškų (pjaustyti) 8 vienetai virtų dešrelių 100 gramų alyvuogių (juodosios, be kauliukų) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Šviežias bulves gerai nuplauti (galima pašveisti šepetėliu), išvirti, tada ataušinti ir supjaustyti į kelias dalis. Pjaustytas dešreles apkepti keptuvėje.
2022-03-01

Receptas. Dešrelių pynė

INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių (plakti) 1 vienetas tešlos (gatava, mielinė, lakštas) 24 vienetai virtų dešrelių PARUOŠIMO BŪDAS: Tešlą atšildyti ir lakštą dėti į riebalais pateptą skardą. Iki kraštų lakštą supjaustyti juostomis. Tarp juostų dėti dešreles, kad gautųsi pynė. Jei norite, galite dešreles perpjauti išilgai. Konditeriniu teptuku paruoštą pyragą aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti orkaitėje, kol gražiai paruduoja.
2022-02-23

Receptas. Daržovių troškinys su virtomis dešrelėmis

INGREDIENTAI: 800 gramų bulvių (pjaustytos kubeliais) 1/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (malti) 2 vienetai morkų (stambiai tarkuotos) 1 sauja petražolių (šviežios, kapotos (nebūtina)) 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 500 gramų konservuotų pupelių 2 valgomieji šaukštai sviesto 1.5 stiklinės sultinio (paukštienai) 500 gramų virtų dešrelių PARUOŠIMO BŪDAS: Kubeliais supjaustytas bulves ir stambiai tarkuotas morkas virti pasūdytame vanden...
2022-02-23

Receptas. Greitai paruošiama pica keptuvėjė

INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių 9 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 4 valgomieji šaukštai majonezo 4 valgomieji šaukštai grietinės 1 sauja svogūnų laiškų (pjaustyti) 3 vienetai virtų dešrelių (pjaustytos) šiek tiek sūris (fermentinis) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Į indą dėti miltus, grietinę, mušti kiaušinius ir viską gerai išmaišyti. Masė turėtų būti grietinės tirštumo. Įkaitinti keptuvę su riebalais ir pilti padarytą tešlą.
2022-02-20

Receptas. Vaikiški aštuonkojai

INGREDIENTAI: šiek tiek majonezo 200 gramų makaronų (spalvoti) 6 vienetai virtų dešrelių PARUOŠIMO BŪDAS: Dešrelę imame ir įpjauname skersai, kuo daugiau „kojyčių“, bet dalį dešrelės paliekame sveikos. Tada įkaitiname orkaitę iki maždaug 150°C ir pakepame apie 15 min., kol jos gražiai apskrunda. Galima dėti ir į mikrobangų krosnelę, tik šiuo atveju dešrelės gali susiraukšlėti. Iš majonezo išpaišome norimą veiduką ir patiekiame su virtais makaronais.
2022-02-19

Receptas. Pyragėliai su dešrelėmis

INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas medaus 2 valgomieji šaukštai sezamo sėklų 3 vienetai kiaušinių 300 gramų sūris 3 valgomieji šaukštai pomidorų pastos 1 vienetas sluoksniuotos tešlos (pakuotė) 1 vienetas virtų dešrelių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Paimkite gatavą mielinę sluoksniuotą tešlą, atšildykite, iškočiokite (tešla neturi būti labai plona). Išplakite kiaušinio baltymus, dėkite medų ir gerai išmaišykite.
2022-02-16

Receptas. Morkų apkepas su MAŽYLIŲ dešrelėmis

INGREDIENTAI: 3 vienetai morkų (vidutinės) 1 vienetas svogūnų (vidutinis) 2 vienetai kiaušinių šiek tiek druskos šiek tiek sezamo sėklų 3 vienetai virtų dešrelių PARUOŠIMO BŪDAS: Sutarkuokite morkas, smulkiai supjaustykite svogūnus, dėkite pjaustytas dešreles, pilkite truputį aliejaus ir viską išmaišykite. Masę suverskite į įkaitintą riebalais keptuvę. Suplakite kiaušinius, berkite druskos, sezamų sėklų ir išmaišykite.
2022-02-16

Receptas. MAŽYLIŲ dešrelės su šonine

INGREDIENTAI: 10 vienetų kiaulės šoninės (pailgos juostelės) 10 vienetų virtų dešrelių PARUOŠIMO BŪDAS: Labai paprasta ir skanu. Kiekvieną dešrelę apvyniojame griežinėliu kiaulienos šoninės ir dedame į skardą su folija (galima kepti ir grilyje ant grotelių). Kepame karštoje orkaitėje 6- 8 minutes.
2022-02-15
REKLAMA
REKLAMA

Receptas. Dešrelių salotos

INGREDIENTAI: 2 česnakų (maltas) šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti) 1 stiklinė salierų (pjaustyti plonais griežiniais) 4 valgomieji šaukštai pelėsinio sūrio (tarkuotas) šiek tiek druskos (rūpi) 0.5 stiklinės grietinės 5 valgomieji šaukštai pasukų 2 valgomieji šaukštai svogūnų laiškų (patiekiant) šiek tiek virtų dešrelių (arba vištienos dešrelės) PARUOŠIMO BŪDAS: Grietinę, pasukas, česnaką, druską ir pipirus gerai išmaišyti, kiek paplakti.
2022-02-12

Receptas. Troškinti kopūstai su dešrelėmis

INGREDIENTAI: 4 valgomieji šaukštai kečupo 2 kilogramai raugintų kopūstų 10 vienetų virtų dešrelių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Raugintus kopūstus dedame į puodą, užpilame vandeniu ir troškiname apie 30 minučių, tada dedame pomidorų padažo ir dar patroškiname 10- 15 minučių. Baigiant troškinti dedame pjaustytas dešreles ir paliekame kelioms minutėms.
2022-02-11

Receptas. Šeimos pusryčiai "Gėlytės"

INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių (puikiai tiks putpelių, bet gali būti ir paprasti) šiek tiek sviesto (kepimui) šiek tiek žalumynų (svogūnų laiškai, krapai, petražolės) 3 vienetai virtų dešrelių PARUOŠIMO BŪDAS: Kiekvieną dešrelę įpjauti daug kartų. Kiekvienos dešrelės galus sujungti dantų krapštuku. Keptuvėje išlydyti sviestą ir dėti dešreles. Kiek pakepus, į kiekvienos dešrelės vidurį įmušti po kiaušinį.
2022-02-11

Receptas. Įdarytos kepsninės dešrelės

INGREDIENTAI: 1 vienetas petražolių (pundeliais) 250 gramų pieno 6 vienetai kumpio (juostelės) 6 vienetai virtų dešrelių (Šių gaminių galima įsigyti prekybos centruose „Maxima XX ir XXX“) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Kiekvieną dešrelę įpjaukite išilgai. Į įpjovą įdėkite sūrio gabaliukus ir petražolių. Apsukite kumpio juostele. Kepkite dešreles 3-5 minutes keptuvėje arba 3-5 minutes 200 laipsnių (pagal Celsijų) orkaitėje.
2022-02-09

Receptas. Nuostabiosios salotos

INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų 1 arbatinis šaukštelis garstyčių 1 vienetas svogūnų (smulkiai pjaustyti) 150 gramų jogurto šiek tiek svogūnų laiškų (pjaustyti) šiek tiek sezamo sėklų 300 gramų virtų dešrelių PARUOŠIMO BŪDAS: Padažui: į dubenį pilame jogurtą, dedame garstyčias, barstome pipirų, sezamo sėklų ir gerai išmaišome. Druskos dėti nereik, nes pakankamai sūrumo bus nuo garstyčių. Dešreles apkepiname keptuvėje, ataušiname.
2022-02-05

Receptas. Dešrelių "patale" iešmeliai

INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių 4 stiklinės kvietinių miltų 2 stiklinės vandens 3 stiklinės aliejaus (virimui) 3 valgomieji šaukštai kukurūzų miltų 1 vienetas virtų dešrelių (pakuotė) PARUOŠIMO BŪDAS: Dešreles pamauti ant pagaliukų. Į dubenį dėti sausus produktus ir sumaišyti. Mušti kiaušinius ir išmaišyti. Pilti vandens ir kruopščiai sumaišyti tešlą. Tešla turėtų būti vidutinio tirštumo, jei per skysta, pridėti dar šiek tiek miltų.
2022-02-05

Receptas. Pita duonos blynai su dešrelėmis

INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek aliejaus (kepimui) 30 gramų sviesto 1 vienetas duonos (Pita, lakštas) 8 vienetai virtų dešrelių PARUOŠIMO BŪDAS: Išvirkite bulves ir sugrūskite bulvių košę. Į košę dėkite sviesto, pipirų ir išmaišykite. Pita duoną supjaustykite stačiakampiais, jog būtų galima įvynioti dešreles.
2022-02-02
Į viršų