vaišės

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „vaišės“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „vaišės“.

Utenos kepyklėlės šeimininkas sugalvojo, kaip pavaišinti sunkiau gyvenančius: gardėsius pakabina lauke

Ką tik iškepta bandelė ar sotus kibinas, kurį rasi tiesiog pakabintą lauke. Taip vienas Utenos kepyklėlės šeimininkas sugalvojo kasdien gardesniu kąsniu vaišinti vargstančiuosius. Ir jei uteniškis tiesiogine to žodžio prasme pakabina gardėsius ant sienos prie kepyklėlės, kai kurios kavinės ar valgyklos stokojančius kviečia užsukti „pakabintos“ kavos ar sriubos. Tai yra – nemokamai pasimėgauti nepažįstamojo nupirkta kava ar pietumis.

Ant šventinio stalo nutūps brangesni paukščiai: vardija, kiek kels kainą

Ant šventinio stalo šiemet nutūps brangesni paukščiai. Augintojai tvirtina, kad brango pašarai, elektra, tad ir paukštienos kainą buvo priversti šiek tiek kilstelėti. Kai kurie skundžiasi, kad ir prekyba kol kas vangi. Pagyvėjimo augintojai tikisi paskutinę savaitę prieš šventes. Žąsų pulkų didžioji dalis jau netrukus atsidurs ant kažkieno Kalėdų ar Naujų metų stalo. Ūkininkas žada pasilikti tik kelias, veislei.

Prie stalo šiukštu nekartokite šių klaidų: sugadins Velykas

Artėja Velykos, o kartu su jomis – gardžiais valgiais nukrauti stalai. Labai dažnu švenčių palydovu tampa persivalgymas ir pažadai, kad tai nebesikartos. Vilniaus universiteto Sveikatos mokslų instituto Visuomenės sveikatos katedros vedėjas, profesorius Rimantas Stukas naujienų portalui tv3.lt pasakojo, kaip išvengti persivalgymo ir kokio maisto nemaišyti atsisėdus prie šventinio stalo.
2022-04-17

Įsidėmėkite rytojui: pasakė, kiek galima suvalgyti kiaušinių

Kiaušiniai yra vienas maistingiausių produktų. Jame gausu ne tik baltymų, bet ir kitų organizmui būtinų medžiagų. Artėjant Velykoms dažnai kyla vienas klausimas – kiek gi kiaušinių per dieną galima suvalgyti? Apie tai naujienų portalui tv3.lt pasakojo gydytoja dietologė Žana Antonova. Kiaušinis yra aukštos biologinės vertės baltymas. Vienas vištos kiaušinis, priklausomai nuo dydžio, gali suteikti nuo 5 iki 7 gramų baltymų ir visą puokštę kitų organizmui naudingų elementų.
2022-04-16

Meschino ruoštos velykinės vaišės supykino Jankevičių

Tradicinis lietuviškas velykų stalas nestokoja pačių įvairiausių patiekalų, kurie neapsiriboja vien tradiciniais margučiais. Laidos „Gero vakaro šou“ metu socialinių tinklų žvaigždė Karolina Meschino pakvietė laidos svečią kulinarą Gian Luca pasivaišinti jos gamintais šventiniais patiekalais. Paragauti Meschino paruoštų gėrybių sėdo ir Mindaugas Stasiulis bei Justinas Jankevičius, kurie nestokojo humoro ir ne sykį pašiepė jos kulinarinius sugebėjimus.
2019-04-21

Šiandien išskirtinė diena: Budraitytė pasakė, ką reikia padaryti

„Mielieji, artėja tikrieji kinų geltonosios kiaulės metai. Kas norite juos sutikti pagal taisykles tikruoju laiku ir pritraukti kiaulės nešamą sėkmę, su Gaudentu dalijamės instrukcija. Būkite sveiki ir laimingi, ir tegu kiaulė atneša didelį kalną ir materialinių dovanų, kokia ir yra kiaulės užduotis. 2019-ieji, kiaulės metai prasideda vasario 4 dieną 17:41 val. Vilniaus laiku“, – sako astrologė V. Budraitytė.
2019-02-04

Astrologė patarė, kaip padengti naujametinį stalą, kad šis pritrauktų turtus

Tikima, jog kaip sutiksite Naujuosius metus, taip klostysis visi ateinantys metai. Moterys puošiasi dailiausiomis suknelėmis, iki smulkmenų planuojamos vakaro detalės, net pasirūpinama sėkmę lemiančiais užkalbėjimais, tačiau lietuvė astrologė teigia, jog šių Naujųjų metų sutikimo svarbiausias akcentas – vaišių stalas. „Pasitinkant Naujuosius metus privaloma tinkamai paruošti šventinį stalą, tai lyg maginis talismanas, lemiantis naujų metų sėkmę.
2017-12-31

Pamatykite, kaip atrodo svarbiausios Kalėdų vaišės skirtingose pasaulio šalyse

Kalėdos viena gražiausių ir labiausiai laukiamų švenčių ne tik dėl šeimos, artimųjų ar dovanų, bet ir dėl fantastiškų patiekalų, kurie būna ant stalo. Tačiau kaip žinia, visos šalys renkasi vis kitokius patiekalus, pas vienus tradicija – kepta antis, pas kitus – viščiukas, pas trečius – šaltiena ar net visas keptas paršelis. Kiekvienos šalies patiekalas priklauso nuo senų tradicijų.
2017-12-23

Ryžių kamuoliukai: juos svečiai visada suvalgo pirmuosius

Artėjančios šv. Kalėdos šeimininkes įpareigoja suktis virtuvėje ir bandyti ieškoti gurmaniškų atradimų, kurie nudžiugintų šeimą ir svečius. Vienas tokių atradimų - ryžių rutuliukai, kuriuos siūlo tinklaraštininkė Ingrida, savo feisbuko grupėje „Ingridux virtuvėlė“. Taip pat ant šventinio padėklo - įdaryti kiaušiniai ir krepšeliai.
2017-12-19

2 prieš 2: mėsiški ir vegetariški receptai Kalėdų stalui

Artėjant Kalėdoms, skubame užbaigti pradėtus darbus, supakuoti paskutines dovanas bei girliandomis išpuošti namus. Pasiruošimas šventiniams pietums ne ką lengvesnis, juk norisi nustebinti savo artimuosius pačiais gardžiausiais patiekalais.
2017-12-01
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų