šviežia žuvis

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „šviežia žuvis“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „šviežia žuvis“.

Pasakė, kaip išsirinkti šviežią žuvį: nekartokite šios klaidos!

Ant Kūčių stalo be abejonės karaliauja žuvis, o viena iš atsakingiausių užduočių ruošiant vaišių stalą – išsirinkti šviežią bei kokybišką žuvį. Į ką reikėtų atkreipti dėmesį prieš perkant žuvį, kad vėliau netektų nusivilti, pataria maisto technologė ir mitybos specialistė Raminta Bogušienė. „Žuvies produktų kokybė vertinama pagal išvaizdą, kvapą, spalvą, konsistenciją, o jei produktas paruoštas vartojimui – ir pagal skonį.
2017-12-22

Klaipėdiečiai senamiestyje vėl pajus šviežios žuvies kvapą

Asta Kažukauskienė, LRT Televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt Po daugiau nei metų pertraukos klaipėdiečiai vėl gali įsigyti prekių tiesiai iš žvejų – Danės upės krantinėje atidarytas šviežios žuvies turgelis. Apie porą metų žvejai prekiavo iš tam pritaikyto autobusiuko, laimikį klaipėdiečiai tiesiog grobstydavo, tačiau prekybą teko nutraukti ir naujos vietos turgeliui ieškoti dėl Pilies tilto remonto. Šviežios žuvies turgelis įkurtas pakeliui į senąją keltų perkėlą.

Į ką atkreipti dėmesį perkant žuvį?

Vasarą žuvis ant mūsų stalo – kur kas dažnesnė viešnia nei žiemą. Kokią žuvį geriau rinktis savo patiekalams? Laura Mureikaitė Kaip ruošti šviežią ir šaldytą žuvį? Visiems žinoma, kad skaniausia ir naudingiausia mūsų sveikatai – kuo šviežesnė žuvis. Pasak sveikos mitybos specialistų, laikomos 0 Co laipsnių temperatūroje žuvys išlieka šviežios 11–12 parų. Tokia žuvis gardi, jai nereikia daug prieskonių – netgi galima apskritai jų atsisakyti.
2012-09-01

Neringoje šviežios žuvies rasti vis sunkiau

Neringa turistus vilioja ne tik unikalia gamta, bet ir rūkyta žuvimi. O norintiems šviežios žuvies neretai tenka nusivilti – Kuršių Nerijoje tokia žuvimi neprekiaujama. Į marias Juodkrantės žvejai dabar plaukia tik porą–trejetą kartų per savaitę, mat iki liepos vidurio žuvį galima gaudyti tik gaudyklėmis. Laimikiai nedideli – keliasdešimt kilogramų karšių, ešerių, viena kita lydeka, vėgėlė. Tačiau rūkytos žuvies pasiūla privilioja ne vieną poilsiautoją.

Lietuviai didžkukulius iškeitė į sušius ir kebabus (I)

Lietuva, nuo seno buvusi didžkukulių tėvyne, pamažu virsta sušių ir kebabų kraštu. Nors Lietuvą nuo Turkijos skiria beveik 2 tūkst. kilometrų, o Japonija nutolusi kone keturis kartus tiek, nacionalinio japonų patiekalo – sušių – bei turkų virtuvės pasididžiavimo – kebabų – Lietuvoje galima suvalgyti vis daugiau skirtingų vietų.
2012-06-11
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų