saldumynas

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „saldumynas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „saldumynas“.

Burnoje tirpstantis tinginys pagal Editą: prireiks vos 3 ingredientų

„Tinginys yra kaip aš sakau: lietuvių liaudies dalis ir jį žino nuo didžiausio iki mažiausio. Atrodo nieko čia jau nenustebinsi ir viskas jau išbandyta. O bet tačiau... Šiandien dalinuosi tinginių receptu vos iš trijų produktų. Bandome?”, – sako tinklaraštininkė Edita.  Tinginiams reikės: 400 gramų sausainių (Gaidelio arba Selgos); 200 gramų sviesto; 1 skardinės kondensuoto pieno. Gaminimas: Iš pradžių sausainius sulaužykite.
2019-03-17

Netikėtiems svečiams – moliūgų keksiukai: šiuo receptu norėsis dalintis!

Ypatingam vakarui – puikūs keksiukai, pagaminti iš moliūgų. Nereikia jokių ypatingų produktų - turėkite moliūgą ir saldumynu džiaugsis visa šeima. Tuo įsitikinusi tinklaraščio ,,Ingridux virtuvėlė“ autorė Ingrida, kuri ir dalijasi šiuo receptu.  Jums reikės: 200 gr smulkiai tarkuoto moliūgo 2 kiaušinių 150 gr cukraus 320 gr miltų 0,5 a.š. sodos 0,5 a. š obuoliu acto Sutarkuotus moliūgus palaikyti 10 min. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir dėti sijotus miltus.
2017-10-31

Ar gali sausainiuose slypėti nuodai?

Pasirodo, gali, jei jiems pagaminti buvo naudojami hidrinti arba kitaip sakant, kaitinti riebalai. O ir tokie užrašai ant skanėstų pakuočių reiškia, kad maistas ne tik menkavertis, bet ir gali lemti visai ne vaikiškas ligas.  Mokyklose to sunku išvengti. Kol ateis pietų metas, ne vienas vaikas traukia iš kuprinės skanėstą ir užkandžiauja. Tokį, kuris valgytų obuolį ar bananą, retai pamatysi. Čia vaikai mieliau smaližiauja tuo, kas saldu – vaikiškose rankutėse sausainiai ar net ledai.

Verta pamatyti: sukurta įspūdinga šokoladinio torto animacija

Vos per porą dienų tūkstančių peržiūrų susilaukė vieno prancūzų menininko sukurta įspūdingo šokoladinio torto animacija. Menininkas tortą papuošė taip, kad jį sukant galima išvysti tikrą animacijos judesio šou. Šokoladinis puodelis, jame sukasi šaukštelis, šokoladinė liepsnelė... Taip – čia ratu sukasi šokoladinis tortas. Tai naujausias prancūzų menininko Aleksandro Dubosc meno kūrinys.
2015-10-06

Sudainavus „Su gimimo diena“ tortas tampa skanesnis

Nemėgstate dėmesio, bet kasmet per savo gimimo dienos šventę tenka narsiai ištverti minios draugų žvilgsnius ir skambią „Su gimimo diena“, po kurios neišvengiamai seka reikalavimas sugalvoti norą ir užpūsti vis tankėjantį žvakučių mišką. Pasirodo, visa tai ne veltui – neseniai atlikto tyrimo rezultatai leidžia teigti, kad šis ritualas valgį jį padaro kur kas skanesnį, rašo nbcnews.com. Tai galioja ne tik per šventes – savotiškus ritualus prieš valgį atliekame kasdien, kartais to net nesuvokdami.
2013-07-31

Citrinų pyragas

Netikėtas gardumynas. Jums reikės: 100 ml citrinos sulčių 300 gr cukraus 4 vnt kiaušinių 400 gr miltų 200 gr sviesto Paruošimas: 1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, Sviestą išsukite su cukraus pudra iki purios masės. Maišydamos po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę, su kepimo milteliais sumaišytus miltus, supilkite sultis ir gerai išsukite.
2011-01-21

Naminė karamelė

Sudėtinės dalys: Cukrus, 200 gramų Grietinėlė, 100 mililitrų Sviestas, 50 gramų Gaminimas: Į puodą storu dugnu po truputį beriame cukrų ir kantriai laukiame, kol pradės lydytis. Po maždaug 5-8 min., kai iš cukraus turime skystį, įdedame sviestą ir įnirtingai maišome. Jei masė per skysta, beriame dar cukraus ir nuolat maišome, kol gausime vientisą, bet gabaliukų masę. Galiausiai, nuėmus trumpam nuo ugnies pilame grietinėlę ir vėl statome ant jos, maišome.
2010-11-18

Juodai baltas tinginys

Sudėtinės dalys: Sausainiai, pakeliai, 3 vienetai Kondensuotas pienas, indelis, 1 vienetas Sviestas, pakelis, 1 vienetas Šokoladas, baltasis, plytelė, 1 vienetas Šokoladas, pieniškas, arba juodasis, plytelė, 1 vienetas Gaminimas: Sviestą padaliname į tris dalis, dvi iš jų dedam į vieną puodą, likusį trečią gabalėlį dedam į kitą puodą ir ant silpnos ugnies tirpdom. Tada sudedam baltą šokoladą į pirmąjį puodą o į kitą pienišką - šokoladą.
2010-11-11
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų