rudens gėrybės

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „rudens gėrybės“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „rudens gėrybės“.

Perspėja plūstančius į miškus – jokiu būdu nelieskite šių grybų

Prasidėjus rudeniui, miško gėrybės džiugina grybautojus: socialinių tinklų paskyrose žmonės didžiuojasi įspūdingais laimikiais. Tačiau, specialistai įspėja, kad grybauti reikėtų atsakingai. Gamtininko Almanto Kulbio teigimu, grybavimas nėra sportas, tad varžytis, kas pirmas surinks visus miško grybus, nereikėtų. O apakinti azarto lietuvaičiai netyčiomis gali prisirinkti ir nuodingų grybų. Ilgametę patirtį turintis gamtininkas sako pastebintis, kad grybautojams ne retai trūksta saiko jausmo.
2020-09-12

Medikė laisvalaikiu kuria vainikus: rezultatas žavi daugelį

Vainiko simbolika yra giliai įsišaknijusi lietuviškoje kultūroje ir be jų neįsivaizduojamos įvairios šventės: Kalėdos, Velykos, Joninės ir kitos progos. Dabar vis dažniau žmonės vainikus renkasi ir kaip paprastą namų puošybos elementą. Gargžduose gyvenanti medikė Ilona Slušnienė savo laisvalaikį leidžia kurdama įvairius vainikus, kurie papuoš namus ir džiugins savo ilgaamžiškumu.
2019-12-02
REKLAMA
Gausus rudens derlius  Gausus rudens derlius

Rudens meniu: ką gaminti, kad užderėjusių gėrybių netektų išmesti?

Vasara su mumis jau atsisveikino, tačiau rudenį vis dar galime džiaugtis gausiu vasaros saulėje sunokusių šviežių daržovių derliumi. Ir nors orai palaipsniui vėsta, tačiau daržovių gaminimo pasirinkimai tik didėja. Šiuo metų laiku rudens daržo kraitės gėrybės kasdienius patiekalus gali paversti tikrais gurmaniškais šedevrais ir vitaminų lobynais. Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Vilma Juodkazienė pataria, ką gaminti su užderėjusiomis gėrybėmis, kad nieko netektų išmesti.
2019-09-26
REKLAMA
Sveiko patiekalo paslaptis – švieži rudens produktai  Sveiko patiekalo paslaptis – švieži rudens produktai

Sveiko patiekalo paslaptis – švieži rudens produktai

Ruošdami rudeninį patiekalą dažniausiai stengiamės naudoti šviežiausius produktus. O kas gali būti šviežiau nei produktai iš mūsų sodų ar vietos ūkininkų turgaus? Turbūt kiekvienas esame susidūrę su situacija, kai sekmadienį šaldytuvas lūžta nuo produktų, o laiko paruošti tinkamą patiekalą turėsime tik trečiadienį? Niekas nenori išmesti sugedusio maisto.
2019-09-10

Skubėkite prisirinkti gilių: sunku patikėti, kad iš jų – tokia nauda!

Atėjęs ruduo ne tik spalvotai nudažo medžius, bet ir atneša gausybę gėrybių, subrandina įvairiausius vaisius. Mūsų senoliai rudenį skubėdavo prisirinkti gilių, mat šie ąžuolo vaisiai šalina toksinus, valo kraują. Nesnauskite ir jūs, skubėkite prisirinkti gilių, nes ir mažas kiekis stimuliuoja virškinimą, šalina riebalus. Tv3.lt skaitytoja pasidalijo puikiu gilių kavos receptu, kurį vertėtų išbandyti kiekvienam.
2018-09-26

Mikologas perspėja: apsinuodyti galima ir nenuodingais grybais

Pasibaigusi vasara džiugina grybautojus, kada pastarieji pradeda knibždėti miškuose ir krauti į pintines gėrybes. Tiesa, dėl karštos ir sausos vasaros grybų sezono pradžia kiek vėlesnė nei įprastai, tačiau mikologas Jonas Kasparavičius tikina, kad šiuo metu jau galima džiaugtis pirmaisiais rudeniniais grybais. „Kokių grybų galima rasti – priklauso nuo miško: viename gali būti voveraičių, kitame daugiau raudonviršių, kazlėkų, meškučių ar net baravykų.
2018-09-04

Vertingiausios rudens gėrybės stipriam imunitetui ir negalavimų gydymui

Rudens metas mums dovanoja daugybę daržo gėrybių, kurios gali padėti tinkamai pasiruošti šaltajam sezonui. Jose esantys vitaminai ir begalė kitų naudingų medžiagų ne tik apsaugo organizmą nuo gresiančių ligų, tačiau suteikia taip rudenį trūkstamo žvalumo bei energijos. Mitybos specialistė, tinklaraščio sveikairgardu.lt įkūrėja Indrė Trusovė išskiria vertingiausias rudens gėrybes bei dalinasi patarimais, kaip sveikai jas paruošti išsaugant kuo didesnę vertę.
2017-09-05

Svoriui mažinti – nuostabiai skani moliūgų sriuba

 Atėjus vėsesniam metų laikui, kai ir akys, ir skrandis prašosi šiltesnio ir sotesnio maisto, o po vos pasibaigusio „bikinio sezono“ protas dar skatina susilaikyti nuo kaloringesnio maisto, vienas iš geriausių pasirinkimų – moliūgų sriuba. Dabar šio gėrio galima rasti visur. Ir nors iš moliūgų galima pagaminti begalę įvairiausių patiekalų ir netgi panaudoti desertams, mano tradicinis ir pirmas pasirinkimas – sriuba.
2016-10-17

Rudens gėrybės – spalvingas kelias geresnės sveikatos link

Atkeliavus rudeniui, daugelis liūdi dėl trumpos, greitai prabėgusios vasaros, dėl to, kad stalo nebepuoš šviežios ryškios daržovės, spalvingos uogos ir vėl teks pasinerti į niūresnį metų laiką. Vis dėlto, neskubėkite nusiminti. Ruduo taip pat ypatingai spalvingas ir turtingas gėrybėmis, kurios pasižymi ne tik skoniu, bet ir išskirtine nauda. Apie tai, kodėl šis metų laikas yra pats dosniausias, mums pasakoja mitybos specialistė–konsultantė Indrė Trusovė.
2016-09-09

San Fransiske – daugiau nei toną sveriantis moliūgas

Ruduo – sodo gėrybių metas. Tai įrodė ir San Fransisko ūkininkai. Jie suvažiavo į didžiausio moliūgo konkursą. Nugalėtojas – daugiau nei tonos. Didžiausio moliūgo konkursą San Fransiske suvažiavo ne tik Kalifornijos, bet ir kitų valstijų ūkininkai. Milžiniškus sodo galiūnus jie čia vežė net sunkvežimiais. Daugiausia dėmesio ir aplodismentų sulaukė Styvo - ūkininko iš Oregono moliūgas. Ant milžiniškų svarstyklių užridentas galiūnas tapo šių metų rekordininku.
2015-10-14
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų