patiekalai iš bulvių
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „patiekalai iš bulvių“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „patiekalai iš bulvių“.
Atrado skaniausią bulvių kugelio receptą: apsilaižysite pirštelius
„Mano kepamas kugelis yra galbūt tarpinis variantas tarp kugelio ir plokštainio. Jis vidutinio tirštumo. Riebalus kugeliui aš naudoju likusius nuo keptos kiaulienos šoninės, anties ar žąsies. Tačiau tie riebalai susidarę kepimo metu neturi būti sudegę (rudi). Kaip pasiruošti tuos riebalų likučius? Dažnai kepant mėsą orkaitėje pilame šiek tiek vandens.
Arba kepant išsiskiria mėsos sultys ir riebalai. Iškepus mėsa suvalgoma, o likęs skystis, jei jis nesudegęs panaudojamas padažui.
Šį cepelinų receptą vadina geriausiu iš visų: išvirę tirpsta burnoje
„Dar iš vaikystės prisimenu kaip su mama lipdėme cepelinus, pagamindavome jų daug, kad užtektų pavalgyti visai šeimai ir dar rytojui liktų, tada juos apkepdavome aliejuje, skanumėlis. Iš mamos ir išmokau daryti cepelinus“, – sako tinklaraštininkė Justina.
Tešlai: 3,1 kg skustų bulvių; druskos.
Mėsos įdarui: 500 g maltos kiaulienos; 1 kiaušinis; druskos, juodųjų pipirų; 4 skiltelės česnako.
Spirgučiams: 300 g šoninės; 4 svogūnai.
Virimui: 1 svogūno; lauro lapų; juodųjų pipirų žirneliais.
Receptas. Bulviniai blynai su obuoliais
INGREDIENTAI: 500 gramų bulvių 50 mililitrų saulėgrąžų aliejaus šiek tiek druskos 200 gramų obuolių 2 vienetai kiaušinių Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Bulvės nulupti ir sutarkuoti stambiai. Išspausti tarkuotas bulves. Pridėti į bulves nuluptus ir tarkuotus obuolius (sultis nusunkti). Tada į masę sudėti kiaušinius. Pridėti druskos ir pipirų. Kepti iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Receptas. Skaniausiai paruoštos bulvės
INGREDIENTAI: 12 vienetų bulvių šiek tiek prieskonių 1 galva česnakų 100 mililitrų aliejaus Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Kaip skaniai ir neįprastai paruošti bulves garnyrui? Siūlau paprastą bei labai lengvą receptuką. Bulves gerai nuplauname ir patriname su kempinele.
Receptas. Imperatoriškosios bulvės su lašiša
INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių (didelės) šiek tiek čiobrelių 20 gramų sviesto šiek tiek aliejaus 100 gramų sūris (kietasis) 1 vienetas svogūnų (nedidelis) 100 gramų sūris (Filadelfijos) 100 gramų lašišų 2 valgomieji šaukštai ikrų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves gerai nuplauti (galima nušveisti šepečiu), nusausinti. Kiekvieną bulvę aptepti aliejumi ir pabarstyti smulkintais čiobreliais.
Receptas. Mėsos - daržovių troškiniu įdarytos bulvės
INGREDIENTAI: 200 gramų kiaulienos (virta) 1 vienetas svogūnų 1 vienetas morkų 0.5 vieneto salierų (stiebas) 1 saujelė žalumynų (petražolės, krapai, bazilikai) 30 gramų sviesto 2 žiupsneliai druskos 1 žiupsnelis laurų lapų 0.5 vieneto paprikų 30 gramų grietinėlės 1 žiupsnelis pipirai (juodieji) 1 arbatinis šaukštelis prieskonių (bulvių) 6 bulvių (didelės, virtos su lupenomis) Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Receptas. Bulvių pyragas
INGREDIENTAI: 6 vienetai kiaušinių 100 gramų graikinių riešutų 5 vienetai bulvių (virtos) 1 vienetas citrinos žievelės 200 gramų margarino (arba sviestas) 4 valgomieji šaukštai cukraus 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 valgomasis šaukštas miltai 100 gramų sviesto 100 gramų kondensuoto pieno (sutirštintas) šiek tiek migdolų (esencija) 50 gramų uogienės (tiršta) Pabarstymui: 1 valgomasis šaukštas džiūvesėlių Paruošimo l...
Nuostabaus skonio vaikystę primenantys švilpikai: šeima prašys pakartoti
Dabar puikus metas pradėti planuoti, kokiais pietumis savaitgalį nustebinsite šeimą ar svečius. Tam puikiai tiks vaikystę primenantys bulvių švilpikai su burnoje tirpstančiu padažu.
Legendiniai cepelinai patiks visiems: receptu norėsis dalintis
Tikriausiai nėrasite lietuvio, kuris nemėgtų cepelinų. Žinoma, visi turime mėgstamiausią padažą, įdarą, tačiau tai nekeičia fakto, kad tai vienas mėgstamiausių patiekalų. Pagaminti cepelinų nėra sunku, o iš šviežių bulvių jie bus pasakiškai skanūs. Atrodys, lyg gamino močiutė. Jums reikės: bulvių, maltos kiaulienos, 1 svogūno, 2 kiaušinių, 3 valgomųjų šaukštų maltų džiūvėsėlių, žiūpsnelio druskos, žiūpsnelio maltų juodųjų pipirų.
Alu gauranga: Sluoksniuotas bulvių apkepas
Toks šiek tiek indiškas ir šiek tiek studentiškas.
Ingredientai, kurių reikės: 450g panyro (slėgto) 10 vid.dydžio bulvių 0,5 šaukštelio asafetidos 3 šaukštelių druskos šaukštelio maltų juodųjų pipirų 3 šaukštų smulkintos šviežios kalendros arba čiobrelių (neturėjau, nedėjau) 3 šaukštų maltos kalendros 725ml grietinės, sumaišytos su šaukšteliu ciberžolės (vietoj grietinės dėjau nat.
REKLAMA
REKLAMA
Alu patra - kepti aštrūs bulvių ritinėliai
Žinot, tą posakį: "Planuoji planuoji, o Dievas juokias iš tavo planų"? :) tai va, ir aš, pamačius, kad ši savaitė - indiškų patiekalų, planavau, kad va, dabar tai tikrai pasistengsiu atrast laiko ir pagaliau išbandyt kelis receptus, kurie jau seniai turėjo būti išbandyti. Planavau. Bet viskas baigės tuo, kad užpuolė gripas ir štai guliu lovoj su temperatūra. Todėl tai - antras ir paskutinis patiekalas būtent šiai savaitei. Kitus teks atidėt laikams, kai savijauta bus geresnė.
Bulvinė pica
Greita, paprasta, bet labai skanu!
Jums reikės: 4 bulvių Druskos, pipirų 200 gr fermentinio sūrio 2 šaukštai grietinės 2 vnt. kiaušinių 200 g kumpio arba dešros 2 šaukštai miltų 100 g paprikos 50 g svogūno laiškų, arba svogūno
Paruošimas:
Bulves smulkiai sutarkuojame, įberiame druskos, pipirų išmaišome ir sudedame į kepimo formą. Kiaušinius išplakame su grietine bei miltais ir supilame ant bulvių.
Virtų bulvių kotletai su grybų padažu
Jei jūs mėgautės mūsų tradiciniais patiekalais - cepelinais, kugeliu, bulvių kukuliais ir dubenėliais, žemaičių blynais. Pastarieji, kaip įsitikinau praktiškai, galėtų būti ir lietuviškas eksportinis patiekalas, nes šveicarams primena jų “riušdi”, italams - Neapolio bulvių “gato”.
Žemaičių blynai gerai, bet kartais norisi naujovių.
Prancūziškas bulvių apkepas „gratin dauphinois”
Iš tiesų tai yra du bulvių apkepai, bet prancūziškas pavadinimas skamba įdomiau, be to, nurodo, apie ką kalbama.
Jei iki šiol nesusidūrėte su šiuo Prancūzijoje paplitusiu garnyru, iš pradžių pamėginsiu nupasakoti, kas tai yra.
Vienas būdų reikalauja nuskusti maždaug 1/1,5 kg vidutinio dydžio nelabai krakmolingų bulvių ir supjaustyti jas plonyčiais skridinėliais. Pageidautina, kad pakelti prieš šviesą jie persišviestų.