Olga Suchočeva

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Olga Suchočeva“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Olga Suchočeva“.

Sunaudokite likusius kiaušinius: štai, kur puikiai pravers

Po Velykų užsilikęs margučių kalnas šaldytuve daugeliui kelia galvos skausmą. Vis dėlto, tai proga pigiau ir tvariau pasigaminti gardžių užkandžių bei patiekalų. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad kietai virti kiaušiniai – tai baltymų ir vitaminų A, D, B12 šaltinis, tačiau per Velykas reikėtų vengti jų pertekliaus bei kiaušinių patiekalais mėgautis saikingai.
2024-04-02

Taip dažyti kiaušiniai primins tikrą kosmosą: išbandykite šiemet

Kiaušinių marginimo būdų išties daug – nuo įspūdingų raštų karštu vašku ar skutinėjimo, iki dekupažo bei lipdukų klijavimo. Tačiau jei nepasitikite savo meniniais įgūdžiais, o norite greito ir efektingo rezultato, paprasčiau ir tvariau bus kiaušinius dažyti natūraliais dažais. Įdomu, kad kaskart, priklausomai nuo kiaušinių laikymo dažuose ar kelių produktų maišymo, galima tikėtis vis kitokio rezultato, tad tai taps atrakcija visai šeimai.
2024-03-28

Pirktinį majonezą pakeiskite šiuo mišiniu: skonis nustebins

Majonezas dera prie šaltų mėsos ar žuvies patiekalų, tradiciškai su juo valgomas virtas liežuvis, kiaušiniai, skaninama baltoji mišrainė – tad Velykų stalas tikrai neįsivaizduojamas be pono majonezo. Nors kartais graužiamės, jog per šventes nutolome nuo įprasto mitybos režimo ir prisivalgėme per daug, sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė siūlo mėgautis maistu nekaltinant savęs.
2024-03-22

Šis produktas – aukso gysla širdžiai: ragina valgyti dažniau

Yra kelios salierų dalys, naudojamos kulinarijoje: tai – jų šaknys, lapai bei dažniausiai valgomi – stiebai. Pastarųjų salierų dalių paprastai randama maisto prekių parduotuvėse, nors jų šaknų taip pat neretai galima sutikti Europos virtuvės patiekaluose. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad bendrai salierai dėl savo maistinių savybių gali padėti palaikyti tinkamą kaulų bei imuninės sistemos būklę, o juose esantis kalis gerina širdies sveikatą.
2024-03-21

Šios salotos taps Velykų stalo pažiba: visi klaus recepto

Nors už lango dar šaltoka, bet jei iš parduotuvės namo parsinešame šviežio derliaus daržovių, atrodo, kad pavasaris jau tikrai nugali žiemą. Pasiilgti ridikėliai tinka tiek tradicinėse lietuviškose, tiek egzotiškesnėse salotose – jie ne tik gaivūs ir gardūs, bet ir naudingi organizmui. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr.
2024-03-20

Šią daržovę vadina aukso gysla organizmui: valgykite į sveikatą

Iš kitų šakniavaisių burokėliai išsiskiria ne tik ryškia spalva, bet ir subtiliu, salsvu skoniu. Burokėliai skanūs ir švieži, ir virti, kepti ar marinuoti, jais taip pat galima pigiai pagardinti kepinius, dėti į salotas, spausti sultis bei gaminti įvairius užkandžius. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pasakoja, kad burokėliai – sveikatai ypač naudinga daržovė, kurią galima valgyti kasdien.
2024-02-27

Ragina šį produktą valgyti dažniau: jūsų širdis padėkos

Pupelės – neatsiejamas meksikietiškos virtuvės ingredientas: jų dedama į čili troškinius, naudojamos takų įdarui bei aitrioms sriuboms gaminti. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė rekomenduoja jas į sveikatai palankią mitybą įtraukti ir mėgstantiems meksikietiškus patiekalus, ir liekantiems prie lietuviškos virtuvės tradicijų: jos kiekvieną patiekalą praturtins organizmui svarbiomis maistinėmis medžiagomis.
2024-02-12

Atskleidė skaniausią bulvių kugelio receptą: apsilaižysite pirštelius

Bulvės – sotus ir pigus įvairių lietuviškų patiekalų ingredientas, kurį rastume kiekvienoje virtuvėje. Be to, pasak gydytojos dietologės Editos Gavelienės, tai ne tik kompleksinių angliavandenių, bet ir kai kurių vitaminų ir mineralų šaltinis, o vidutinė virtų bulvių porcija suteikia apie 7 proc. vitaminų B1, B6 ir folio rūgšties paros poreikio. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pastebi, kad bulvės – viena mėgstamiausių lietuvių daržovių.
2024-01-31

Arbatą ragina pakeisti šiuo mišiniu: rezultatas nustebins

Kai už lango pusę dienos – tamsu ir šalta, pradedame dažniau gerti įvairius karštus gėrimus. Vieni renkasi kavą ar arbatą, kiti gamina kakavą, o treti bando save ir vaikus nudžiuginti sulčių pagrindo gėrimais. Pastarieji gali tapti puikiu vitaminų mišiniu, jei ruošiami iš tikrų vaisių ar daržovių sulčių. Pasak gydytojos dietologės dr.
2023-12-28

Grikiai – kruopos, turtingos kone visais žmogui reikalingais mineralais

Grikiai – išskirtinės kruopos, pasižyminčios daugybe sveikatai palankių savybių bei tūkstantmečius siekiančia kultūrine istorija. Pradėtos auginti Himalajų regione, dėl gebėjimo augti atšiauriomis klimato sąlygomis ir skurdžiame dirvožemyje iki šiol šios kruopos nepraranda populiarumo ir yra vertinamos dėl naudingų maistinių savybių bei prieinamos kainos. Anot gydytojos dietologės dr.
2023-12-15
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų