Miglė Gruzdenė

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Miglė Gruzdenė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Miglė Gruzdenė“.

Cepelinų diena paminėta trankiai: išgraibstė net 600 porcijų

Vasario pirmąjį sekmadienį, minėdami Pasaulio cepelinų dieną, senjorai Panevėžyje vaišinosi nemokamais cepelinais. Daugiau nei 600 porcijų – tiek sejorams cepelinų išvirė vienas restoranas. 100 porcijų restoranas dovanojo pats, o dar virš pusės tūkstančio nupirko miestelėnai, įmonės. Tiesa, nemokamų cepelinų užteko ne visiems norintiems. Dirbo nuo ankstyvo ryto „Visą dieną dirbam. Nuo ankstyvo ryto, sukam, tapšnojam ir darom.“ O pritapšnoti reikia išties nemažai – virš 600 porcijų.
Aktualijos 2024-02-04

Nors ekonomistai turi gerų žinių, Lietuva, Latvija ir Estija per daug kuo didžiuotis neturi

Lietuvoje metinė infliacija nuo viršūnės toliau ritasi žemyn, kainų augimas, kuris, nors išlieka aukštas, tačiau lėtėja. Ekonomistai džiaugiasi, kad per paskutinį mėnesį kainos Lietuvoje beveik nustojo augti ir prognozuoja, kad įsibėgėjant metams bus tik geriau. Geresni rezultatai nei tikėtasi Europoje gali sumažinti ir paskolų palūkanų augimą. Tiesa, staigių pokyčių nebus. Pasak dalies ekonomistų, reikės ne vieno mėnesio, kol geri ženklai virs mažesnėmis kainomis parduotuvių lentynose.
2023-01-14

Restoranų atstovai apie svarstomą naikinti PVM lengvatą: patiekalai pabrangtų 5 kartus

Finansų ministrė Gintarė Skaistė nuo Naujų metų nebenori leisti restoranams ir kavinėms naudotis 9 procentų PVM lengvata. Tokį ministrės pareiškimą maitinimo įstaigų atstovai vadina katastrofa ir skerdynėmis. Esą bankrutuos tūkstančiai kavinių ir restoranų, darbuotojai liks gatvėje. Pasak įmonių, tai atsirūgs ir gyventojams – norėdami pavalgyti restorane ar kavinėje, jie už patiekalą turės atseikėti 5 kartus brangiau.

Panevėžyje – dar neregėtos kulinarinės varžytuvės: kvietė gaminti Čičinsko troškinį

519-ąjį gimtadienį švenčiančiame Panevėžyje dar neregėtos kulinarinės varžytuvės. Šventės organizatoriai miesto restoranus kvietė gaminti Čičinsko troškinį. Restoranai ne tik eksperimentavo virtuvėse, bet ir kapstėsi istoriniuose šaltiniuose ir aiškinosi, ką gi galėjo mėgti ir valgyti legendomis apipinta istorinė asmenybė Čičinskas. Virtuvės šefas į lėkštę dar deda morkų, bulvių ir kitų daržovių.
Aktualijos 2022-09-12
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų