mano

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „mano“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „mano“.

Ingrida Toleikytė atvėrė širdį apie smurtą šeimoje: nebebijo sakyti „Ne“

Ne vienerius metus trukęs asmeninis košmaras baigėsi: muzikiniu pseudonimu „I.T.“ prisistatanti atlikėja ir dainų kūrėja Ingrida Toleikytė savo gyvenimą išskyrė į dvi dalis – prieš ir po. Praeityje – nuo vaikystės puoselėta svajonė būti scenoje ir dainuoti.
2022-01-06

Tinginys pagal Liuciją: visada išeina standus ir gardus

„Mano recepto proporcijos yra jau beveik patentuotos. Tinginys visuomet gaunasi standus, gardus, norisi dar ir dar, nors pilvas jau sako: gal gana?“, – šypsosi tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija. Reikės: 400 g paprastų traškių sausainių; 400 g saldinto kondensuoto pieno; 190 g sviesto; 2 valg. š. kakavos; 1,5 valg. š. saldžios kakavos; 1 valg. š. cukraus.
2020-11-15

Pasiruoškite slyvas žiemai: atskleidė geriausius būdus

Slyvos paprastai nesulaukia tiek dėmesio ir šlovės kaip braškės, mėlynės, šilauogės ar avietės. Tačiau, pasak turgaus prekeivių, slyvas lietuviai labai mėgsta ir populiarumu joms nenusileidžia. Juolab, kad ir slyvų panaudojimo būdų tikrai daug. Vėlyvųjų lietuviškų slyvų vis dar gausu ant turgaus prekystalių, o žmonės jas šiuo metu itin gausiai perka. „Nors dabar slyvų gali nusipirkti vos ne ištisus metus, žmonės įpratę nuo seno rudenį įsigyti didesnius kiekius.
2020-10-14

Pasakė, kaip išsikepti traškias bulves – nustokite daryti šias klaidas

Norite, kad orkaitėje keptos bulvės visada būtų tobulai auksinės spalvos ir traškios? Jums padės Jeffas Bakeris, „Farmison & Co“ vyriausiasis virtuvės šefas. Tas patiekalas, be kurio neįsivaizduojami dažni pietūs – kukliosios bulvės, iškeptos karštame aliejuje. Tačiau neretai pasitaiko, kad jos nebūna tokios skanios, kokios turėtų būti. Kartais orkaitėje keptos bulvės išeina per minkštos, per riebios arba neapskrudusios.
2020-10-13

Rekomenduoja kitokią grikių košę – išbandyti verta

Turbūt daugeliui vaikystėje bent kelis kartus iš tėvų ar senelių yra tekę girdėti raginimą valgyti košę tam, kad augtume dideli ir būtume sveiki. Visgi, pripažinkime, dažnai džiaugdavomės jos išvengę ir mieliau pusryčiams rinkdavomės blynus su braškių uogiene. Anot Vilmos Juodkazienės, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertės, susiformavęs mitas, kad košės – nors ir sveikas, bet ne itin skanus pusryčių variantas, turėtų būti paneigtas.
2020-10-12

Žolininkė Jolanta rekomenduoja: pasigaminkite naminio obuolių acto

„Susiradau receptą, kur nereikia dėti cukraus. Jo bandau išvengti visur, kur tik įmanoma. Obuoliai jau dideli, beveik prinokę, tai iš nuluptų verdu obuolių košę. Labai skanu valgyti su medumi. O luobeles kraunu į stiklainiukus“, – sako tinklaraščio „Mano žolelės“ autorė žolininkė Jolanta. Švarius stiklainius 2/3 pripildome obuolių luobelių, graužtukų – kas lieka. Užpilame vandeniu. Uždedame svarelį, kad visi obuoliai liktų po vandeniu. Uždengiame rankšluosčiu nuo musių.
2020-10-06

Oliveris atskleidė tobulų keptų bulvių paslaptį: daugelis daro šias klaidas

Tikriausiai retas gero maisto mylėtojas idealius pietus galėtų įsivaizduoti be traškių bulvių. Pasirodo, kad daugelis kepant bulves iki šiol daro klaidas, kurios visą skonį tik sugadina.  Štai kokias klaidas, pasak Džeimso Oliverio, daro namuose orkaitėje bulves kepantys žmonės: Pamirštate pašiaušti bulvių kraštus Ši procedūra reikalinga tam, kad bulvės orkaitėje įgautų traškumo.
2020-09-22

Obuolienė žiemai pagal Audronę: „Virkite ir vaišinkite kitus“

„Virkite obuolienę, valgykite ją patys ir vaišinkite kitus, vėsiais ir niūriais rudens ir žiemos vakarais“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė. Reikės: 1.5 kg. obuolių (jau paruoštų, be odelių ir sėklyčių), 1 apelsino sulčių, 350–500 gr. cukraus Obuolius nulupau, išėmiau sėklytes ir supjausčiau. Į puodą sudėjau pjaustytus obuolius, subėriau cukrų (cukraus kiekį reguliuokite pagal obuolių saldumą) ir palikau pastovėti valandą laiko (gali pastovėti ir ilgiau), kol susidarys skystis.
2020-09-14

Edita siūlo šį puikų daržovių marinatą: išeina su lengva rūgštele

„Noriu pasiūlyti labai paprastą ir be galo skanų marinatą, kuris turi malonią rūgštelę. Užpilti marinatu galite bet kokias mėgstamas daržoves – agurkus, pomidorus, paprikas, šparagines pupeles ir panašiai“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė. Marinatui reikės: 1 l vandens; 1 v.š. druskos; 4 v.š. cukraus; 100 g acto (9%); prieskonių (lauro lapelių, pipirų mišinio, garstyčių grūdelių ir pan.) Išvardintus ingredientus sudedame į puodą.
2020-07-09

Kebabai ant laužo sužavės visus: apie tokį skonį svajojote seniai

Šiltuoju metų laiku pabodo ant laužo kepti šašlykai ar įvairios dešrelės? Puikia išeitimi gali tapti šie kebabai, kepti ant laužo. Jie tikrai nepaliks abejingų, o jų norėsis dar ir dar.
2019-06-22
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų