maisto medžiagos

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „maisto medžiagos“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „maisto medžiagos“.

Paaiškino, kodėl salotos būna karčios: štai kaip to išvengti

Traškios ir sultingos salotos – nepakeičiamas ingredientas mūsų patiekaluose. Todėl labai nemalonu, kai jų lapai įgyja kartų skonį. Kodėl salotos yra karčios ir kaip išvengti šios problemos? Kartumas salotų lapuose atsiranda kaip augalo reakcija į tam tikras sąlygas. Salotose išsiskiria medžiagos laktucinas ir laktukopikrinas, kurios padeda joms apsisaugoti nuo kenkėjų, streso veiksnių, sausros. Šios medžiagos ir sukelia kartų skonį.
2025-08-13

Šias uogas vadina jaunystės šaltiniu: ragina išbandyti

Daliai žmonių vaisiai ir uogos – ne tik gaivus užkandis ar desertas, bet ir svarbi kasdienio maisto dalis: nuo rytinių glotnučių, spalvingų salotų ar ingredientų pagrindiniuose patiekaluose. Šie produktai žavi savo skonių įvairove ir naudingomis medžiagomis: juose gausu vitaminų, antioksidantų, skaidulų bei mikroelementų, kurie palaiko mūsų gerą savijautą ir stiprina imunitetą.
2025-04-24

Kambarines gėles patręškite šiuo mišiniu: rezultatas nustebins

Ekspertai iš „Beards and Daisies“ teigia, kad yra paprastas būdas pamaitinti augalus ir tam net nereikia įdėti papildomų pastangų. Jie sako, kad gėles galite laistyti bet kokiu vandeniu, likusiu po maisto, ypač daržovių ar net makaronų, virimo. Patarė, kaip maitinti augalus „Užuot švaistę vandenį, naudokite atšaldytą daržovių ar makaronų vandenį augalams drėkinti. Jame gausu maistingųjų medžiagų, kurios gali suteikti jiems natūralios energijos.
2025-01-10
REKLAMA
REKLAMA

Pasakė, ką daryti su nukritusiais lapais sode: šią gudrybę žino ne visi

Kompostas yra puiki galimybė savarankiškai pasigaminti aukštos kokybės organinių trąšų daržui. Puikus kompostas gaunamas iš paprastų nukritusių lapų, todėl, išvalę sklypą, neskubėkite jų išmesti. Kompostas iš nukritusių lapų prisotins dirvožemį reikalingomis maisto medžiagomis ir pagerins jo struktūrą. Pasakė, ką daryti su nukritusiais lapais Tokios trąšos taip pat yra geras mulčias. Jis izoliuoja augalus ir apsaugo juos žiemos sezonu.
2024-10-21

Dietologė pasakė, kas trukdo lieknėti: nuo šiol viską darysite kitaip

Nors apie sveiką gyvenseną kalbama ir rašoma tikrai nemažai, tyrimai ir studijos liudija, kad lietuvių mitybos įpročiai sveikesni netampa. Valgome mažai daržovių, vaisių, žuvies, vartojame daug alkoholio, normalaus kūno svorio nėra nė pusės šalies gyventojų. Gydytoja dietologė doc.
2018-02-19

Daugiau omega-3 – mažesnė tikimybė moterims pulti į depresiją

Daugiau omega-3 rūgščių vartojančioms moterims tikimybė patirti depresijos simptomus yra perpus mažesnė, parodė JAV atliktas tyrimas. Tarp lyčių nustatyti esminiai skirtumai, kadangi jokio ženklaus poveikio vyrų nuotaikoms nepastebėta. Taip greičiausiai yra dėl lyčių biologinių skirtumų, mano mokslininkai.
2013-10-08
REKLAMA
REKLAMA

Maisto pasirinkimas: daugiau ar kokybiškiau?

Mokslo nustatyta, jog organizmui normaliai funkcionuoti reikalingi tam tikri kiekiai tam tikrų maistinių medžiagų. Siekiant populiariai paaiškinti žmonėms, kaip reikėtų maitintis, kad mityba būtų visavertė ir organizmas kasdien gautų visų jam būtinų medžiagų, maisto produktai buvo suskirstyti į grupes ir sąlyginai sudėlioti į Maisto pasirinkimo piramidę. Apie tai, kaip reiktų maitintis , kad organizmas kasdien gautų visų jam reikalingų medžiagų, pasakoja gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė.
2012-06-07

Atsisakyti mėsos: protinga ar pavojinga?

Apie vegetarizmą sklandantys gandai yra, švelniai pasakius, prieštaringi. Ir daugiausia dėl to, kad mes vis dar per mažai žinome apie šį specifinį mitybos būdą. Vegetarizmas jau seniai ne šiaip tik dieta, bet gyvenimo būdas ir net savotiška filosofija. Tačiau mokslininkai vis dar turi apie ją savo nuomonę, anaiptol ne visais klausimais sutampančią su pačių vegetarų. Nauda Savaime suprantama, mėsos atsisakymas turi privalumų.
2011-09-12

Maisto brangimas atsilieps ir žmonių sveikatai

Ekonomistas Jonas Čičinskas, komentuodamas maisto brangimo tendencijas, teigia, kad žmonėms su tuo susitaikyti daug sudėtingiau nei su, pavyzdžiui, augančiais energetikos kaštais. Prognozuojama, kad maistas artimiausiu metu Lietuvoje pabrangs 20 proc., o tai, neabejoja VDU Ekonomikos ir vadybos fakulteto dekanas Pranas Žukauskas, neigiamai paveiks tautiečių fizinę sveikatą. Artimiausiu metu kai kurių maisto produktų kainos Lietuvoje gali šoktelėti dar iki 20 proc. Anot lrt.
2011-01-25
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų