košės

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „košės“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „košės“.

Atskleidė nemalonią tiesą apie grūdus – tai žinoti būtina

Grūdai – mitybos piramidės pagrindas. Iki šių dienų rekomenduojama, kad grūdai sudarytų daugiau kaip 50 procentų kasdienio dienos meniu. Grūdai ir jų gaminiai: duona, makaronai, įvairūs kepiniai, košės ir t. t. Populiarūs viso grūdo, nevalytų miltų produktai. Vis dėlto grūdai – tai sėklos: kviečių, avižų, rugių, miežių, speltų, grikių, balandų. Turime žinoti, kad vienintelė jų paskirtis yra dauginimasis, o ne mitybos poreikių tenkinimas.
2020-09-24

Valgykite šią košę pusryčiams: ji – ypač naudinga organizmui

Stipresnis imunitetas ir atsparumas virusams? Dailėjančios kūno linijos ir daugiau energijos? Sotumo jausmas ir retesnis užkandžiavimas? Visiems šiems klausimams tinka vienas atsakymas – avižinė košė. Nors šio patiekalo nauda neabejoja daugelis, tačiau ne kiekvienas žino, kiek daug naudingų savybių, kurios ypač aktualios šiandien, avižinė košė turi.

Ilgaamžiškumo receptas – košės?

Amerikiečių mokslininkai teigia, kad košės gali lemti ilgą ir sveiką gyvenimą. Kaip rašoma dienraštyje „The Daily Telegraph“, kasdien suvalgius dubenėlį pilno grūdo košės, sumažėja rizika mirti nuo širdies ligų. Tai paaiškėjo Harvardo mokslininkams atlikus tyrimą. Tyrimas pradėtas 1984 m. Tada visi dalyviai buvo sveiki, o 2010 m. daugiau nei 26 tūkst. tyrimo dalyvių jau buvo mirę. Tačiau mokslininkai nustatė, kad daugiau pilno grūdų produktų ar ryžių vartoję tyrimo dalyviai sirgo rečiau.
2015-01-19

Mitybos taisyklės, kurias būtina prisiminti vasarą

Vasara ne tik puikus laikas pailsėti, bet ir sustiprinti sveikatą. Sužaliuoja laukai, prisirpsta uogos, lysvėse gausu gėrybių, tačiau Šiaulių miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistai teigia, kad lietuviai vis dar pamiršta šiuo gėriu pasinaudoti.
2014-06-23

Košė pusryčiams – puikus pasirinkimas

Vis dar nevalgai košės pusryčiams? Pats laikas tai pradėti daryti, nes košė – itin sveikas, gardus ir labai skanus patiekalas. Košės maistingumas Įprastoje košėje, 100 gramų yra iki 350 kilokalorijų. Suvalgius tokį kiekį košės, juntamas sotumo jausmas. Labai svarbu, kad ryte suvalgyta košė ne tik suteikia sotumo, bet ir padeda išlaikyti tobulas kūno linijas. Svarbiausia – rinktis neriebius pagardus.
2012-09-28

Greitai paruošiamas maistas: ką verta žinoti

Greitai pagaminama košė pusryčiams, buljono kubelis pietums, makaronai, užpilami verdančiu vandeniu, vakarienei. Greitai pagaminamas maistas jau seniai įsitvirtino amžinai skubančių piliečių mitybos racione. Greitai gaminamos košės Ir kuo tik neužsiiminėjo farmacininkas Henris Nestle! Jis pardavinėjo ledinukus, gamino actą, vaisių likerį, spaudė aliejų. Tačiau didžiausia šlovė jį aplankė tuomet, kai jis pagamino pieno mišinukus vaikams.
2011-03-09
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų