kiaulės galva

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kiaulės galva“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kiaulės galva“.

Receptas. Šutinta kiaulės galva su kopūstais

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek laurų lapų (lapeliai) 1 vienetas morkų 1 vienetas svogūnų 800 gramų kiaulienos galvų 30 gramų taukų (riebalų) 1 litras raugintų kopūstų šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Nuvalyta nuplauta ir sukapota kiaulės galva dedama į puodą, užpilama trupučiu karšto vandens ir šutinama su prieskoniais, pasūdoma.
2022-02-28

Sunkiai vaikščiojantis Alvydas atsisako šeimos pagalbos: jo šaldytuvo turinys šokiravo artimuosius

Į „TV Pagalbą“ kreipėsi neįgalumą turinčio vyro artimieji. Alvydo sesuo kreivai žiūri į vieną jos brolio bičiulį, kuris niekieno neprašomas ėmė globoti sunkiai vaikščiojantį vyrą. Kas tai – nuoširdi draugystė, ar tiesiog noras pasipelnyti iš savimi pasirūpinti negalinčio žmogaus? Situacija domėjosi gelbėtoja Gerda Žemaitė. Geru Alvydo bičiuliu prisistatantis vyras teigia, kad šalia jo gyvenanti sesuo visiškai nesirūpina savo broliu.
2022-02-27

Receptas. Kiaulės galvos salotos

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 300 gramų pomidorų pastos 100 gramų svogūnų 500 gramų kiaulienos galvų (virta, mėsa) šiek tiek acto 200 gramų marinuotų agurkų šiek tiek druskos 5 valgomieji šaukštai aliejaus 2 valgomieji šaukštai krienų padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Galvos mėsa supjaustoma plonomis riekutėmis. Išimamos pomidorų sėklos ir jie supjaustomi juostelėmis, taip pat supjaustomi agurkai ir svogūnai.
2022-02-25

Receptas. Kiaulės galvos sūris

INGREDIENTAI: 3 vienetai gvazdikėlių 8 vienetai juodųjų pipirų 2 vienetai laurų lapų (lapeliai) šiek tiek mairūnų 2 vienetai svogūnų 1 vienetas kiaulienos galvų (nedidelė) šiek tiek taukų (riebalų) šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulės galva sukapojama į 4—8 gabalus, sudedama į šaltą vandenį ir verdama, kol suminkštėja. Iš atvėsintos tame pačiame sultinyje galvos išimami kaulai, o mėsa supjaustomai nedideliais gabalėliais.
2022-02-22

Receptas. Kiaulės galvos vyniotinis

INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai laurų lapų (lapeliai) 1 vienetas morkų šiek tiek petražolių 1 vienetas pomidorų pastos šiek tiek salierų 2 vienetai svogūnų 250 gramų kiaulės kepenų 1 vienetas kiaulienos galvų (nedidelė) 2 valgomieji šaukštai taukų (riebalų) 2 vienetai batono (riekės) šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Nuvalyta kiaulės galva perpjaunama, išimami kaulai, užsiuvamos akių angos...
2022-02-19

Receptas. Žemaitiškas šiupinys

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai laurų lapų (lapeliai) 350 gramų miežių (kruopos) 1 vienetas morkų 350 gramų žirnių 1 vienetas kiaulienos (uodega) 1 vienetas kiaulės kojų 800 gramų kiaulienos galvų šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulės galva, koja, uodega nuplaunama, sukapojama ir išverdama pasūdytame vandenyje su prieskoniais. Išvirusi mėsa išimama, o į tą skystį suberiamos kruopos bei žirniai.
2022-02-17

Receptas. Knysliuko receptas

INGREDIENTAI: šiek tiek kiaulienos galvų šiek tiek druskos (česnakinė) šiek tiek prieskonių PARUOŠIMO BŪDAS: Imi nešaldytą kiaulės pusgalvį, paprausi, atitarnavusia britva nuskuti likusius šerius. Supili pakelį stambaus malimo prieskonių mėsai ar kepsniams ir pusę pakelio česnakinės druskos. Prieskonius sumaišai. Gautu mišiniu ištrini knysliuko veidą. Tada labai gausiai apvynioji (pageidautina storesne) folija. Labai gausiai - visą 10 m ruloną.
2022-02-14

Įminta nupjautos kiaulės galvos prie žydų sinagogos mįslė

Karolina Zajarskė, Žinios.lt Po penkerių metų policija sugavo žydus niekinusį jaunuolį. Jo neapykanta buvusi labai stipri, nes tai ne vienintelis kauniečio išpuolis prieš žydus. Nupjauta kiaulės galva buvo palikta prie Kauno sinagogos per Šabo pamaldas ryte. Kraupus radinys buvo paliktas tiesiai prie šventyklos durų. Kiaulės galva buvo papuošta žydų nešiojama juoda skrybele ir iš jos kyšančiomis juodomis garbanomis, primenančios žydų vyrų dažnai nešiojamus vadinamuosius peisus.
Kriminalai 2015-04-16

Kodėl Šv. Velykoms Irūna kepė kiaulės galvą?

Nors šiandien Didysis Penktadienis ir valgyti mėsiškų patiekalų nevalia, pats metas ruošti šventines vaišes. Todėl LNK laidos „KK2 penktadienis“ vedėja Irūna Puzaraitė pasiraitojo rankoves ir paruošė išties įspūdingą patiekalą. Mergina iškepė milžinišką kiaulės galvą. Kepta kiaulės galva – ne šiaip Irūnos išsigalvojimas. Tai tradicinis dzūkų šv. Velykų patiekalas, apie kurį Irūnai papasakojo liaudies tradicijų žinovė Genovaitė Švabienė.
2014-04-18
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų