kepimas

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kepimas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kepimas“.

Velykinė antis bus tobulai sultinga ir kvapni: pasakė, ką daryti

Be galo aromatinga, itin minkšta ir su auksine, traškia odele – orkaitėje kepta antis vis dažniau tampa pagrindine lietuvių Velykų stalo žvaigžde. „Gardžiai paruošta Pekino antis vos už kelis eurus vaišėms suteiks iškilmingumo – tereikia atsiminti kelias taisykles, kad mėsa po kepimo būtų minkšta ir lengvai nukristų nuo kaulo“, sako prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė.
2024-03-28

Atsakė, ar reikia plauti vištieną: kiti daro neteisingai

Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės – vienas iš patiekalų, kuris nepalieka abejingų. Jas su malonumu valgo net vaikai ar norintys gyventi sveikiau, o paruošti yra nebrangu ir visai paprasta.
2024-02-01

Kas ta balta medžiaga, pasirodanti kepant lašišą? Atskleidė tiesą

Lašiša yra viena iš labiausiai mėgstamų ir populiariausių žuvų. Specialistai giria jos poveikį mūsų organizmui, vaikams patinka, kad joje beveik nėra kaulų, o net paprasčiausiai paruošta sukuria gurmanišką patiekalą. Tiesa, kai kurie ją ruošdami pasimeta – ar ją saugu valgyti, kai ant kepamos žuvies išsiskiria balta medžiaga? Kas tai ir ką daryti, aiškina specialistai. Sveiki riebalai ir daugiau kalio nei banane Lašiša laikoma viena riebiausių žuvų.
2024-01-26

Štai, kiek minučių reikia kepti vištieną: išeis ne guminė

Iškepti vištieną, kad ji nebūtų kieta ar guminė – nelengva užduotis, todėl virtuvės šefas Dennisas Littley‘us atskleidė, kaip kaskart tobulai iškepti vištieną. Nesvarbu, gaminate troškinį su vištiena ar kitą vištienos patiekalą, visada yra rizika, kad ji bus sausa ir sunkiai kramtoma. „Vištiena yra labai populiari mėsa, tačiau jei ji iškepama netinkamai, gali išsausėti.
2023-11-16

Šią daržovę lietuviai masiškai kepa ant laužo: ragina išbandyti

Nors 18 a. kukurūzai Lietuvoje auginti kaip dekoratyvinis augalas, praėjus trims amžiams ši daržovė tapo neatsiejamu griliaus sezono produktu. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, tai – sveikatai palanki ir išskirtinė daržovė, mat net termiškai apdoroti kukurūzai nepraranda savo gerųjų savybių.
2023-05-09

Šios kiaušinienės gudrybės nežino daugelis: išeina tobula

Pasirodo, jei norite, kad kiaušinienė būtų itin puri, būtina ją kepti teisingai. Klasikinė kiaušinienė yra daugelio Didžiosios Britanijos namų ūkių mėgstamas pasirinkimas, nes ji labai greitai paruošiama ir labai skani. Tačiau yra slaptas ingredientas, jei norite, kad kiaušinienė būtų dar geresnė, rašo dailystar.co.uk. Anot tinklaraščio „FirstForWomen“, jei į kiaušinius įpilsite citrinos sulčių, tikrai pakelsite ją į kitą lygį.
2022-09-14

Šiukštu nekartokite šios klaidos kepdami kiaušinienę: ją daro dažnas

Ar jums patinka pusryčiams valgyti plaktą kiaušinienę? Jei jums patinka puri kiaušinienė, tikriausiai naudojate šlakelį pieno. Pasirodo, jog šio ingrediento derėtų vengti. Pusryčiai yra svarbiausias dienos valgis, o jei ryte neskubate ir turite laiko, tikrai rinksitės kiaušinienę. Tačiau jei mėgstate į kiaušinienę įpilti pieno, atsisakykite šio įpročio.
2022-07-18

Superinis šašlykų marinatas pagal Ingridą: mėsa iškepa minkštutėlė

„Pirmieji šašlykai, kuriuos išmokau raugti buvo būtent šis receptas su garstyčiomis, pomidorų padažu ir majonezu. Taip būtent taip su majonezu. Paskui kažkuriam laikui šiuos šašlykus pamiršau, nes neva nelabai sveika marinuoti mėsą majoneze. Bet kai paskaičiau straipsnį žurnale, kad nieko tokio blogo tame nėra prisiminiau ir vėl užsinorėjau, taip raugtų šašlykų“, ‒ rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
2022-06-23

Pamirškite šašlykų laistymą alumi: išdavė geresnį variantą

Kuo arčiau Joninės – tuo intensyvesnis būna pasiruošimas trumpiausiai metų nakčiai, tačiau per skubėjimą galite užmiršti pačius svarbiausius dalykus. Pavyzdžiui, auksines maisto ruošimo grilyje taisykles, kurių sulaužymas iškart sugadina kepamo maisto skonio savybes. Nesenstančius ir aktualumo neprarandančius patarimus, kaip grilinti naudojant anglis bei reguliuoti kepsninės kaitrą, prekybos tinklo „Lidl“ pirkėjams dalija šefas Vylius Blauzdavičius.
2022-06-22

Šefas sugalvojo naują būdą, kaip gaminti kiaušinienę: sužavėjo internautus

Virtuvės šefas Danielis Pattersonas iš San Francisko šį būdą kepti kiaušinienę sugalvojo tam, kad po to visai nereikėtų plauti indų – jam pavyko pagaminti kreminę, itin skanią kiaušinienę. Kiekvienas turime savitą būdą pusryčiams pasigaminti kiaušinienę – vieni kiaušinus plaka, kiti tik pamaišo, treti įpila pieno. Tačiau vienas profesionalus virtuvės šefas pasidalino nauju būdu ruošti šį paprastą patiekalą.
2022-05-04
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų