duonelė

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „duonelė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „duonelė“.

Receptas. Duona su įdaru

INGREDIENTAI: 1 lapas sluoksniuotos tešlos 50 gramų kumpio 50 gramų sūris 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Iškočioti tešlą. Ištepti pomidorų padažu, išdėlioti kumpį ir sūrį. Susukti į volelį, užspausti kraštus. Viršuje padaryti įpjovas. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
2022-02-20

Pavasaris ne tik už lango, bet ir lėkštėje: žalsva duonelė iš natūralių ingredientų

Šį sekmadienį TV3 laidos „La maistas“ virtuvės šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius kvies pavasarį įsileisti ne tik į savo širdis, bet ir į lėkštes. Tomas ketina nustebinti ypatingo skonio svogūnų laiškų duonele bei kvapniu paštetu, o Vylius – spalvingomis salotomis, kurios puikiai tiks visiems, kurie prieš vasarą susirūpino savo mityba.
2021-04-16

Paprastas triukas sudžiūvusią duoną vėl pavers minkšta

Ar kada esate pastebėję, kad sumuštinio duonelė sudžiūvo? Norisi traškios duonelės iš išorės ir minkštutėlės viduje, pateptos sviestu, bet atsikandę pajuntate, kad ji – sausesnė už Sacharos dykumą. Bet nepanikuokite – dar yra vilties, rašoma dailystar.co.uk. Duonelę galima išgelbėti vienu paprastu ir nieko nekainuojančiu metodu. Vienintelis dalykas – duona turi būti tik sudžiūvusi, o ne supelijusi.
2020-10-01

Šį produktą mokslų daktaras vadina auksu: veikia kaip antibiotikas

Laikas eina, tradicijos išlieka tos pačios. Dažną ligą ar negalavimą norima gydyti kuo paprastesniais ir laiko patvirtintais būdais. Viena tokių – bičių auksu vadinama bičių duonelė. Pasak ekspertų – tai natūralus antibiotikas, kuris praturtintas vitaminais ir organizmui gyvybiškai svarbiomis amino rūgštimis. Be to, pasižymi rudens peršalimą atbaidančiomis savybėmis. Anot medicinos mokslų daktaro Algirdo Baltuškevičiaus, bičių duonelė dažnai savo gerosiomis savybėmis lenkia net žiedadulkes.
2018-11-02

Tobulai tinkantis užkandis: užuodus kvapą tįsta seilės!

Savaitgalio užkandžiui – gardi duonelė su pačiomis įvairiausiomis užtepėlėmis. Tinklaraštininkė Ingrida, savo patiekalais gerbėjus lepinanti feisbuko grupėje  „Ingridux virtuvėlė“ siūlo užkandį, kurį valgydami, apsilaižysite pirštelius.  Iškepkite duoną aliejuje, apibarstykite druska, įtrinkite česnaku. Užtepėlėms puikiai tinka dviejų rūšių sūriai: mocarelos ir čėderio. Sutarkuokite juos per burokinę trintuvę.  Sūrius paskirstykite į keturias lygias dalis.
2018-04-27
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų