dešros

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „dešros“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „dešros“.

Atskleidė, kodėl svarbu įsitikinti, rūkytą ar mirkytą mėsą perkate

Medikai įspėja – prieš įsigydami rūkytos mėsos šventiniam stalui, įsitikinkite, ar ji tikrai rūkyta, ir kaip rūkyta. Ar dieną kitą išbuvusi tikrame dūme, ar tiesiog turi dūmų kvapą ir skonį, dėl tam tikrų medžiagų įdėtų į kumpį ar lašinius. Ši būdą žmonės labai dažnai vadina mirkymu. Paaiškėjo – dėl netinkamai pasirinktos mėsos galim susirgti storosios žarnos ar skrandžio vėžiu. O dietologai ir dar griežtesni, piknaudžiauti rūkytais ar dūmų skonio gaminiais ir iš viso negalima.
2016-12-18

Veterinarai tiria „Biovelos“ produkciją, įmonė atšaukia sveikatai pavojingas dešras

Vienos didžiausių Lietuvos mėsos perdirbėjų „Biovelos“ produkcijoje, skirtoje Latvijos rinkai, radus E.coli bakterijų (žarninių lazdelių), Lietuvos veterinarai pradėjo išsamų įmonės produkcijos patikrinimą. „Biovelos“ vadovas Žilvinas Lenktaitis BNS informavo, kad įmonė iš Latvijos prekybos tinklų, atšaukia produkciją, kurioje rasta bakterijų.
2016-11-14

Tęsiamas tyrimas dėl galbūt nustatytos arklienos lietuviškoje dešroje

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad tęsiamas tyrimas dėl galbūt lietuviškoje dešroje nustatytos arklienos DNR, rašoma pranešime spaudai. Latvijos maisto ir veterinarijos tarnyba vis dar delsia pateikti oficialią informaciją apie arklienos DNR nustatymą UAB „Grimeda“ (Džiaugėnai, Šilalės r.) šaltai rūkytoje dešroje.

Kauniečių dešros laukia rusų sprendimo

Maskvoje vykstančioje tarptautinėje žemės ūkio produktų parodoje aptartos galimybės panaikinti Kauno apskričiai primestus apribojimus, kurie dėl klasikinio kiaulių maro epidemijos buvo pradėti taikyti praėjusį birželį. Nors su epidemija jau susidorota ir jos užkrato nerasta net ištyrus apie 1 000 laukinių gyvūnų, Rusija tebetaiko importo apribojimus Kauno apskrityje pagamintiems mėsos produktams. Eksportuoti į Rusiją kitose apskrityse pagamintus kiaulienos produktus nedraudžiama.
2011-10-17

Mažiau klausinėk ir pirk prekę lietuvišką

Praėjusią savaitę naujojoje Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusi paroda „Rinkis prekę lietuvišką“ masino pramogų ištroškusius kauniečius. Tačiau nuėję ten, pasijuto kaip cirko palapinėje įsikūrusiame ūkininkų turgelyje… Pradedant nuo laiptų ir liftų, baigiant… dešrų prekyba. Nejaugi parodų organizatoriai nebežino, kas yra paroda? Nors tai buvo panašu į parodą. Bet tik panašu – keletas įmonių iš tiesų savo paviljonus įrengė kaip įprasta parodoms. Stovėjo ir vienas kitas įmonės atstovas.
2011-10-16

Verslininkas iš Lietuvos klesti Rusijoje, bet lietuvių dirbti nekviečia

Įmonės „Kaliningrado delikatesas“ vadovas tikino nekviečiąs dirbti į savo įmonę darbininkų iš Lietuvos, nes pakanka vietos gyventojų, sutinkančių kimšti dešras už 1500 litų. Įmonė, platinanti mėsos gaminius visoje Rusijoje, Kaliningrade  veikia jau 11 metų. „Mes esame vieni pirmųjų sąraše. Čia mažesnė konkurencija, nors verslo vadyba daug silpnesnė nei Lietuvoje“, - tikino Audrius Kaladžinskas. Anot jo, Rusijos rinka yra besivystanti: „ Ši šalis – nearti dirvonai verslui.
2011-04-29

Kadagiais kvepiančios dešros nenuostolingos

Kiekvieną ankstų rytą į ūkininkų turgelius Kaune ir Vilniuje išvyksta šeši šviežutėlės duonos bei mėsos produktų prikrauti automobiliai. Kauno rajone, Margininkų kaime, gyvenančiam ir ūkininkaujančiam Audriui Banioniui idėjų netrūksta net krizės metais. Štai kaip tik 2008-aisiais jam ir kilo mintis įsirengti mėsos perdirbimo cechą. Šįmet ūkininkas planuoja statyti skerdyklą, o kitąmet – biodujų jėgainę. Paskutinis kantrybės lašas „Labai trūko stabilumo.
2010-02-20

Kaip dešros ir kita mėsa kvepia „dūmo skonio aromatu"

Kvapiosios medžiagos leidžiamos naudoti tik pakankamai įrodžius, kad jos nekelia pavojaus žmonių sveikatai ir neklaidina vartotojo. Kvapioji rūkymo medžiaga – dūmų ekstraktas, tradiciškai naudojamas maisto produktams rūkyti. Mums įprasta, kad rūkomi greit gendantys maisto produktai – mėsa, žuvis. Rūkymas buvo naudojamas konservavimo tikslais, taip pat tam, kad pagerinti juslinius rodiklius – spalvą, skonį.
2009-07-08
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų