brokolių patiekalai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „brokolių patiekalai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „brokolių patiekalai“.
Receptas. Skanieji brokolių blyneliai
Jau metas vėl ,,repetuoti'' pasninko valgius - juk po Užgavėnių pelenų diena bus. Labai jau mums skanūs šie blynukai ir visiškai neriebūs.
INGREDIENTAI: 1 vienetas brokolių 2 vienetai kiaušinių 80 gramų fermentinio sūrio 2 saujelės žalumynų (krapų, petražolių) 2 valgomieji šaukštai miltai 3 žiupsneliai druskos Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Apvirti brokolį pasūdytame vandenyje. Kai atvės, susmulkinti.
Receptas. Keptų žiedinių kopūstų užkandėlė
INGREDIENTAI: 1 vienetas kopūstų (žiediniai, nedideli) 30 gramų porų ((smulkinti)) 2 vienetai kiaušinių šiek tiek prieskonių ( įvairūs) 0.5 stiklinės džiūvesėlių 1 valgomasis šaukštas sviesto 0.5 stiklinės grietinės ( (30% riebumo)) šiek tiek aliejaus 4 valgomieji šaukštai miltai šiek tiek pieno Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Receptas. Makaronų ir brokolių apkepas
INGREDIENTAI: 1 vienetas brokolių 250 gramų makaronų 250 mililitrų grietinėlės 150 gramų sūris 1 vienetas kiaušinių 1 žiupsnelis druskos 1 lašas sviesto Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Makaronai išverdami pasūdytame vandenyje. Brokolis išskirstomas žiedynais ir apverdamas kelias minutes sūriame vandenyje. Vėliau nukošiamas ir šauktu patrinamas, kad išsiskaidytų į smulkesnius gabaliukus.
Receptas. Brokolio salotos
INGREDIENTAI: 1 vienetas brokolių (dideli) 1 vienetas rausvųjų svogūnų 2 saujos spanguolių 1 saujelė saulėgrąžų 1 saujelė moliūgų sėklų 5 valgomieji šaukštai majonezo Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Brokolius nuplaunu, susmulkinu. Beriu džiovintas spanguoles, plonais griežinėliais pjaustytą svogūną, smulkintas moliūgų ir saulėgrąžų sėklas. Dedu majonezą ir išmaišau. Leidžiu pastovėti apie 2 valandas ir ragauju.
Receptas. Troškinti brokoliai grietinėlės padaže
INGREDIENTAI: 400 gramų brokolių 200 mililitrų grietinėlės 1 arbatinis šaukštelis miltai 3 žiupsneliai prieskonių 1 vienetas svogūnų Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Brokolius supjaustome ir paverdame vandenyje apie 3 minutes. Svogūną supjaustome ir apkepiname. Kai svogūnas suminkštės, į keptuvę sudedame brokolius, beriame prieskonius, miltus, sumaišome. Pilame grietinėlę. Uždengiame dangčiu ir troškiname kelias minutes.
Receptas. Margosios salotos
INGREDIENTAI: 1 vienetas brokolių 300 gramų krabų mėsos 4 valgomieji šaukštai majonezo 1 žiupsnelis druskos Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Brokolį supjaustome žiedynais ir apverdame (10 minučių atidengtu dangčiu) arba gariname specialiame samtyje (10 minučių atidengtu dangčiu). Apvirus, atvėsiname ir smulkiai suplėšius gabalėliais, suberiame į dubenį. Krabų mėsą suplėšome gabalėliais ant brokolio.