augalinė mityba

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „augalinė mityba“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „augalinė mityba“.

Pasigaminkite ledus namuose: skonis nustebins visą šeimą

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Pasigaminkite gardžius augalinius pistacijų ledus namuose – jų paragavę tikrai norėsite pakartoti.
2023-06-26

Atrado kitokius bulvinius blynus: tobulą skonį suteiks 1 ingredientas

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
2023-03-14
REKLAMA
Augalinio sausio iššūkis: kokius produktus galima rasti „Lidl“ parduotuvėse  Augalinio sausio iššūkis: kokius produktus galima rasti „Lidl“ parduotuvėse

Augalinio sausio iššūkis: kokius produktus galima rasti „Lidl“ parduotuvėse

Prekybos tinklas „Lidl“ nuo sausio 2 d. kviečia pirkėjus jungtis prie 30 dienų truksiančio „Veganuary“ iššūkio, kurio metu skatinama maitintis tik augalinės kilmės produktais ir patiekalais. Kokius augalinės mitybos iššūkiui tinkamus produktus galima rinktis parduotuvėse, pasakoja visuotinių mitybos pokyčių siekiančios organizacijos „Gyvi Gali“ ir „Lidl“ atstovai. Visuomenėje vis dar gajus stereotipas, kad pasirinkus augalinę mitybą, gerokai susiaurėja valgiaraštis.
Aktualijos 2023-01-03

Perspėjo lietuvius dėl itin paplitusio mitybos įpročio: sukelia net vėžį

Per metus Lietuvoje pagaminama apie 40 tūkst. tonų galvijienos, apie 90 tūkst. kiaulienos ir paukštienos, o vienas žmogus mėsos produktų suvartoja apie 90 kilogramų. Organizacijos „Gyvi gali“ bendra įkūrėja ir vadovė Meda Šermukšnė sako, kad tokia mityba nėra rekomenduojama ir net kelia pavojų sveikatai.  Lietuvos respublikos žemės ūkio ministerijos duomenimis, šalyje laikoma apie 740 tūkst. galvijų, 700 tūkst. kiaulių, 150 tūkst. avių ir ožkų, 10 mln. paukščių ir 2,4 mln.

Šie baklažanų suktinukai sužavės visą šeimą: norėsis pakartoti

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
2022-08-10

Išgirdę, ką valgo ši vilnietė, nustemba ne vienas: dėl to jos atsisakydavo treneriai

Niekada nesvajojusi tapti kultūriste, šiandien vilnietė Deimantė Šiaulytė jau gali didžiuotis užimta pirmąja vieta bikini fitness kategorijoje varžybose Latvijoje. O dar daugiau susidomėjusių žvilgsnių Deimantė sulaukia, kai aplinkiniai sužino, kad viso to pavyko pasiekti perėjus prie augalinės mitybos. Sportas Deimantei nebuvo svetimas, tačiau į kultūristes žiūrėdavo pasibaisėjusi. Kaip ir į veganus – jie atrodė mažų mažiausiai keisti.
2022-05-13

Rado būdą, kaip atsikratyti migrenos: gal tai padės ir jums?

Sveikatos ekspertai ragina atlikti daugiau mitybos ir migrenos tyrimų po to, kai gydytojai atskleidė, kad pacientas, kuris daugiau nei dešimtmetį kentėjo stiprius ir sekinančius galvos skausmus, visiškai jų atsikratė, laikydamasis augalinės dietos. Jis išbandė vaistus, jogą ir meditaciją bei atsisakė galimų migreną provokuojančių maisto produktų, kad sumažintų stiprių galvos skausmų sunkumą ir dažnumą, bet niekas nepadėjo.
2021-12-04

Maisto pramonės gigantai „Nestle“ pasauliui siūlo kitokį maistą: „Norime, kad skonis kuo labiau atitiktų tikrą“

Maisto pramonės gigantai „Nestle“ pasauliui siūlo valgyti jų pagamintas augalinės kilmės krevetes ir kiaušinius. Esą tai – maisto ateitis. Panašu, kad neilgai trukus savo keptuvėse pusryčiams galėsime kepti ne vištų padėtus kiaušinius, o panašaus skonio gaminį iš sojų, aliejaus ir morkų sulčių.  Padavėja Londono restorane patiekia krevetes – tik jos ne tikros, o pagamintos iš augalų. Patiekia ir sumuštinius su vištiena.
2021-10-07

Vilnietė metė gerai apmokamą darbą: dabar mėgaujasi tuo, ką daro

 Sakoma, kad žmogui, suradusiam mylimą darbą, daugiau niekada nereikia dirbti. Šiuos žodžius savo pavyzdžiu įrodo populiaraus maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė. Gerai apmokamą, tačiau nemylimą darbą iškeitusi į maisto gaminimo pomėgį, tinklaraštininkė debiutuoja su pirmąją leidyklos „Alma littera“ išleista receptų knyga. Autorė atvira – šios knygos gimimą paskatino baimė gyventi tik savaitgaliais.
2018-11-07

Smidrai – padeda mesti svorį ir stabdo senėjimą

Sparčiai išpopuliarėjusių daržovių – smidrų, šiandien galime rasti bet kuriame prekybos centre. Dar kitaip šparagais vadinamos daržovės iš kitų gėrybių išsiskiria savo vertingų savybių gausa, apie kurias plačiau pasakoja augalinės mitybos ekspertė Gintarė Jonaitytė. „Smidrai savyje ypatingai daug turi A ir C vitamino, kalio bei magnio. Taip pat juose gausu B grupės vitaminų, kas išskirtinai yra naudinga nėščiosioms arba, tiesiog, moters ir vyro vaisingumui.
2017-08-18
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų