2011 m.

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „2011 m.“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „2011 m.“.

Žemės drebėjimų vizualizacija

Seisminis aktyvumas reiškia, kad planeta geologiniu požiūriu yra gyva. Tačiau 2011 m. Žemėje įvykusių žemės drebėjimų vizualizacija taip pat atskleidžia, su kokiu baisiu pavojumi nuolat susiduria didelė dalis pasaulio gyventojų.
2012-03-16

„Omnitel“ iš mobiliojo interneto uždirbo trečdaliu daugiau

Bendrovė „Omnitel“ pranešė per 2011 metus uždirbusi 555 mln. litų. Labiausiai „Omnitel“ pajamas augino mobiliųjų duomenų verslas – mobiliojo interneto paslaugos ir išmaniosios įrangos, nešiojamųjų kompiuterių bei mobiliojo interneto modemų pardavimai. Per visus 2011 metus iš mobiliųjų duomenų verslo „Omnitel“ uždirbo net 32 proc. daugiau nei 2010-aisiais, sakoma bendrovės pranešime. Pranešama, kad šiuo metu plačiausią Lietuvoje „Omnitel“ 3G tinklą sudaro 761 bazinė stotis.
2012-02-02

Technologijų pasaulis 2011-aisiais skaičių kalba

Masačusetso Technologijos instituto (JAV) leidinys „Technology Review“ apžvelgė svarbiausius besibaigiančių metų technologijų pasaulio įvykius remdamasis skaičių kalba. Netaikus atomas 9 balų žemės drebėjimas prie Japonijos krantų sukėlė avariją Fukušimos atominėje elektrinėje, kuri pagal Tarptautinę branduolinių įvykių vertinimo skalę (INES) buvo įvertinta aukščiausiu įmanomu balu – 7 taškais iš 7 galimų.
2011-12-29

Brangiausi 2011 metų interneto domenai

Interneto domenų pavadinimai gali kainuoti nuo 2 JAV dolerių, tačiau jei jie yra labai trokštami, juos galima parduoti už milijonines sumas, rašo „Business Insider“. Internetinis portalas „DN Journal“ seka visus per šiuos metus įvykusius interneto domenų pardavimus. Praėjusiais metais brangiausiu interneto domenu tapo Sex.com, kuris buvo parduotas už 13 mln. JAV dolerių. Palyginimui, šiais metais brangiausias domeno pavadinimas buvo parduotas už 2,6 mln. JAV dolerių.
2011-12-19

Interneto slaptažodžiai, kurie programišiams tik sukelia juoką

Pasirinkti žodį „password“ savo interneto slaptažodžiu nėra pati geriausia mintis. Iš esmės tapsite ne tik lengvu taikiniu programišiams, bet ir pasirinksite pati blogiausią slaptažodį iš visų, rašo "The Times". Žodis „password“ yra pirmasis „SplashData“ surengtuose blogiausių interneto slaptažodžių rinkimuose (šio žodžio versija su nuliu vietoje „o“ raidės ne ką protingesnė versija – jis 18-oje sąrašo vietoje). Sąrašas gana nuspėjamas: gretimų numerių ar raidžių klaviatūroje sekos, pavyzdži...
2011-11-24

Šiais metais „Google“ įsigijo 57 kompanijas

Per pastaruosius 9 mėnesius kompanija „Google“ įsigijo 57 kompanijas. Taip siekiama vartotojams suteikti naujų paslaugų, o taip pat pagerinti reklamos galimybes. Brangiausiu sandėriu buvo bendrovės „Motorola Mobility“ įsigijimas, kuris „Google“ atsiėjo 12,5 milijardo dolerių. Antra brangiausiai įsigyta kompanija tapo „ITA Software“, kuri užsiima programinės įrangos kūrimu duomenų apie įvairių skrydžių kompanijų reisus ir bilietus rinkimą.
2011-10-28

Mokslo bendruomenė raginama pasisakyti dėl kandidatūrų Lietuvos mokslo premijoms

Lietuvos mokslų akademija visuomenės dėmesiui paskelbė 2011 metų Lietuvos mokslo premijų konkursui pateiktus darbus. Šiemet konkursui pristatyti 26 darbai. Atsiliepimų apie pateiktas kandidatūras laukiama iki gruodžio 23 d.,sakoma Švietimo ir mokslo ministerijos pranešime. Lietuvos mokslo premijos teikiamos už geriausius mūsų šaliai reikšmingus fundamentinius ir taikomuosius bei eksperimentinės plėtros darbus.
2011-10-25

Paskirta 2011 m. Nobelio fizikos premija

Švedijos Nobelio premijos komitetas 2011 m. Nobelio fizikos premiją skyrė trims mokslininkams už Visatos plėtimosi spartėjimo atradimą. 2011 m. Nobelio fizikos premiją pasidalins amerikiečiai Saulas Perlmutteris, Adamas G. Riessas ir Australijos mokslininkas Brianas P. Schmidtas.
2011-10-04

Nobelio medicinos premija – trims mokslininkams

Švedijos Nobelio premijos komitetas 2011 m. Nobelio medicinos premiją skyrė trims JAV ir Prancūzijos mokslininkams. Šiemet ši premija buvo padalinta perpus ir skirta amerikiečiui Bruce'ui A. Beutlerui ir prancūzui Jules A. Hoffmannui už jų atradimus, susijusius su įgimto imuniteto stiprinimu. Antroji premijos dalis atiteko amerikiečių mokslininkui Ralphui M. Steinmanui už dentritinių ląstelių atradimą ir jų vaidmens įgyjamo imuniteto procesuose tyrimus. 10 mln. Švedijos kronų (apie 3,8 mln.
2011-10-03

Pamirškite Mėnulį: nauji NASA kosminiai planai

JAV prezidento B. Obamos Kongresui pateiktas 2011 m. biudžeto projektas nutraukė 5 metus trukusias NASA pastangas vėl išlaipinti savo astronautus Mėnulyje. Nors peržiūrėtuose NASA kosminiuose planuose išliko ambicingas siekis nuskraidinti astronautus toliau už žemosios Žemės orbitos ribų, tačiau juose nėra nurodyta tvirtų šio tikslo įgyvendinimo terminų, skelbia „Space.
2010-02-02
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų