la maistas

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „la maistas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „la maistas“.

Šiam itališkam sumuštiniui atsispirti neįmanoma: ištirps burnoje

Ne paslaptis, kad Italijoje galima paragauti gardžių ir kokybiškų mėsos gaminių, o jie tampa vienu pagrininių itališkos virtuvės ingredientų. Tad šįkart TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „La maistas. Italija“ virtuvės šefas Gian Lucca Demarco lankosi „La granda“ mėsos gamykloje Italijoje, kurioje ne tik išvys, kaip gaminama kokybiška mėsa, bet taip pat Lietuvoje kartu su Elena Karaliene pagamins itališką sumuštinį su jautienos karpaču. „La granda“ mėsos gamyklai vadovaujantis dr.
Prieš 16 val.

Gian Luca parodė, kur gimsta geriausi Italijos mėsainiai: paaiškino, kodėl italai renkasi tik tokius

TV3 žiniasklaidos grupės laida „La maistas. Italija“ kiekvieną sekmadienį žiūrovus kviečia pačiai gardžiausiai kelionei po šalį, kurios skoniams abejingų tiesiog nėra. Italijos kulinariniai perlai, rodos, yra tiesiog neišsemiami. O šį sekmadienį čia pamatysime ir kokybiškiausios mėsos kelią. Šįkart laidos žiūrovai bus pakviesti apsilankyti ir dar vienoje ypatingoje vietoje, kuri itin svarbi Gian Lucai Demarco.
2025-10-10

Atskleidė gardaus itališko sumuštinio receptą: kartosite dar ne kartą

TV3 žiniasklaidos grupės kuriamoje „La maistas. Italija“ laidoje šįkart bus lankomasi „Bongiovanni“ malūne, kuriame kiekvieną dieną gaminamas vienas esminių gardžiausių itališkos virtuvės ingredientų – miltai. O proga pasinaudoti išskirtiniais miltais ir pasigaminti įdomesnes picas ir sumuštinius bei makaronus su ragu padažu nepraleido laidos vedėjai Gian Luca Demarco ir Elena Karalienė. Miltai – rodos paprastas ingredientas, tačiau būtinas siekiant susikurti tikrus virtuvės šedevrus.
2025-10-05
REKLAMA
REKLAMA

Gian Luca apie netikėtą atradimą: „Aš ką tik sužinojau, kad daug metų nusišneku“

Miltai – viena svarbiausių visų šiltai pamilto itališko maisto pagrindų, dėl to šį sekmadienį TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „La maistas. Italija“ žymusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco apsilankys „Bongiovanni“ miltų malūne, kur gimsta visų gardžiausių itališkų patiekalų pagrindinis ingredientas. Gian Luca šįkart kvies į savo draugės ir jos tėčio miltų malūną, kur paaiškės, kaip gaminami itališki miltai, be kurių neapsieina bene nė vienas itališkas receptas.
2025-10-03

Išdavė neatsivalgomų itališkų ryžių rutuliukų receptą: gaminsite ne kartą

TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „La maistas. Italija“ Gian Luca Demarco šį sekmadienį lankėsi ryžių laukuose ir gamykloje, o vien pagalvojus apie ryžius ir Italijos skonius, į galvą šauna keli patiekalai. Vienas jų – neatsivalgomi burnoje tirpstantys itališki ryžių rutuliukai „arančini“. Itališki ryžių rutuliukai, vadinamieji „arančinai“ – tikra šalies klasika, o jų lengvai galite pasigaminti patys namuose.
2025-09-28

Šiam itališkam užkandžiui neįmanoma atsispirti, tačiau apie jį žino ne visi: pagrindinis ingredientas – ryžiai

Nors daugelis itališką virtuvę pirmiausiai sieja su picomis ar makaronais, nereikėtų pamiršti ir ypatingųjų ryžių patiekalų. Būtent todėl šį sekmadienį Gian Luca Demarco sugriaus visus mitus ir pakvies į tikrą ryžių karalystę, įsikūrusią visai netoli jo namų Italijoje. O kokiais patiekalais iš ryžių jis su Elena Karaliene nustebins, pamatysite jau šio sekmadienio TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „La maistas.
2025-09-26
REKLAMA
REKLAMA

Išdavė skaniausią lietinių blynų tešlą: užsirašykite iš karto

TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „La maistas. Italija“ – nuostabiausi Pjemonto regiono atradimai. Į lazdynų ūkį pakvietęs Gian Luca Demarco šio ingrediento nepraleido ir recepte – kartu su Elena Karalienė parodė, kaip pasigaminti tobulus lietinius blynelius su lazdyno riešutų kremu. Lazdyno riešutų kremas ir lietiniai blynai – be abejonės du lietuvių mylimi produktai, tačiau sujungus į vieną, gaunamas pasakiško skonio patiekalas.
2025-09-21

Gian Luca – apie jo šeimos gyvenimą pakeitusį atradimą: „Nebeturime galimybės liūdėti“

Šį sekmadienį TV3 žiniasklaidos grupės laida „La maistas. Italija“ ir vėl pakvies nuostabiausiems Pjemonto regiono atradimams. Šįkart Gian Luca pakvies į lazdynų ūkį, kuriame gimsta tobulo skonio lazdynų riešutų kremas. Anot jo, pastarasis ne tik sugeba ištrinti bet kokį liūdesį – jo žmona nuo šio kremo tapo tiesiog priklausoma! Šįkart Gian Luca žiūrovus pakvies į „Nocciole d’Elite“ aukščiausios kokybės Pjemonto regiono riešutų ūkį.
2025-09-19

Tradicinis tiramisu pagal Gian Lucą: apsilaižysite pirštelius

Šį sezoną TV3 žiniasklaidos grupės laida „La maistas“ grįžta pasikeitusi – po kelionių Lietuvoje, Gian Luca Demarco ir Elena Karalienė žiūrovus supažindins su Italijos maisto kultūra. Jie kvies apsilankyti ten, kur įprastai nepatenka ne tik kameros, bet ir vietiniai italai, bet nelaužys ir tradicijos – dalinsis gardžiausių patiekalų receptais.
2025-09-14
REKLAMA
REKLAMA

Štai kur Italijoje glūdi kavos paslaptys: su šiuo gėrimu ruoštas desertas ištirps burnoje

Apie ją svajojame kiekvieną rytą. Jos kvapas gundo, o keli gurkšniai priverčia pasijusti taip, tarsi jau netrukus užkariausite visą pasaulį. Taip, būtent tokį poveikį mums dovanoja kava, kuriai bus paskirta antroji TV3 žiniasklaidos grupės laida „La maistas. Italija“. Šį sekmadienį ne tik iš arti pamatysime garsiosios Lavazza kavos istoriją, bet ir turėsime progą iki smulkiausių detalių sužinoti, kaip gimsta nuo šio gėrimo neatskiriamas itališkas desertas – tiramisu, rašoma pranešime spaudai.
2025-09-12

Pasiruoškite itališkiems sekmadieniams: kodėl Gian Luca susigraudins, o Elena Karalienė tikėsis pakeisti vyrą?

Kam nors uždavę klausimą apie mėgstamiausią pasaulio virtuvę, dažniausiai išgirstame tą patį atsakymą: Italijos. O kas galėtų apie ją žinoti daugiau nei garsiausias Lietuvos italas, virtuvės šefas Gian Luca Demarco? O dar geriau būtų tuomet, jei apie didžiausią savo meilę jis pasakotų iš gimtojo Pjemonto regiono. Būtent todėl šį rudenį TV3 žiniasklaidos grupės laida „La maistas. Italija“ keliasi ten, kur viskas ir prasidėjo.
2025-09-05

Ši kepta duona išeina tobulo skonio: rašykitės receptą

Šį sekmadienį TV3 žiniasklaidos grupės paskutinėje sezono laidoje „La maistas. Iššūkis“ – tikri užkandžių hitai: kepta duona ir sūrio spurgytės. Juos paprasta pasigaminti namuose ir skonis kaskart užburia. O kad juos pasigaminti būtų dar lengviau, išbandykite laidos svečių receptus, kurie niekada nenuvils. Užkandžių įvairovė – milžiniška, kiekviena šalis turi jai būdingus skonius, ne išimtis ir Lietuva.
2025-06-01
REKLAMA
REKLAMA

Turbo greitai pagaminamos tortilijos: skanios ir karštos, ir šaltos

Šio sekmadienio TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „La maistas. Iššūkis“ tema – Meksikos virtuvė. Ir visai nereikia keliauti į meksikietiško maisto užkandines, nes tikrą fiestą galite susikurti namuose – išbandykite kesadilijų su vištiena ir sūriu bei tacos su plėšyta vištiena receptus!   Tacos istorija siekia gilius laikus. Manoma, kad į kukurūzų paplotėlius žuvį ar medžioklės laimikį vyniodavo jau actekai. Tai – lanksti kukurūzų tortilija su įvairiausiais įdarais.
2025-05-25

Šis patiekalas taps vakarėlių hitu: parodė, kaip pasigaminti Meksikos virtuvės pažibą

Nors savo virtuvę be galo mylime, Lietuvoje vis dažniau tampame atviri ir viso pasaulio skoniams. Ne vien tik sostinėje, bet ir kone kiekviename didesniame mūsų šalies mieste atsiranda įvairiausių virtuvių restoranų, tad po pasaulį galime keliauti nė neišvykdami svetur! O smagiausia išbandyti tokius patiekalus, kurie skirti dalinimuisi. Būtent tą įrodys šio sekmadienio TV3 žiniasklaidos grupės laida „La maistas. Iššūkis“, kuri į jūsų virtuvę perkels gardžiausius Meksikos skonius.
2025-05-23

Išdavė skaniausių šaltibarščių paslaptį: naudoja 1 slaptą ingredientą

Nors vis dar laukiame šilumos, šaltos sriubos išlieka populiarios lietuvių virtuvėse. O jei ieškote naujų receptų, kuo nustebinti save ar šeimą, TV3 žiniasklaidos grupės laidos „La maistas. Iššūkis“ viešnios dalijasi dviejų labai skanių šaltsriubių receptais: lietuviškos klasikos – šaltibarščių ir ispanų žvaigždės – gazpacho. Lietuvoje šaltibarščiai – daugiau nei patiekalas. Tai – reiškinys! Tiesa, šių dienų receptas kiek skiriasi nuo pirmųjų šaltibarščių.
2025-05-18
REKLAMA
REKLAMA

Jei lietuviai negali be šaltibarščių, tai ispanai – be gazpacho: papildykite savo vasarą dar viena šalta sriuba

Belaukiant, kol termometro stulpelis pakils nors kiek aukščiau, visi skęstame planuose apie tai, ką tuomet veiksime. O štai ką valgyti, aišku jau dabar. Šaltos sriubos – idealus atsakas karščiui! Ir nors joks patiekalas nepajėgtų nurungti lietuvių meilės šaltibarščiams, kartais norisi ir paeksperimentuoti – tiek su šiuo geriausiu vasaros patiekalu, tiek ir su kitomis gaiviomis sriubomis. Būtent tam šį sekmadienį žiūrovus pakvies TV3 žiniasklaidos grupės laida „La maistas.
2025-05-16

Pasidalino tobulu vištienos sparnelių receptu: girs visa šeimyna

Šį sekmadienį TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „La maistas. Iššūkis“ – grilio patiekalai. Atšilus orams, daugelis kuria šašlykines ar kepsnines, o ieškantiems, ką naujo išbandyti, – laidos svečiai išdavė buffalo sparnelių su mėlynojo sūrio padažu ir  sluoksniuoto jautienos šašlyko „Napoleonas“ receptus.
2025-05-11

Tobulo skonio krevetės česnakinio sviesto padaže: gaminsite ne kartą

Šio sekmadienio TV3 žiniasklaidos grupės laidos „La maistas. Iššūkis“ tema itin gardi – jūros gėrybės. Jas dievina daugelis, tačiau dažniau užsisako restoranuose nei gamina patys. Tačiau šie du receptai padės susikurti restoraną savo namuose – išbandykite patys pasigaminti šias krevetes arba midijas. Be to, šiandien ir ypatinga proga – Motinos diena.
2025-05-04
REKLAMA
REKLAMA

Motinos dienos proga – gurmaniška vakarienė pačioms brangiausioms: šis midijų receptas nepalieka abejingų

Vieni be jūrų gėrybių negali gyventi, o kiti jas „prisijaukina“ tik su metais. Visgi tokie patiekalai kaip midijos ar įvairiai ruoštos krevetės restoranuose visuomet puikuojasi topuose! Tuo įsitikinsime ir šį sekmadienį, TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“. Ne tik išmoksime šiuos patiekalus kur kas pigiau paruošti namuose, bet dar ir sužinosime, kaip jūrų gėrybes pasirinkti ir pagaminti taip, kad jos prilygtų restorano lygiui.
2025-05-02

Andrius Užkalnis išdavė tobulą „Fish and Chips“ receptą: visi prašys pakartoti

Šį sekmadienį TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „La maistas. Iššūkis“ – du lietuvių pamilti patiekalai: anties filė ir garsieji „Fish and chips“, o kurio patiekalas labiau patiks laidos vedėjams Elenai Karalienei ir Gian Lucai Demarco, varžėsi virtuvės šefas ir žurnalistas, maisto kritikas Andrius Užkalnis.
2025-04-27

Andrius Užkalnis už 1 patiekalą kavinėje sumokėjo net 40 eurų: parodė, kaip namie pasigaminti vos už 5 eurus

Šio sekmadienio TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „La maistas. Iššūkis“ – didžiausias netikėtumas. Nors įprastai žurnalistas bei maisto kritikas Andrius Užkalnis vertina kitus, šįkart jis ne tik gamins pats, bet dar ir sulauks įvertinimo! Žinomas vyras žiūrovams atskleis tikrą anglų klasikos receptą – tą, kurį daugelis tikrai norėtų išmokti paruošti namuose.  Laidoje – du skirtingi, bet vienodai viliojantys patiekalai, kuriuos žmonės dažnai renkasi valgyti restoranuose.
2025-04-25
REKLAMA
REKLAMA

Šie įdaryti kiaušiniai taps švenčių stalo pažiba: visi klaus recepto

Išaušo Velykų rytas, o kokios Velykos be kiaušinių? Vis dar ieškantiems, ką greitai ir lengvai pagaminti velykiniam stalui, į pagalbą atskuba TV3 žiniasklaidos grupės laidos „La maistas. Iššūkis“ viešnios – išbandykite įdarytų kiaušinių ir kiaušinių užtepėlės su krabų lazdelėmis receptus. Jie garantuotai taps šventinio stalo pažiba! Greitai ir lengvai paruošiami Velykų patiekalai – atsiraitokite rankoves ir kibkite į darbą.
2025-04-20

Originalus būdas sunaudoti po Velykų likusius kiaušinius: norėsis pakartoti ne tik per šventes

TV3 žiniasklaidos grupės laida „La maistas. Iššūkis“ šį sekmadienį, Velykų rytą, kvies praleisti kartu. Laidos vedėjai Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco ne tik pasidalins savo šventinėmis tradicijomis, bet ir atsakys į daugeliui rūpimą klausimą – ką daryti su kiaušiniais, kurių nuolat lieka po Velykų? Kaip juos panaudoti gudriai ir naujai, kad nereikėtų nieko išmesti, o taip pat džiugintų ir skonis? Laidos žiūrovai šventinį rytą išgirs ir apie gilias Velykų tradicijas bei papročius, kuriuos ...
2025-04-18

Parodė, kaip marginti kiaušinius vašku: pravers šiemet

Velykos jau visai ant nosies, tad TV3 žiniasklaidos grupės laidos „La maistas. Iššūkis“ tema – kiaušinių dažymas! Šįkart laidoje – tradicijų ir naujovių sandūra. Jei ieškote idėjų Velykoms – išbandykite šiuos kiaušinių dažymo būdus. Laidos viešnios parodė, kaip marginti kiaušinius tradiciniu būdu su vašku ir pademonstravo linksmą būdą, kuris patiks ir suaugusiems, ir vaikams – kiaušinių marginimą naudojant sodą.
2025-04-13
REKLAMA
REKLAMA

Naminiai sušiai: taip lengvai jų gaminti dar nebandėte

Šiandien TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „La maistas. Iššūkis“ – Japonijos skoniai. Daugelis pamėgtus japoniškos virtuvės patiekalus valgo tik restoranuose, tačiau juos paprasta pasigaminti patiems namuose – laidos svečiai dalijasi sušių su krevetėmis ir lašiša bei japoniškos Ramen sriubos su kiaulienos šonine receptais. Sušiai – tikra japoniškos virtuvės klasika.
2025-04-06

Šefas pasidalino japoniškos Ramen sriubos receptu: skanesnės dar nevalgėte

Šį sekmadienį TV3 žiniasklaidos grupės laida „La maistas. Iššūkis“ kvies nusikelti į tekančios saulės šalį – Japoniją. Daugelis japoniškus patiekalus dažniausiai užsisako restoranuose, tačiau juos galima patiems atkartoti namuose. Nedvejokite – pasigaminę juos namuose džiaugsitės ne tik tobulais skoniais, bet ir išleisite mažiau pinigų. Šįkart laidoje į kovą stoja du populiariausi japoniškos virtuvės patiekalai: sušiai ir ramenas.
2025-04-04

Burnoje tirpstantis jautienos karpačio: parodė, kaip lengvai pasigaminti namuose

Šį sekmadienį TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „La maistas. Iššūkis“ į kovą stojo du įmantrūs, tačiau nesunkiai namuose pagaminami patiekalai – sevičė ir karpačio. Pasigaminkite šiuos patiekalus namuose – žurnalistas, maisto entuziastas Tadas dalijasi jautienos karpačio su salierų traškučiais receptu, o „Stebuklinga mėta“ tinklaraštininkė Natalija siūlo išbandyti egzotišką krevečių sevičę.
2025-03-30
REKLAMA
REKLAMA

Taip paruošta žuvis tampa Lietuvos restoranų hitu: laikydamiesi šių taisyklių, lengvai pakartosite tą namuose

Šylant orams, ant stalo norisi matyti vis lengvesnius, neapsunkinančius patiekalus. Tačiau kuo pakeisti daugeliui pabodusias salotas? Restoranuose tokių įmantrių pasirinkimų – gausu, tačiau tam, kad kiekvieną savaitgalį nereikėtų išlaidauti, sekmadieniais išeitį siūlo TV3 žiniasklaidos grupės laida „La maistas.
2025-03-28

Jonas Nainys išdavė firminį mėsainių receptą: rašykitės iškart

Kartais norisi suvalgyti ką nors ne itin sveiko, tačiau daugelis renkasi greitą maistą užsisakyti į namus ir tenka išleisti nemažas sumas pinigų. Vis tik, tokį maistą lengvai galite pasigaminti namuose – TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „La maistas. Iššūkis“ Jonas Nainys-Jovani pasidalijo savo mėsainių receptu, o Kauno kebabinę „Kebabų kebabai“ atstovaujančios merginos Sandra ir Erika parodė, kaip pasigaminti skanų naminį kebabą.
2025-03-23

„Normalūs“ kebabai grįžo: parodė tokį, kurio kaina – vos 3 eurai

Mėsainis ir kebabas – du patiekalai, kuriuos bene dažniausiai renkamės po vakarėlių ar tuomet, kai norime sau leisti pasimėgauti ne pačiu sveikiausiu, tačiau tikrai nuodėmės vertu maistu. Visgi pastaruoju metu vis dažniau išgirstame apie išaugusias kebabų kainas.
2025-03-21
REKLAMA
REKLAMA

Taip skaniai ruoštos jautienos dar nevalgėte: norėsis pakartoti

Šį sekmadienį TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „La maistas. Iššūkis“ karaliavo tartarai – populiarus patiekalas, kurį daugelis valgo restoranuose, bet retai gamina patys. Laidos svečiai žinomas šalies šefas Gediminas Albrechtas ir „Armėniško skonio“ virtuvės šefas Arturas parodė, kaip pasigaminti tartarą namuose – nustebins ne tik skoniai, bet ir patiekalų kaina.
2025-03-16

Virtuvės šefas Gediminas paviešino savo kultinio tartaro receptą: nustebins ne tik skonis, bet ir kaina

Lietuvoje atsiranda ne tik vis daugiau gurmanų, bet ir savo įspūdingais skoniais užburiančių restoranų. O ir pastaruosiuose žmonės yra linkę užsisakyti tai, ko įprastai namie nevalgo. Tačiau, ką darytumėte, jei sužinotumėte, kad daugelio pamėgtus tartarus nėra taip sunku pasigaminti ir namuose? Ir dar – kur kas pigiau? Visa tai atskleis šio sekmadienio TV3 žiniasklaidos grupės laida „La maistas.
2025-03-14

Nepaprastas šokoladinio pyragėlio receptas: nustebins visą šeimą

Šio sekmadienio TV3 žiniasklaidos grupės laidos „La maistas. Iššūkis“ tema – šokoladas. Laidos svečiai Mykolas ir Laura dalijasi dviem gardžiais receptais – šokoladainio su sausainių gabalėliais ir „lava cake“ šokoladinių pyragėlių. Lava cake ir šokoladainis, dažnai sutinkamas brownie pavadinimu – du nuostabūs šokoladiniai desertai, kurie užburia ir savo skoniu, ir tekstūra.
2025-03-09
REKLAMA
REKLAMA

Moters dienai – tobulas Mykolo desertas: šiam šokoladainiui neatsispirs nė viena

Vis sparčiau artėjant Moters dienai, daugelis ima ieškoti būdų, kaip nustebinti savo brangiąsias, ar kokią šventę pačioms susikurti. Tad, nors gėlės ir pradžiugintų ne vieną, dar daugiau džiaugsmo suteikia rankų darbo dovanos. O ypač – tos, kurios savyje slepia… šokoladą. Būtent to išmokti pakvies šio sekmadienio TV3 žiniasklaidos grupės laida „La maistas.
2025-03-07

Išdavė skaniausią lietinių blynų tešlą: receptą verta turėti po ranka

Jau visai netrukus – Užgavėnės, o jos neįsivaizduojamos be svarbiausio atributo – blynų. TV3 žiniasklaidos grupės laidos „La maistas. Iššūkis“ svečiai dalijasi skaniausiais blynų receptais – išbandykite ir lietinius blynus, ir gardžius amerikietiškus blynelius. Blynus dažniausiai renkamės valgyti saldžius, tačiau daugelis nepelnytai užmiršta sūrias jų versijas – būtent tokias šįkart pristatys du maisto gaminimo entuziastai.
2025-03-02

Renata atskleidė tobulą blynų receptą: puikiai tiks Užgavėnėms

Užgavėnės be blynų tiesiog neįsivaizduojamos, todėl TV3 žiniasklaidos grupės laida „La maistas. Iššūkis“ sekmadienį pakvies šiai šventei ruoštis kartu. O kad Užgavėnės būtų tikrai sočios, išvysime dvi neįprastas blynų versijas. Blynus dažniausiai renkamės valgyti saldžius, tačiau daugelis nepelnytai užmiršta sūrias jų versijas – būtent tokias šįkart pristatys du maisto gaminimo entuziastai. Blynų istorija Pirmieji blynai Lietuvoje greičiausiai atsirado dar Viduramžiais.
2025-02-28
REKLAMA
REKLAMA

Tokių skanių makaronų dar nevalgėte: rašykitės receptą

Šiandien laida „La maistas. Iššūkis“ nukėlė į Italiją, o kas yra labiau itališko nei makaronai? Tobulus skonius galite susikurti patys namuose – išbandykite Rose Bolognese su grikių makaronais ir naminės lazanijos receptus. Pasta Bolognese (arba ragù alla bolognese) kilusi iš Bolonijos miesto Italijoje. Įdomu tai, kad originaliame recepte nebuvo pomidorų – padažas gardintas sultiniu. Tik vėliau pomidorai tapo neatsiejama šio padažo dalimi.
2025-02-23

Naminė Rugilės lazanija nepalieka abejingų: nustebins ir skonis, ir kaina

TV3 žiniasklaidos grupės laida „La maistas. Iššūkis“ kiekvieną sekmadienį žiūrovus kviečia išbandyti savo gebėjimus virtuvėje. Nuo populiariausių restoranų patiekalų iki tradicija tapusių lietuviškų valgių – laidos svečiai parodė, kad namuose pasigaminti tikrai galime viską. O šio savaitgalio laida taps tikra dovana itališkos virtuvės gerbėjams. Tegul namai pakvimpa Italija ir gardžiausiais jos skoniais! Šį sekmadienį žiūrovų laukia net dviejų itališkos virtuvės šedevrų paslaptys.
2025-02-21

Šis kugelio receptas sužavės visus: nekainuos net 2 eurų

Vasario 16-oji – visos Lietuvos šventė. Būdų ją paminėti yra daugybė, tačiau cepelinai ir kugelis neretai tampa neatsiejamu šios dienos elementu. Ir nors šių patiekalų mūsų šalies restoranuose gausu, tikriausiai visi sutiktų, kad skaniausi cepelinai ir kugelis yra ruošti namuose. Todėl šio sekmadienio TV3 žiniasklaidos grupės laida „La maistas.
2025-02-14
REKLAMA
REKLAMA

Šį desertą lengvai pagaminsite namuose: idealiai tiks Valentino dienai

Artėjant Valentino dienai, vis dažniau ieškoma desertų receptų. Jei ir jums pritrūko idėjų, kuo nustebinti mylimuosius, TV3 laidos „La maistas. Iššūkis“ viešnios dalijasi itališkos klasikos – tiramisu ir panakotos – receptais. Šio sekmadienio laidos tema – desertai. Agnė nustebino panakota su kokosais ir braškėmis, Vaiva – neįprasta lietuviška tiramisu versija. Laidoje viešnios parodė, kaip juos pasigaminti paprastai ir pigiai namuose.
2025-02-09

Tokio tiramisu dar neragavote: pasigaminsite vos už porą eurų

Jau visai ant nosies Valentino diena, kuri neįsivaizduojama be desertų. Pirkti juos restoranuose – nepigu, todėl šį sekmadienį TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ išvysite, kaip pasigaminti tobulus itališkus desertus vos už kelis eurus. Laidos viešnia Agnė parodys, kaip pasigaminti burnoje tirpstančią panakotą su kokosu ir braškėmis, o Vaiva nustebins lietuviška tiramisu versija.
2025-02-07

Taip kepta lašiša sužavės visus svečius: recepto prašys ne vienas

TV3 laida „La maistas. Iššūkis“ Naujus metus pasitiko pasikeitusi – nuo šiol laidos vedėjai Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco kviečia gaminti nebe tradicinius, o naujus ir madingus patiekalus. Laidos svečiai dalinsis patarimais ne tik apie tai, kaip pagaminti kuo skaniau, bet ir kaip juos gaminant sutaupyti.
2025-02-02
REKLAMA
REKLAMA

Išdavė tobulą lašišos receptą: nekainuos nė 5 eurų

Patiekalai be mėsos ant stalo turėtų atsidurti dažniau, tačiau neretai ima ir pritrūksta idėjų, o jų kainos restoranuose nedžiugina. Todėl šį sekmadienį TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ išvysime, kaip pasigaminti gardžius vegetariškus patiekalus – pastaruoju metu masiškai išpopuliarėjusį kalafioro steiką bei lietuvių pamiltą lašišos kepsnį.
2025-01-31

Išvydęs laidos svečio ūgį Gian Luca nesulaikė juoko: „Žmogau, čia yra nelegalu“

Lietuviai garsėja aukštaūgiais vyrais, o tuo tarpu italai – žemaūgiais. Iš Italijos kilęs „La maistas. Iššūkis“ vedėjas Gian Luca Demarco negalėjo atsistebėti, kai laidos svečiu tapo aukštaūgis Martynas. Gian Luca iškart ėmė juokauti, kad „La maistas. Iššūkis“ šįkart atrodys visai kitaip, nes virėjo ir „TikTok“ žvaigždės Martyno žiūrovai beveik nematys, tik judantį kūną. Kodėl? Nes Martynas daug aukštesnis už Gian Lucą.
2025-01-29

Pasigaminkite jaučio žandus namuose: idealiai tiks su bulvių koše

Naujus metus atsinaujinusi pasitikusi laida „La maistas. Iššūkis“ kviečia gaminti nebe tradicinius, o šiuolaikiškus ir madingus patiekalus, o laidos svečiai išduos, kaip tai padaryti ne tik gerai, bet ir pigiai. Šįkart laidos vedėjai Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco vertins socialinių tinklų žvaigždės kulinaro Martyno ir maisto tinklaraštininkės Eglės gamintus madingus patiekalus – jaučio žandus su bulvių piurė ir cezario salotas su krevetėmis.
2025-01-26
REKLAMA
REKLAMA

Cezario salotos su krevetėmis – 10 eurų pigiau nei restorane: kaip tiksliai jas pasigaminti namuose?

Ką valgysime pietums? O vakarienei? Tokia dilema kamuoja tikrai ne vieną. Restoranuose ją neretai padeda išspręsti salotos arba mėsos patiekalai. Deja, kainos, kurias pamatome meniu, neretai yra mažiau džiuginančios. Būtent todėl šį sekmadienį TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ išvysime, kaip pasigaminti abu – tikra klasika tapusias Cezario salotas bei minkštutėlius jaučio žandus.
2025-01-24

Šį desertą pamils net išrankiausi: skonis vertas 10 balų

Naujus metus atsinaujinusi pasitikusi laida „La maistas. Iššūkis“ kviečia gaminti nebe tradicinius, o šiuolaikiškus ir madingus patiekalus, o laidos svečiai išduos, kaip tai padaryti ne tik gerai, bet ir pigiai. Šios laidos tema – patiekalai iš kiaušinių. Tad šįkart laidos vedėjai Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco vertins du madingus patiekalus – Viktorijos gamintą izraelietišką šakšuką su chorizo dešra ir Sonatos lengvą it debesėlį pavlovą su mandarinais.
2025-01-19

Išdavė tobulą šonkaulių receptą: tiesiog tirps burnoje

TV3 laidos „La maistas. Iššūkis“ vedėjai Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco kviečia gaminti nebe tradicinius, o naujus ir madingus patiekalus bei dalinsis patarimais, kaip juos gaminant sutaupyti. Šį sekmadienį laidoje – nuo kaulo byrantys šonkauliukai ir jautienos steikas. Mėsos mylėtojams šie receptai tikrai patiks, o laidos svečiai pademonstravo, kaip lengvai restoranuose brangiai parduodamus patiekalus pigiai ir paprastai pasigaminti namuose.
2025-01-12
REKLAMA
REKLAMA

Tokios steiko kainos dar nematėte: užtruksite kelias minutes, o išleisite 7 kartus mažiau nei restorane

Naujus metus TV3 laida „La maistas. Iššūkis“ pasitiko atsinaujinusi. Nuo šiol Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco patys tapo vertintojais, o jų svečiai – maisto gamybą pamilę lietuviai, kurie moko restorano lygio patiekalus susikurti tiesiog namuose. Žiūrovai ne tik išgirs populiariausių patiekalų paslaptis, bet dar ir sužinos, kaip sutaupyti. Pavyzdžiui, ar nenorėtumėte pasilepinti steiku, kuris jums atsieitų net 7 kartus pigiau nei restorane? Būtent tą sužinosite šio sekmadienio laidoje.
2025-01-10

Parodė, kaip išvirti tobulą kiaušinį be lukšto: viskas paprasčiau nei galvojote

TV3 laida „La maistas. Iššūkis“ Naujus metus pasitinka pasikeitusi – nuo šiol laidos vedėjai Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco kvies gaminti nebe tradicinius, o naujus ir madingus patiekalus bei dalinsis patarimais, kaip juos gaminant sutaupyti. Kaip pastebi laidos vedėjai, turint šiek tiek kiekvienam lengvai perkandamų įgūdžių, visi galėtume patys pasigaminti tokius pat gardžius patiekalus, už kuriuos restoranuose permokame.
2025-01-05
Į viršų