Silkė su imbieru
- Ingredientai
8 vnt silpnai sūdytos Silkės;
150 ml 3% acto;
2 stiklinės vandens;
stiklinė cukraus;
6 svogūnai;
morka;
krieno šaknelė;
4 vienietai nemalto imbiero šaknelių;
prieskonių (garstyčių žirnelių, juodų pipirų žirnelių, lauro lapų).- Gaminimas
-
Nedarinėtą silkę sutvarkyti: atpjauti galvą ir uodegą, nuimti odelę, supjaustyti gabalėliais. Morką supjaustome šiaudėliais, svogūnus - žiedais, krienus ir imbierą - kubeliais . Į stiklinį indą dedame sluoksnį daržovių, barstome prieskonių, paskui dedame sluoksnį silkės. Taip sluoksniuojama iki indo viršaus. Apatinis ir viršutinis sluoksnis turi būti daržovių, ant jų dar pabarstoma prieskonių. Visa tai užpilama tokiu mišiniu: vandenį užvirinti su actu ir cukrumi, atvėsinti. Silkę palikti marinate porai dienų laikant šaldytuve.
Gairės: Silkė su imbieru, actas, vanduo, cukrus, svogūnai, morka, krieno šaknelė, nemalto imbiero šaknelė.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Kriauklės su įdaru
| Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Berkite į kiaurasamtį, dėkite šiek tiek sviesto. Įdarui... |
Makaronai su krevetėmis, ikrais ir pelėsiniu sūriu
| Į verdantį sūdytą vandenį sudėti spagečius, kad jie nesuliptų, įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus. Virti apie... |
Makaronai su krevetėmis
| Iškepkite krevetes: ant vidutinės-aukštos ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Sudėkite... |
Makaronų salotos su žuvimi
| Padažui: 200 ml neriebaus majonezo, 100ml natūralaus jogurto, ½ šaukštelio kario, druskos,... |
Farširuota Kalėdinė lydeka
| Pirmiausia nuskutame ir išdarinėjame lydeką, po to nukerpame pelekus. Odą pradėti lupti nuo galvos (pilvo... |
Tradicinis keptas karpis Kūčioms
| Nuskustą ir išdarinėtą karpį supjaustyti gabaliukais, įtrinti druska, prieskoniais, apibarstyti miltais ir... |
Netradicinė lydeka
| Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... |
Vyniotinis su špinatais ir lašiša
| Šaldytus špinatus pamerkti į šaltą vandenį. Kai atitirps, gerai nuspausti ir susmulkinti... |


