Silkė su imbieru

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

8 vnt silpnai sūdytos Silkės;
150 ml 3% acto;
2 stiklinės vandens;
stiklinė cukraus;
6 svogūnai;
morka;
krieno šaknelė;
4 vienietai nemalto imbiero šaknelių;
prieskonių (garstyčių žirnelių, juodų pipirų žirnelių, lauro lapų).

Gaminimas

Nedarinėtą silkę sutvarkyti: atpjauti galvą ir uodegą, nuimti odelę, supjaustyti gabalėliais. Morką supjaustome šiaudėliais, svogūnus - žiedais, krienus ir imbierą - kubeliais . Į stiklinį indą dedame sluoksnį daržovių, barstome prieskonių, paskui dedame sluoksnį silkės. Taip sluoksniuojama iki indo viršaus. Apatinis ir viršutinis sluoksnis turi būti daržovių, ant jų dar pabarstoma prieskonių. Visa tai užpilama tokiu mišiniu: vandenį užvirinti su actu ir cukrumi, atvėsinti. Silkę palikti marinate porai dienų laikant šaldytuve.

Gairės: Silkė su imbieru, actas, vanduo, cukrus, svogūnai, morka, krieno šaknelė, nemalto imbiero šaknelė.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

Silkė pataluose
Vyniotinis su špinatais ir lašiša
 
 
 
Kriauklės su įdaru

Kriauklės su įdaru

2 2 2 2 2

 

Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Berkite į kiaurasamtį, dėkite šiek tiek sviesto. Įdarui...

Gairės: Kriauklių formos makaronai, krabų piršteliai, druska, sviestas, pomidorai, česnakas, petražolė, lydekos filė.

 
Makaronai su krevetėmis, ikrais ir pelėsiniu sūriu

Makaronai su krevetėmis, ikrais ir pelėsiniu sūriu

2 2 2 2 2

 

Į verdantį sūdytą vandenį sudėti spagečius, kad jie nesuliptų, įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus. Virti apie...

Gairės: Spagečiai, krevetės, grietinė, pelėsinis sūris, vištienos sultinys, raudonieji ikrai, pipirai, druska.

 
Makaronai su krevetėmis

Makaronai su krevetėmis

1 1 1 2 2

 

Iškepkite krevetes: ant vidutinės-aukštos ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Sudėkite...

Gairės: makaronai, krevetės, aliejus, svogūnas, baltas vynas, grietinėlė, druska, pipirai, petražolės.

 
Makaronų salotos su žuvimi

Makaronų salotos su žuvimi

1 1 1 1 2

 

Padažui: 200 ml neriebaus majonezo, 100ml natūralaus jogurto, ½ šaukštelio kario, druskos,...

Gairės: Maži makaronai, rūkyta žuvis, obuoliai, agurkas, batonas, krapai, svogūnų laiškai.

 
Farširuota Kalėdinė lydeka

Farširuota Kalėdinė lydeka

1 1 1 1 2

 

Pirmiausia nuskutame ir išdarinėjame lydeką, po to nukerpame pelekus. Odą pradėti lupti nuo galvos (pilvo...

Gairės: Farširuota Kalėdinė lydeka, morkos, svogūnas, batonas, kiaušiniai, pienas, nerūkyti lašiniai, baltieji pipirai, druska.

 
Tradicinis keptas karpis Kūčioms

Tradicinis keptas karpis Kūčioms

1 1 1 1 1

 

Nuskustą ir išdarinėtą karpį supjaustyti gabaliukais, įtrinti druska, prieskoniais, apibarstyti miltais ir...

Gairės: Tradicinis keptas karpis Kūčioms, kvietiniai miltai, aliejus, juodieji pipirai, raudonėliai, druska, džiūvėsėliai malti.

 
Netradicinė lydeka

Netradicinė lydeka

2 2 2 2 2

 

Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene...

Gairės: Netradicinė lydeka, žuvis, filė, pienas, batonas, kiaušiniai, druska, krakmolas, lašiniai.

 
Vyniotinis su špinatais ir lašiša

Vyniotinis su špinatais ir lašiša

1 1 1 1 1

 

Šaldytus špinatus pamerkti į šaltą vandenį. Kai atitirps, gerai nuspausti ir susmulkinti...

Gairės: vyniotinis, lašiša, špinatai, varškė, kiaušiniai, pomidorai.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų