Silkė su imbieru
- Ingredientai
8 vnt silpnai sūdytos Silkės;
150 ml 3% acto;
2 stiklinės vandens;
stiklinė cukraus;
6 svogūnai;
morka;
krieno šaknelė;
4 vienietai nemalto imbiero šaknelių;
prieskonių (garstyčių žirnelių, juodų pipirų žirnelių, lauro lapų).- Gaminimas
-
Nedarinėtą silkę sutvarkyti: atpjauti galvą ir uodegą, nuimti odelę, supjaustyti gabalėliais. Morką supjaustome šiaudėliais, svogūnus - žiedais, krienus ir imbierą - kubeliais . Į stiklinį indą dedame sluoksnį daržovių, barstome prieskonių, paskui dedame sluoksnį silkės. Taip sluoksniuojama iki indo viršaus. Apatinis ir viršutinis sluoksnis turi būti daržovių, ant jų dar pabarstoma prieskonių. Visa tai užpilama tokiu mišiniu: vandenį užvirinti su actu ir cukrumi, atvėsinti. Silkę palikti marinate porai dienų laikant šaldytuve.
Gairės: Silkė su imbieru, actas, vanduo, cukrus, svogūnai, morka, krieno šaknelė, nemalto imbiero šaknelė.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Obuolių ir silkės salotos
| Silke susmulkiname norimo dydžio (geriausiai būtų pjauti skersai kas 0,5cm), supjaustome nuluptą ir be sėklų obuolį,... |
Agurkai su krabų lazdelėmis
| Virtus ryžius sumaišome su virtais smulkiai supjaustytais kiaušiniais, krabų lazdelėmis, susmulkintais... |
Kepta lydeka
| Paruoštą lydeką nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, jeigu turite žuvies prieskoniais. Lydeką sudėkite į... |
Makaronai su cukinijomis ir krevetėmis
| Įkaitintame aliejuje apkepti česnaką (~1 min). Suberti cukinijas ir kepti, kol gražiai apkeps. Suberti krevetes ir... |
Lašiša su agurkais ir krapais
| Orkaitę įkaitinti iki 230º C. Į kepimo indą supilti aliejų. Lašišos gabalus pabarstyti druska... |
Žuvies užkepėlė
| Bulves smulkiai supjaustom, sumaišom su prieskoniais, apšlakstom aliejumi ir dedam į skardą, ant... |
Žuvies apkepas
| Gaminimas: Žuvį ištrinti žuvies prieskoniais, supjaustyti kiekvieną į tris dalis ir truputėlį apkepti... |
Makaronai su lašiša
| Makaronus išverdame, kol verda makaronai susipjaustome lašišą ir krapukus. Išvirtus... |
Gardusis žuvies patiekalas
| Žuvies file supjaustome ir palaikome su prieskoniais. Žuvį galima vartoti kokią jus mėgstate. Kiaušinius... |
Netradicinė lydeka
| Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... |
Žuvies filė ,,pataluose"
| Pirmiausia pasiruošti žuvies filė. ištrinti su prieskoniais.Kokius rinktis - jau priklauso nuo jūsų.... |
Lydekai paliepus
| Upėtakį suprieskoniaujam su žuvies prieskoniais sumaišytais su žiupsneliu juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų, bei... |
Kepta menkė tešloje
| Menkė supjaustoma gabalėliais ir ištrinama prieskoniais, bei česnaku. Kiaušiniai išplakami,... |
Apelsinų skonio upėtakis
| Sumaišyti visus marinatui skirtus produktus, išskyrus aliejų, ir pavirti. Kai šiek tiek... |
Pievagrybiais įdarytas karpis
| Išdarinėta žuvis nuplaunama ir, įtrynus druska palaikoma 30 minučių. Įdarui nuplauti pievagrybiai smulkiai... |


