Silkė su imbieru
- Ingredientai
8 vnt silpnai sūdytos Silkės;
150 ml 3% acto;
2 stiklinės vandens;
stiklinė cukraus;
6 svogūnai;
morka;
krieno šaknelė;
4 vienietai nemalto imbiero šaknelių;
prieskonių (garstyčių žirnelių, juodų pipirų žirnelių, lauro lapų).- Gaminimas
-
Nedarinėtą silkę sutvarkyti: atpjauti galvą ir uodegą, nuimti odelę, supjaustyti gabalėliais. Morką supjaustome šiaudėliais, svogūnus - žiedais, krienus ir imbierą - kubeliais . Į stiklinį indą dedame sluoksnį daržovių, barstome prieskonių, paskui dedame sluoksnį silkės. Taip sluoksniuojama iki indo viršaus. Apatinis ir viršutinis sluoksnis turi būti daržovių, ant jų dar pabarstoma prieskonių. Visa tai užpilama tokiu mišiniu: vandenį užvirinti su actu ir cukrumi, atvėsinti. Silkę palikti marinate porai dienų laikant šaldytuve.
Gairės: Silkė su imbieru, actas, vanduo, cukrus, svogūnai, morka, krieno šaknelė, nemalto imbiero šaknelė.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais
| Lašišų filė pašlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite druska bei maltais pipirais. Sterko filė... |
Jūros lydeka su "PIK NIK" sūrio lazdelėmis
| Jūros lydekos file su oda, jei norime tai susipjaustome smulkiau, bet šiaip galima ir nesmulkintą... |
Farširuotas karpis
| Nulupti oda nuo pilvo. Užmarinuoti ją (pipirai, druska, žuvies prieskoniai). Galima palikti nakčiai. Mėsą atskirti... |
Maskvietiškas žuvies apkepas
| Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir pačirškinkite svieste tol, kol dailiai pagels. Žuvies file... |
Žuvienė su bulvėmis
| Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, susmulkinkite morkas ir petražolės šaknis. Daržoves apkepinkite svieste.... |
Krevetės ananase
| Ananasą išplauti ir gražiai išpjauti vidų, žievelę palikite sveiką. Išpjautą vidų ir nuluptą... |
Kepti kalmarų žiedai
| Keptuveje įkaitinti aliejų,dubenyje sumaišyti miltus,išplaktą kiaušinį, majonezą, druską,... |
Įdaryti kalmarai
| Išvalome kalmarus ir apviriname pasūdytame vandenyje. Pagaminame įdarą: menkės filė, svogūną ir virtus... |
Salotos su karališkomis krevetėmis
| Suplėšom salotų lapus, saliero lapus, špinatus ir sudedame į lėkštę. Supjaustom ridiką (kaip... |
Silkė pataluose
| Virtus burokus sutarkuojame, dedame į pasirinktos formos dugną, pabarstome druska ir tepame sluoksniu majonezo,... |
Žuvies salotos
| Sūdytame vandenyje išviriame makaronus. Žuvį supjaustome mažais gabalėliais. Nulupame ir supjaustome... |
Krevečių salotos su kriaušėmis
| Krevetes perpilkite šaltu vandeniu ir nusausinkite. Nuplautas ir nuluptas kriaušes supjaustykite... |
Tuno salotos
| Kietai išvirkite kiaušinius. Nuplaukite ir nusausinkite salotų lapus, suplėšykite juos... |
Krevetės su šonine
| Krevetes atšildyti šaltame vandenyje, rūpestingai nusausinti. Šoninės griežinėlius suvynioti... |
Lašišos filė apelsinų sultyse
| Lašišos filė supjaustyti į 4 dalis. Į indą supilti apelsinų sultis, cukrų ir sojos padažą,... |


