Ingredientai
8 vnt silpnai sūdytos Silkės;
150 ml 3% acto;
2 stiklinės vandens;
stiklinė cukraus;
6 svogūnai;
morka;
krieno šaknelė;
4 vienietai nemalto imbiero šaknelių;
prieskonių (garstyčių žirnelių, juodų pipirų žirnelių, lauro lapų).
Gamyba
Nedarinėtą silkę sutvarkyti: atpjauti galvą ir uodegą, nuimti odelę, supjaustyti gabalėliais. Morką supjaustome šiaudėliais, svogūnus - žiedais, krienus ir imbierą - kubeliais . Į stiklinį indą dedame sluoksnį daržovių, barstome prieskonių, paskui dedame sluoksnį silkės. Taip sluoksniuojama iki indo viršaus. Apatinis ir viršutinis sluoksnis turi būti daržovių, ant jų dar pabarstoma prieskonių. Visa tai užpilama tokiu mišiniu: vandenį užvirinti su actu ir cukrumi, atvėsinti. Silkę palikti marinate porai dienų laikant šaldytuve.