Silkė pataluose
- Ingredientai
5 virtų kiaušiniai;
3 virti burokėliai;
1 didesnis svogūnas;
4 vnt. silkės filė;
majonezas;
druska;
pipirai;
žalumynai papuošimui.- Gaminimas
-
Virtus burokus sutarkuojame, dedame į pasirinktos formos dugną, pabarstome druska ir tepame sluoksniu majonezo, dedame kiaušinių trynius, kiaušinių baltymus, pabarstome druska, pipirais ir vėl tepame sluoksnį majonezo. Po to sudedame sutarkuotas morkas, pabarstome druska, tepame majonezu, dedame smulkiai supjaustytą svogūną ir ant viršaus supjaustytą silkę, pabarstome pipirais. Dedame nakčiai į šaldytuvą. Kitą dien` gražiai išverčiame ir papuošiame žalumynais.
Gairės: virti kiaušiniai, burokėliai, svogūnas, silkės filė, majonezas, pipirai, žalumynai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
Makaronai su krevetėmis, ikrais ir pelėsiniu sūriu
| Į verdantį sūdytą vandenį sudėti spagečius, kad jie nesuliptų, įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus. Virti apie... |
Makaronai su krevetėmis
| Iškepkite krevetes: ant vidutinės-aukštos ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Sudėkite... |
Makaronų salotos su žuvimi
| Padažui: 200 ml neriebaus majonezo, 100ml natūralaus jogurto, ½ šaukštelio kario, druskos,... |
Farširuota Kalėdinė lydeka
| Pirmiausia nuskutame ir išdarinėjame lydeką, po to nukerpame pelekus. Odą pradėti lupti nuo galvos (pilvo... |
Tradicinis keptas karpis Kūčioms
| Nuskustą ir išdarinėtą karpį supjaustyti gabaliukais, įtrinti druska, prieskoniais, apibarstyti miltais ir... |
Silkė su imbieru
| Nedarinėtą silkę sutvarkyti: atpjauti galvą ir uodegą, nuimti odelę, supjaustyti gabalėliais. Morką supjaustome... |
Netradicinė lydeka
| Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... |
Vyniotinis su špinatais ir lašiša
| Šaldytus špinatus pamerkti į šaltą vandenį. Kai atitirps, gerai nuspausti ir susmulkinti... |

