Silkė pataluose

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

5 virtų kiaušiniai;
3 virti burokėliai;
1 didesnis svogūnas;
4 vnt. silkės filė;
majonezas;
druska;
pipirai;
žalumynai papuošimui.

Gaminimas

Virtus burokus sutarkuojame, dedame į pasirinktos formos dugną, pabarstome druska ir tepame sluoksniu majonezo, dedame kiaušinių trynius, kiaušinių baltymus, pabarstome druska, pipirais ir vėl tepame sluoksnį majonezo. Po to sudedame sutarkuotas morkas, pabarstome druska, tepame majonezu, dedame smulkiai supjaustytą svogūną ir ant viršaus supjaustytą silkę, pabarstome pipirais. Dedame nakčiai į šaldytuvą. Kitą dien` gražiai išverčiame ir papuošiame žalumynais.

Gairės: virti kiaušiniai, burokėliai, svogūnas, silkės filė, majonezas, pipirai, žalumynai.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

Silkė su imbieru
 
 
 
Makaronai su krevetėmis, ikrais ir pelėsiniu sūriu

Makaronai su krevetėmis, ikrais ir pelėsiniu sūriu

2 2 2 2 2

 

Į verdantį sūdytą vandenį sudėti spagečius, kad jie nesuliptų, įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus. Virti apie...

Gairės: Spagečiai, krevetės, grietinė, pelėsinis sūris, vištienos sultinys, raudonieji ikrai, pipirai, druska.

 
Makaronai su krevetėmis

Makaronai su krevetėmis

1 1 1 2 2

 

Iškepkite krevetes: ant vidutinės-aukštos ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Sudėkite...

Gairės: makaronai, krevetės, aliejus, svogūnas, baltas vynas, grietinėlė, druska, pipirai, petražolės.

 
Makaronų salotos su žuvimi

Makaronų salotos su žuvimi

1 1 1 1 2

 

Padažui: 200 ml neriebaus majonezo, 100ml natūralaus jogurto, ½ šaukštelio kario, druskos,...

Gairės: Maži makaronai, rūkyta žuvis, obuoliai, agurkas, batonas, krapai, svogūnų laiškai.

 
Farširuota Kalėdinė lydeka

Farširuota Kalėdinė lydeka

1 1 1 1 2

 

Pirmiausia nuskutame ir išdarinėjame lydeką, po to nukerpame pelekus. Odą pradėti lupti nuo galvos (pilvo...

Gairės: Farširuota Kalėdinė lydeka, morkos, svogūnas, batonas, kiaušiniai, pienas, nerūkyti lašiniai, baltieji pipirai, druska.

 
Tradicinis keptas karpis Kūčioms

Tradicinis keptas karpis Kūčioms

1 1 1 1 1

 

Nuskustą ir išdarinėtą karpį supjaustyti gabaliukais, įtrinti druska, prieskoniais, apibarstyti miltais ir...

Gairės: Tradicinis keptas karpis Kūčioms, kvietiniai miltai, aliejus, juodieji pipirai, raudonėliai, druska, džiūvėsėliai malti.

 
Silkė su imbieru

Silkė su imbieru

2 2 2 2 2

 

Nedarinėtą silkę sutvarkyti: atpjauti galvą ir uodegą, nuimti odelę, supjaustyti gabalėliais. Morką supjaustome...

Gairės: Silkė su imbieru, actas, vanduo, cukrus, svogūnai, morka, krieno šaknelė, nemalto imbiero šaknelė.

 
Netradicinė lydeka

Netradicinė lydeka

2 2 2 2 2

 

Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene...

Gairės: Netradicinė lydeka, žuvis, filė, pienas, batonas, kiaušiniai, druska, krakmolas, lašiniai.

 
Vyniotinis su špinatais ir lašiša

Vyniotinis su špinatais ir lašiša

1 1 1 1 1

 

Šaldytus špinatus pamerkti į šaltą vandenį. Kai atitirps, gerai nuspausti ir susmulkinti...

Gairės: vyniotinis, lašiša, špinatai, varškė, kiaušiniai, pomidorai.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų