Silkė pataluose
- Ingredientai
5 virtų kiaušiniai;
3 virti burokėliai;
1 didesnis svogūnas;
4 vnt. silkės filė;
majonezas;
druska;
pipirai;
žalumynai papuošimui.- Gaminimas
-
Virtus burokus sutarkuojame, dedame į pasirinktos formos dugną, pabarstome druska ir tepame sluoksniu majonezo, dedame kiaušinių trynius, kiaušinių baltymus, pabarstome druska, pipirais ir vėl tepame sluoksnį majonezo. Po to sudedame sutarkuotas morkas, pabarstome druska, tepame majonezu, dedame smulkiai supjaustytą svogūną ir ant viršaus supjaustytą silkę, pabarstome pipirais. Dedame nakčiai į šaldytuvą. Kitą dien` gražiai išverčiame ir papuošiame žalumynais.
Gairės: virti kiaušiniai, burokėliai, svogūnas, silkės filė, majonezas, pipirai, žalumynai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
Obuolių ir silkės salotos
| Silke susmulkiname norimo dydžio (geriausiai būtų pjauti skersai kas 0,5cm), supjaustome nuluptą ir be sėklų obuolį,... |
Agurkai su krabų lazdelėmis
| Virtus ryžius sumaišome su virtais smulkiai supjaustytais kiaušiniais, krabų lazdelėmis, susmulkintais... |
Kepta lydeka
| Paruoštą lydeką nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, jeigu turite žuvies prieskoniais. Lydeką sudėkite į... |
Makaronai su cukinijomis ir krevetėmis
| Įkaitintame aliejuje apkepti česnaką (~1 min). Suberti cukinijas ir kepti, kol gražiai apkeps. Suberti krevetes ir... |
Lašiša su agurkais ir krapais
| Orkaitę įkaitinti iki 230º C. Į kepimo indą supilti aliejų. Lašišos gabalus pabarstyti druska... |
Žuvies užkepėlė
| Bulves smulkiai supjaustom, sumaišom su prieskoniais, apšlakstom aliejumi ir dedam į skardą, ant... |
Žuvies apkepas
| Gaminimas: Žuvį ištrinti žuvies prieskoniais, supjaustyti kiekvieną į tris dalis ir truputėlį apkepti... |
Makaronai su lašiša
| Makaronus išverdame, kol verda makaronai susipjaustome lašišą ir krapukus. Išvirtus... |
Gardusis žuvies patiekalas
| Žuvies file supjaustome ir palaikome su prieskoniais. Žuvį galima vartoti kokią jus mėgstate. Kiaušinius... |
Netradicinė lydeka
| Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... |
Žuvies filė ,,pataluose"
| Pirmiausia pasiruošti žuvies filė. ištrinti su prieskoniais.Kokius rinktis - jau priklauso nuo jūsų.... |
Lydekai paliepus
| Upėtakį suprieskoniaujam su žuvies prieskoniais sumaišytais su žiupsneliu juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų, bei... |
Kepta menkė tešloje
| Menkė supjaustoma gabalėliais ir ištrinama prieskoniais, bei česnaku. Kiaušiniai išplakami,... |
Apelsinų skonio upėtakis
| Sumaišyti visus marinatui skirtus produktus, išskyrus aliejų, ir pavirti. Kai šiek tiek... |
Pievagrybiais įdarytas karpis
| Išdarinėta žuvis nuplaunama ir, įtrynus druska palaikoma 30 minučių. Įdarui nuplauti pievagrybiai smulkiai... |

