Paukštiena - lengvai virškinama mėsa, turtinga baltymų. Ją mėgsta visi: ir vaikai, ir suaugusieji bei senyvo amžiaus žmonės.
Paukštieną lengva skaniai ir greitai pagaminti. Prieš naudojant patartina nuimti odą, nes joje gausu cholesterolio. Ypač maistinga balta krūtinėlės mėsa.
Šiam patiekalui reikės:
500 g vištienos filė, indelis konservuotų ananasų, juodųjų pipirų, druskos, 4 šaukštai vynuogių acto, 2 šaukštai cukraus, keli šaukštai krakmolo.
Vištieną supjaustome šiaudeliais, pabarstome druska, pipirais ir užpilame keliais šaukštais sojos padažo, sumaišome ir palaikome šaldytuve 20 min. Apvoliotą krakmole vištieną kepame aliejuje 10 min., kol iškeps. Vynuogių actą, sojos padažą, 100 g ananasų sulčių, ananasų gabaliukus 5 min. pakaitiname, pabaigoje įdedame krakmolo.
Užpylame padažą su ananasais ant vištienos, patiekiame su ryžiais.