Violetos gerbėjos uždavė klausimą: „Ar valgote mėsą, pieno produktus? Juk tai valgyti dabar nemadinga“. V. Repčenkaitė savo atsakymais sutiko pasidalinti ir su naujienų portalo tv3.lt skatytojais.
„Aš esu atsirišusi absoliučiai nuo visų madų, dėl to, kad turiu labai vertingų žinių apie mūsų mitybą. Mano žinios prisikaupė dėka mano mokytojo – indų kilmės ajurvedos meistro.
Žiniomis mes dalinamės retritų metu, nes mityba yra vienas svarbiausių aspektų, kuris įtakoja mūsų fizinę būseną, sveikatą ir net mūsų charakterį. Retritų metu mes labai daug dėmesio skiriame mitybai, nes maistas gali būti vaistas, gali būti ir nuodas“, – pasakojo Violeta Repčenkaitė.
Atsisakė mėsos
„Mėsos aš nevalgau, ir niekada man nesinorėjo raudonos mėsos. Dar būnant vaiku man būdavo egzekucija, kada pasodindavo prie stalo ir reikėdavo valgyti mėsą. Nuo labai anksti mums leido rinktis, nes buvo neįmanoma versti, nei kažkaip susitarti dėl mėsos.
Vištiena atkrito po mano paskutinio retrito. Įdomiausia tai, kad lygiai tas pats atsitiko su alkoholiu. Po vieno iš mano retritų prieš ketverius metus visiškai atkrito alkoholis. Taip nutinka ir nemažai žmonių. Mano artima draugė, kuri viešėjo praeitą savaitgalį pas mane, sakė: „taurė buvo paskutinė“. Prieš tris metus ji buvo mano retrite ir tai buvo sprendimas priimtas visam gyvenimui“, – toliau pasakojo moteris.
Violeta valgo pagal savo došas
„Po kiekvieno retrito kažkas atkrenta, tai man po pastorojo visiškai atkrito vištiena. Jau ilgą laiką man kažkaip nesinorėjo, bet žuvis dar pasiliko. Mano mitybos pagrindiniai principai eina iš ajurvedinės mitybos. Dabar nevalgau ir vištienos, mano mityba yra vegetariška, tačiau kartais valgau žuvį. Mano mityba yra pagal ajurvedos principus, valgau pagal savo došas. Kiekvienas žmogus yra sudarytas iš gamtos elementų ir tam tikri elementai yra daugiau aktyvūs kiekviename žmoguje“, – savo mitybos įpročius atskleidė V. Repčenkaitė.
„Labai dažnai manęs moterys klausia, kaip sužinoti savo došą. Yra nemažai informacijos internete, bet taip tiksliai jums pasakys tik tie žmonės, kurie studijuoja ir išmano ajurvedą. Turėdama ilgametę patirtį aš taip pat galiu pasakyti žmogaus došą, bet ji gali būti ne šimtu procentu taisyklinga.
Aš turiu savo ajurvedos mokytojus, kurie atvyksta į retritus ir moterims tiksliai nustato došas, nes kartais kažkuri doša būna apgaulingai pasislėpusi. Žinant savo, vaikų došą, aš galiu ant stalo patiekti produktus ir maistą, kuris bus mums visiems vaistas“, – kalbėjo žinoma moteris.
Mitybos įpročiai gali lemti žmogaus charakterį
„Įsivaizduokite, kad žmogus turi išbalansuotą ugnį ir ant viršaus pila žibalą, jis nežino, kad turi daug ugnies ir jis toliau vartoja produktus kaip kavą, ji yra labai karštas produktas, pomidorus, pomidorų sriubą, burokėlius. Toliau jis sėkmingai vartoja tai, kas jam yra nerekomenduojama. Dėl to mes pamatę tokį žmogų sakysime koks nervuotas, isterikas, bet viso labo jo sistemoje yra išbalansuota ugnis.
Jis savo charakterio savybes galėtų šlifuoti rinkdamasis taisyklingą maistą – ne vieną dieną, bet tai turėtų būti įprotis. Žmogus keisdamas gyvenimo būdą keičia ir savo charakterį. Maistas yra be galo svarbus. Taip mes galime padėti savo artimiesiems ir vaikams“, – atskleidžia Violeta.
Netinkama mityba vėliau ar anksčiau stipriai atsilieps
„Tai be galo svarbu, tai vadinama savęs pažinimo keliu, suvokti iš ko sudaryta mūsų sistema, kokius produktus mums reikėtų vartoti, kokių produktų reikėtų vengti. Galvojame, na ir kas, gyvenu vieną kartą, čia šio truputi, man patinka – visą tai anksčiau ar vėliau atsilieps ir išeis per kažkokią ligą ar tam tikrus dalykus. Jeigu nervuotas žmogus vairuoja, tuoj pat gali padaryti avariją.
Pasižiūrėjus retrospektyviai ką valgė, kaip elgėsi, tikrai galėjo išvengti tam tikrų dalykų ir sau nepakenkti.
Dėl to aš labai kviečiu žmones atsigręžti į save ir žengti sąmoningumo link“, – kvietė kardinaliai mitybos įpročius pakeitusi V. Repčenkaitė.
„Mes visada pusryčiaujame šeimoje, pietūs turi būti sotūs, o vakarienė lengva ir kuo anksčiau, būtinai bent tris valandas iki miego. Vakarienei dažniausiai renkamės sriubas. Mityba turi būti pilnavertė.
Beje, aš nevengiu pieno produktų: graikiško jogurto ir pieno, tačiau, jeigu pieną išgersi šaltą iš šaldytuvo, rezultatas bus nekoks, nes šaltas pienas yra nuodas, bet pašildytas pienas su šafranu, ciberžole tampa vaistu“, – savo valgymo racioną atskleidė Violeta Repčenkaitė.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!