• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Parduotuvėje atsiradus rabarbarams, norėjau kepti trapios tešlos pyragą su rabarbarais ir varške. Kiek pagalvojus persigalvojau. Tokius pyragus daug kas kepa. Todėl dabar juoką kelia alternatyva, kurią pasirinkau: varškės apkepas su rabarbarais - tokius, matyt, kepa visi. Kaip ir prieš tai minėtus pyragus.

Vis tik, tai turėjo būti skanūs, sveiki ir nepiktybiniai pietūs. Tokie ir buvo.

REKLAMA
REKLAMA

Gaminau iš:


  • 2 pokučių liesos varškės (po 180g

  • 250g rabarbarų

  • kiaušinio

  • dviejų šaukštų manų kruopų

  • galima dėti cukraus (aš naudojau šiek tiek saldiklio)


 

REKLAMA

Procesas:

Rabarbarus nulupam, supjaustom gabaliukais, dedam į dunebėlį, užpilam verdančiu vandeniu, dedam cukraus (arba jo pakaitalo). Paliekam pusvalandžiui. (rubeje, po to skystį labai skanu išgerti).

Kitam dubeny sumaišom varškę su kiaušiniu, manų kruopom, pusę stiklinės skysčio iš rabarbarų dubenio, išgrėbiam rabarbarus, viską sumaišom.

REKLAMA
REKLAMA

Indą ištepam šiek tiek sviestuko, pabarstom džiūvėsėliais. Pilam pasiruoštą apkepo masę, kepam 175C karščio orkaitėj kol gražiai abskrunda. Nepastebėjau, kada tai įvyko, kepiau gal valandėlę.

Štai ir viskas. Rūgštus, gaivus apkepėlis. Man buvo labai skanu su braškiniu jogurtu.

O ir sąžinė negraužia po tokių pietų. Visas apkepas ~500kcal.



Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų