• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Receptas skirtas tiems, kurie išmėgino sūrio ledus arba bent norėjo tai padaryti, nors šiuo atveju kiek ekscentriškai atrodo tik drebučiai iš pomidorų ir į vaisių salotas maišomas avokadas.

REKLAMA
REKLAMA

Tai iš tiesų labai skani, maistinga, sveikatinga ir karštiems orams pritaikyta sriuba. Kas buvo Ispanijoje, gavo tuo įsitikinti. Tad jei mėgstate šaltus patiekalus ir jaučiate turįs eksperimentuotojo dvasią, išmėginkite ir čia siūlomą desertą.  

REKLAMA

Vaisių “gazpacho” gaminamas iš dviejų sudėtinių elementų - pomidorų drebučių ir vaisių salotų. Pomidorų drebučiams reikia 300 g šviežios pomidorų tyrės, 100 g cukraus, 50 g apelsinų sulčių, 7,5 g želatinos. Vaisių salotoms sunaudojama apie 100 g avokado ir apie 500 g šviežių (sic!) vaisių: mango (kurį galima pakeisti papaja arba kuo nors paprastesniu, kad ir įdėti daugiau persikų), persikų, obuolių, ananaso. Sirupui virti reikės šviežiai išspaustų žaliųjų citrinų ir apelsinų sulčių (sunaudojame po vieną iš šių citrusinių), 100 g tamsaus cukranendrių cukraus. Pagardinimui tinka šalavijo arba mėtų lapai.

REKLAMA
REKLAMA

Iš pradžių su trupučiu šalto vandens pamerkiama brinkti želatina. Kol ji brinksta, pavirinami vandenyje ir nulupami gerai prinokę pomidorai. Kiek jų turi būti, priklausys nuo pomidorų dydžio ir jų  konsistencijos. Orientuokitės į tai, kad pagal originalų receptą patiekalui reikia 300 g pomidorų tyrės, kuri gaunama sutrynus pomidorieną, likusią išėmus sėklyną. Pomidorų masė trinama mikseryje su cukrumi (100 g) ir 50 g šviežiai spaustų apelsinų sulčių.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į plaktuvu plakamą tyrę supilama verdančio vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpinta išbrinkusi želatina. Išmaišius želatiną tyrė išpilstoma į plačias deserto taures arba dubenėlius ir paliekama stingti per naktį virtuvėje ant stalo, ant palangės arba, jei yra vietos, šaldytuve.

Vaisių salotos ruošiamos, kai tyrė jau bus sustingusi. Pradedama nuo sirupo, kuris verdamas iš žaliųjų citrinų bei apelsinų sulčių  ir iš tamsaus cukraus (100 g). Ištirpus cukrui (nepamirškite maišyti), sirupas nuimamas nuo ugnies ir paliekamas atvėsti. Vaisiai susmulkinami vienodo dydžio kubiukais, šalavijo arba mėtos lapeliai supjaustomi plonytėliais dryželiais. Viskas sumaišoma su visiškai atvėsusiu sirupu ir prieš patiekiant uždedama ant sustingusių ir atšalusių pomidorų drebučių.



Giedrės J. receptai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų