Vedėjų lauks ne tik nauji gastronominiai atradimai, bet ir neeilinę galimybė įsikūnyti į XIX a. dvarininkų gyvenimą bei pasipuošti autentiškais tą epochą atspindinčiais kostiumais, rašoma pranešime spaudai.
Kelionę po Marijampolės apskritį trijulė pradės vienoje seniausių Panemunės vietovių – Gelgaudiškio dvare. Ant Nemuno šlaito pūpsantys XIX a. pirmoje pusėje iškilę rūmai laikomi vieni originaliausių ir vertingiausių dvarų Lietuvoje. Išgyvenę gausybę istorijos viražų, šiandien rūmai atgimė naujam gyvenimui ir laukia visų panorusių apsilankyti, o jau kitąmet dvaro lankytojai čia galės ir apsistoti bei pasilepinti gardžiais valgiais duris atversiančiame restorane.
Trijulės gidais po rūmais tapo seni „Maisto kelio“ bičiuliai – „Dzūkijos dvaro“ šeimininkai Giedrė ir Mindaugas Aldoniai, kurie buvo sunkiai atpažįstami – svečius jie pasitiko pasidabinę epochiniais kostiumais bei lydimi būrio mažųjų dvarininkaičių. Tokia išskirtinė galimybė įsikūnyti į XIX a. dvarininkų kailius teko ir „Maisto kelio“ vedėjų komandai, tačiau ši pramoga bent akimirkai tapti dvarininkais galima kiekvienam dvaro lankytojui.
„Aš net savo vestuvėse norėčiau taip persirengti“, – juokėsi Dilanas, pasipuošęs dailiu dvarininko fraku.
Pasivaikščiojus po išpuoselėtas valdas, dvaro šeimininkai Iloną, Bilą ir Dilaną pakvietė prie vaišių stalo. Pasirodo, Gelgaudiškio dvaras išskirtinumu pasižymėjo nuo pat savo gyvavimo pradžios.
„Tai tikrai didelis kompleksas, turintis vieną didžiausių parkų, todėl ne be reikalo šis dvaras vadinamas vienu gražiausių Lietuvoje. Beveik kiekvienoje menėje yra išlikusios autentiškos koklinės krosnys, o senovėje, dvarininkų laikais tai buvo vienintelis dvaras, kuris turėjo vandentiekį, kanalizaciją, turėjo telefoną“, – popietės arbatėlės metu pasakojo šiandieniniai dvaro šeimininkai Giedrė ir Mindaugas Aldoniai.
Kiti Marijampolės apskrities kulinariniai atradimai
Prieš leidžiantis į kelionę, „Maisto kelio“ trijulė nutars pasistiprinti sočiais pusryčiais 5 žvaigždučių viešbučio ir SPA komplekso „Harmony Park“ restorano „Simboly“ terasoje. Savo bičiulius Dilanas, dirbantis šio restorano virtuvėje, palepins burnoje tirpstančiais blyneliais su vaisiais ir naminiu vaniliniu kremu, amerikietiškais blyneliais su šonine bei klevų sirupu ir Benedikto kiaušiniu su lašiša ir olandišku padažu.
Puikiai nusiteikus kelionei, „Maisto kelio“ trijulė leisis į kelią po Marijampolės apskritį ir apsilankys Marijampolės miesto centre įsikūrusį restoraną „Nica“. Viskas prasidėjo nuo mažos kepyklėlės, kurioje buvo kepami prancūziški rageliai, na o šiandien 5 metus skaičiuojančio šeimos verslo
virtuvėje karaliauja viso pasaulio skoniai – nuo azijietiškų sriubų iki itališkų picų ar ant grilio ruoštų patiekalų.
Šį kartą „Maisto kelio“ bičiuliai mėgausis tailandietiška „Tom Yum“ sriuba, ant lavos akmenų garuojančiais jautienos didkepsniais ir firminiu desertu – užkeptu rageliu.
„Nicoje Prancūzijoje esu buvusi, įspūdingo grožio uostamiestis, o „Nicoje“ Marijampolė, deja, bet lankomės pirmą kartą, tačiau po tokių sočių ir skanių pietų tikrai žinau, jog norėsiu sugrįžti čia, o ne į Prancūziją“, – komplimentų negailės Ilona.
Kelionę tęsdami po Marijampolės apskritį, trijulė aplankys Suvalkijos miškų apsupty esantį „Reketijos dvarą“. Tai tąsa Lenkijos dvarininkų rūmų, kurie dėl laiko tėkmės ir istorinių aplinkybių šiandien nebėra išlikę, tačiau būtent buvusio dvaro mūrų akmenys buvo panaudoti statant čia esančius pastatus.